Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Ανασκόπηση 2015: Οι 11 τυχεροί!

Έφτασε και το τέλος του 2015. Έτσι λοιπόν, για μία ακόμη φορά πιστοί στο ραντεβού μας, πάμε να παρουσιάσουμε τους 11 παίκτες που σίγουρα θα ατενίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το 2016, μιας και η προηγούμενη χρονιά τους έφτιαξε ποδοσφαιρικά!

Γράφει ο Δημήτρης Σακελλάρης







Τερματοφύλακας: Η θέση κάτω από τα δοκάρια ανήκει δικαιωματικά στον Keylor Navas. Το 2015 βρήκε τον Κοσταρικανό τερματοφύλακα να παίζει μόνο στο κύπελλο και τον αφήνει βασικό και με τις φήμες για απόκτηση ποδοσφαιριστή σ’ αυτή τη θέση περιορισμένες. Στατιστικά να αναφέρουμε ότι φέτος έχει καταφέρει να κρατήσει την εστία του 12 φορές απαραβίαστη, συγκεντρώνοντας βαθμολογίες κοντά στο 7.

Δεξί μπακ: Δύσκολο το ερώτημα εδώ, αλλά η απόφαση ειλημμένη. Κάτοχος ο Bellerin, που βγήκε από τα αζήτητα πέρυσι, νίκησε εύκολα τον Debuchy για την εντεκάδα και έδιωξε από την ομάδα το πουλέν του Wenger, Jenkinson. Ο Ισπανός ακραίος αμυντικός στηρίζεται στην ταχύτητα και τη συγκέντρωσή του, καλύπτοντας τις εμφανείς αμυντικές του παραλήψεις. Στατιστικά φέτος έβγαζε 6 κλεψίματα, 3 τάκλιν και 4 προωθήσεις ανά ματς.

Κεντρικοί αμυντικοί: Εδώ οι Mustafi και Μανωλάς, κλέβουν τις θέσεις από τους υπόλοιπους υποψήφιους. Ο Αμυντικός της Βαλένθια ξεκίνησε τη χρονιά στη Sampdoria, ψηφίστηκε αμυντικός της χρονιάς στη Serie A, λόγω των τρομερών του στατιστικών και πήρε μεταγραφή στη Βαλένθια όπου συνεχίζει με τον ίδιο ακριβώς ρυθμό. Οι προοπτικές του είναι τεράστιες, η ηλικία του μικρή και αν κάτι είναι σίγουρό είναι πως περιμένει πως-και-πως τη νέα χρονιά. Ο έτερος, Κώστας Μανωλάς αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο την ποδοσφαιρική του αξία. Εκμεταλλευόμενος λιγότερο τη σταθερή του απόδοση αλλά περισσότερο την αδυναμία της ομάδας να τον πλαισιώσει ποιοτικά, έχει καταφέρει να βγει αμυντικός του μήνα 3 φορές και να είναι υποψήφιος για ποδοσφαιριστής της χρονιάς στη Roma. Το επόμενο καλοκαίρι κανείς δε ξέρει σε ποια ομάδα θα τον βρει.

Αριστερό μπακ: Μία θέση, μία χρονιά, ένας υποψήφιος, ο Monreal. Ο Ισπανός θυμάται αυτή τη χρονιά ως μία από τις καλύτερες στην καριέρα του. Η απόδοση του ήταν κορυφαία από την αρχή ως το τέλος του 2015 παρόλο που ποτέ δεν είχε αποκτηθεί για βασική λύση. Ποιοτικός πίσω, εξαιρετικός στις μεταβιβάσεις του και προσηλωμένος στο ποδοσφαιρικό του πλάνο, ο αμυντικός της Arsenal ήταν φέτος ο καλύτερος και το έδειξε.

Κεντρικά χαφ: Εδώ η γκάμα επιλογών είναι μεγάλη όμως η αξιολόγηση μου διέκρινε τους Bentaleb και   Krychowiak. Ο Αλγερινός παίκτης της Tottenham, ξεκίνησε άσχημα την περσινή χρονιά και με το που μπήκε το 2015, άρχισε να πατά γκάζι. Συνεχείς συμμετοχές, καταπληκτικές εμφανίσεις και μέγιστη ευγνωμοσύνη στον Pochetino που του έδωσε την ευκαιρία. Το 2016 ξεπροβάλλει λαμπρό για τον ποδοσφαιριστή που παίζει σε όλες τις θέσεις του κέντρου και έχει μέσο όρο αξιολόγησης 7.3. Λαμπρό 2016 αναμένεται και για τον Πολωνό αμυντικό χαφ της Σεβίλλης. Ο Krychowiak, ήταν γνωστός για το τι μπορεί να κάνει από τα χρόνια του στη Reims. Όμως πλέον σε τοπ επίπεδο δείχνει ότι όχι μόνο θέλει αλλά και μπορεί να γίνει παίκτης παγκόσμιας κλάσης. Η χρονιά του ήταν εκείνη που τον έφτιαξε ποδοσφαιρικά και η επόμενη αναμένεται να είναι εκείνη που θα τον καθιερώσει.

Δεξί χαφ: Λαμβάνοντας αρκετό θάρρος τοποθετώ τον Willian. Ο εξτρέμ της Chelsea ήταν και συνεχίζει ακόμη και σ’ αυτό το χάλι να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ομάδας. Απόντων όλων των μεγάλων ονομάτων, εκείνος διατήρησε πέρυσι την ομάδα ψηλά παρά την απόκτηση του Cuadrado και φέτος την κρατά μόνος του παρά τη λάμψη των εκατομμυρίων για τον Pedro. Σίγουρα δεν είναι all star παίκτης όμως η δουλειά του είναι εμφανής και αξίζει να τοποθετηθεί στη λίστα.

Αριστερό χαφ: Δεύτερη εκπροσώπηση για την Αλγερία στην εντεκάδα με το Mahrez. Ο ποδοσφαιριστής της Leichester μπορεί να αλλάζει συνεχώς θέσεις στα άκρα, όμως είναι το παράδειγμα που απαντά ακριβώς στον τίτλο. Το 2015 γι’ αυτόν θα παραμείνει αξέχαστο ποδοσφαιρικά. Ξεκίνησε, απλά, ανέβασε ταχύτητα προς το Μάιο και από το Σεπτέμβρη και ύστερα έχει όλα τα μεγαθήρια του ποδοσφαίρου να σφάζονται για τον αποκτήσουν.

Επιτελικό χαφ: Mesut Ozil. Ο Γερμανός έχει καταφέρει να αντικαταστήσει σε δημοτικότητα τον Wenger Μέσα στην Arsenal. Η χρονιά του είναι απίστευτη. Κάνει τα πάντα στο γήπεδο, έχει 0,3 λάθη ανά ματς(!!!!) και 97% στις μεταβιβάσεις του. Ο Γερμανός ζει το όνειρό του και πλέον αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο γιατί ο Αλσατός τεχνικός τον εμπιστεύτηκε από την πρώτη στιγμή.


Επιθετικός: Τελευταίος έμεινε ο striker. Εδώ αμφιβολίες δεν υπάρχουν και πολλές, αφού ο Romelu Loukakou είναι ένα επίπεδο μόνο του. Ο Βέλγος επιθετικός της Everton διανύει ίσως την καλύτερη περίοδο της μικρής μέχρι τώρα καριέρας του. Είναι πρώτος σκόρερ στην Premier League και μέσα στο top 5 των βαθμολογιών ανά παιχνίδι (8,1). Δεν είναι βέβαιο ότι θα παραμείνει στην Everton για όλο το 2016, όμως αν το κάνει σίγουρα θα οδηγήσει την ομάδα αργά ή γρήγορα πολύ ψηλά. 

Υ.Γ.: Καλή χρονιά με υγεία και χαρά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου