Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Premier League: Οι 5+1 πιο μισητοί παίκτες στο Νησί

Αποτελεί το ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Σε αυτό, οι οπαδοί λατρεύουν τους παίκτες των ομάδων τους σαν ήρωες, ενώ των αντιπάλων τους μισούν παράφορα. Από την Premier League, έχουν περάσει ουκ ολίγα "καλόπαιδα" που οι οπαδοί των άλλων ομάδων λάτρευαν να... μισούν. Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν τους 5+1 που είτε λόγω χαρακτήρα, είτε λόγω αντιαθλητικού στυλ παιχνιδιού κατάφεραν να γίνουν οι πιο μισητοί ποδοσφαιριστές στην ιστορία της Premier League.



Γράφει ο Άρης Σταμόπουλος



5) Cristiano
Ronaldo


Θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν ποτέ τη φανέλα της Manchester United. Εντούτοις, η πλειοψηφία των Άγγλων οπαδών δε λες ότι τον... έχουν και μέσα στην καρδία τους. Δεν ήταν ούτε η αλαζονική του συμπεριφορά, ούτε η υπεροπτική του στάση στον αγωνιστικό χώρο. Οι "ασκοί του Αιόλου" άνοιξαν για τον Πορτογάλο μετά το Euro 2004 και την ιστορική κόκκινη κάρτα του Wane Rooney.

Στον προημιτελικό μεταξύ Πορτογαλίας και Αγγλίας, σε μια φάση που δεν εμπλεκόταν ο ίδιος, ο Cristiano άσκησε σημαντική επιρροή στον διαιτητή Urs Meier ώστε να βγάλει κάρτα στον Rooney για χτύπημα εκτός φάσης. Ο Meier έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Άγγλο φορ(και συμπαίκτη του Ronaldo στη United), η Αγγλία έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές, αποκλείστηκε στα πέναλτι και έχασε ακόμη μία τεράστια ευκαιρία να διακριθεί σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης. Οι Άγγλοι δεν του το συγχώρησαν ποτέ.

4) Craig Bellamy















Πρόκειται για ένα από τα κατ'εξοχήν "κακά παιδιά" της Premier League. Γνωστός για τις τακτικές trash-talking που εφάρμοζε συχνά-πυκνά, ο Bellamy μπλεκόταν τακτικά σε καβγάδες με τους αντιπάλους, ενώ δε δίσταζε μερικές φορές να τσαμπουκαλευτεί ακόμη και με τους συμπαίκτες του.

Από την καρέκλα που πέταξε στον John Carver(φροντιστής στη Newcastle) μέχρι την πολυσυζητημένη επίθεση στον John Arne Riise με μπαστούνι του γκολφ, ο Bellamy είχε συγκρουστεί δημόσια με Nigel Reo-Coker, Alan Shearer, Graeme Souness και John Terry κατά τη δεκαεπταετή καριέρα του.


3) Luis Suarez














Θεατρινισμοί, εύκολες πτώσεις μέσα στην αντίπαλη περιοχή, συνεχής φωνές προς τους διαιτητές. Τα παραπάνω, συν την κακή συνήθεια να... δαγκώνει, ήταν τα στοιχεία που έκαναν τους Άγγλους να μισούν όσο λίγους παίκτες τον Luis Suarez. Η αρχή του κακού έγινε με την ενοχή του για ρατσιστική συμπεριφορά προς τον άσο της Manchester United, Patrice Evra, για την οποία τιμωρήθηκε με ποινή οκτώ αγωνιστικών.

Η φήμη του πήρε την κάτω βόλτα σε διεθνές επίπεδο, όταν αποφάσισε να βυθίσει τα δόντια του στο μπράτσο του Branislav Ivanovic κατά τη διάρκεια ενός αγώνα με την Chelsea, κάτι που επανέλαβε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, με θύμα τον Giorgio Chiellini, μερικούς μήνες αργότερα.

2) Roy Keane
















Ο "Captain Roy" ενσάρκωνε τον απόλυτο ηγέτη στο χώρο του κέντρου. Δυναμικός μέσος, με έφεση στο σκληρό παιχνίδι, στις κόκκινες κάρτες (7 τον αριθμό σε 366 παιχνίδια πρωταθλήματος) και στο να...κόβει καριέρες! Αν δε πιστεύετε εμάς, ρωτήστε το δύσμοιρο τον Alfie Haaland.

Ο Νορβηγός είχε κάνει το λάθος να χλευάσει για θέατρο τον Ουαλό, ενώ εκείνος σφάδαζε στο έδαφος με κομμένους τους χιαστούς. Ο Keane έμεινε εκτός γηπέδων για ένα χρόνο. Έτσι, οι δυο τους συναντήθηκαν ξανά 2 χρόνια μετά το επίμαχο επεισόδιο. Ο Θεός μπορεί να συγχωρεί, ο Roy Keane όχι. Με μόνο σκοπό να πληγώσει εκείνον που τον πλήγωσε, ο Ουαλός "τερμάτισε" με εγκληματικό τάκλιν την καριέρα του Νορβηγού, με την Αγγλική Ομοσπονδία να τον τιμωρεί με μόλις 3 αγωνιστικές και πρόστιμο 5.000 λίρες!


1) Joey Barton















Συνήθως οι κόκκινες κάρτες προέρχονται από απρόσεκτα μαρκαρίσματα στην προσπάθεια διεκδίκησης της μπάλας. Στην περίπτωση του Joey Barton ξεχάστε ότι ξέρατε. Ο Άγγλος, σε 260 παρουσίες στην Premier League, έχει δεχθεί 6 κόκκινες κάρτες(ενώ έχει γλιτώσει άλλες τόσες), όλες για ύπουλα χτυπήματα σε αντιπάλους, την ώρα που ο διαιτητής δεν έχει οπτική επαφή. Χαρακτηριστική στιγμή το 2012, στον αγώνα που έκρινε το πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά, όταν χτύπησε εκτός φάσης τον Sergio Aguero της Manchester City.

Αυτή του η ενέργεια του επέφερε ποινή 12 αγωνιστικών για επανειλημμένη βίαιη συμπεριφορά, καθιστώντας σαφές στο ευρύ κοινό το πόσο απειλητική θεωρούσε η Ομοσπονδία την αντιαθλητική-αντισυναδελφική συμπεριφορά του παίκτη για το πρωτάθλημα. Αυτό έμελλε να είναι το τελευταίο ατόπημα του Barton, μέχρι στιγμής, που τα τελευταία χρόνια δείχνει σημάδια μεταμέλειας. Παρόλα αυτά, το σεσημασμένο ιστορικό του τον καθιστά ως τον πιο αντιπαθητικό παίκτη που πάτησε το πόδι του στα αγγλικά γήπεδα.

Special Bonus: Diego Costa


Κλείνοντας τη λίστα με τους πιο μισητούς παίκτες που έχουν περάσει από την Premier League, δε θα μπορούσε να μη γίνει ξεχωριστή αναφορά στο βενιαμίν της παρέας, το νέο αστέρι των λεγόμενων "bad boys" των αγγλικών γηπέδων, Diego Costa. Ασυμβίβαστος, με τάση για τσαμπουκά παντού και πάντοτε, έχει γίνει ιδιαίτερα προσφιλής στους οπαδούς της Chelsea ως ο πολεμιστής με τεράστια καρδιά και πάθος, κάτι βέβαια που επουδενί ενστερνίζονται οι αντίπαλοί του.

Έχει χαρακτηριστεί ως νταής των βρετανικών γηπέδων, πανούργος επιθετικός που δοκιμάζει τα νεύρα και την αντοχή των αντίπαλων αμυντικών με το επιθετικό(στα όρια του αντιαθλητικού) παιχνίδι του. Μιλάει πολύ, γκρινιάζει (ακόμη πιο) πολύ και παίζει με την υπομονή και την ανοχή διαιτητών, φιλάθλων και αντιπάλων. Έχει όλα τα εφόδια ώστε να εξελιχθεί σε έναν από τους πιο μισητούς παίκτες που πέρασαν ποτέ από το Νησί, αν δεν το έχει καταφέρει ήδη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου