Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Η κληρωτίδα αποφάσισε...

Οι κληρώσεις των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων πραγματοποιήθηκαν, με εντυπωσιακά αποτελέσματα για το φιλοθεάμων κοινό. Ειδικά στο Τσάμπιονς Λιγκ έχουν προκύψει βεντέτες που έχουν ανοίξει από το παρελθόν των ομάδων. Όσο αναφορά τον Ολυμπιακό, του έλαχε ταξίδι στη κρύα Ουκρανία.

Γράφει ο Μάριος Μπελεχρής


Η Ντνίπρο δεν τρομάζει σαν όνομα αλλά επειδή η πρόσφατη ιστορία των ερυθρόλευκων παραδίδει μαθήματα καλό είναι να μην υποτιμήσουν τα παιχνίδια που θα έρθουν. Μία μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού παλαιότερα στην ίδια διοργάνωση, χάθηκε από τη «μικρή» Λεβάντε. Το κακό είναι ότι εκτός έδρας οι ερυθρόλευκοι είναι πολύ κακοί, ενώ το καλό είναι ότι στην έδρα τους καθαρίζουν σχεδόν όλα τα ματς. Πρέπει να διορθωθεί το πρώτο γιατί θα χρειαστούν τα εκτός έδρας αποτελέσματα αν θέλουν να έχουν μέλλον στο Europa League.

Στα αποτελέσματα της κληρωτίδας του Champions League έχουμε μόνο δύο ομάδες που πατάνε με ενάμιση πόδι στους οχτώ. Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου δεν αναμένεται να δυσκολευτούν από Σάλκε και Σαχτάρ αντίστοιχα. Το ζευγάρι Ρεάλ-Σάλκε είναι δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που θα το δούμε σε αυτή τη φάση, με τους Γερμανούς να θέλουν να πάρουν ρεβάνς, αλλά λογικά θα μείνουν με την όρεξη. Οι περσινοί πρωταθλητές έχουν παράδοση τα τελευταία χρόνια να ανηφορίζουν στη Γερμανία, με τα περσινά γεγονότα να είναι άκρως ενθαρρυντικά. Σάλκε στους 16, Ντόρτμουντ στους 8 και Μπάγερν στα ημιτελικά. Λέτε να γίνει το ίδιο;

Δύο ζευγάρια είναι αυτά που κεντρίζουν περισσότερο το ενδιαφέρον, που τυχαίνει και αυτά να τα είδαμε πέρσι στην ίδια διοργάνωση. Η Μάντσεστερ Σίτι χάρηκε που ανέτρεψε τα δεδομένα στη Ρώμη αλλά δε συνέβει το ίδιο μόλις άκουσαν τον αντίπαλο πριν λίγες ώρες. Η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται να τους στερήσει και φέτος τα μεγαλεπήβολα σχέδια για το Champions League. Ειδικά τώρα που η «αγία τριάδα» έχει πάρει φωτιά δύσκολα θα βρουν λύσεις οι Άγγλοι.

Οι συμπατριώτες τους, μερικά χιλιόμετρα μακριά, στη πρωτεύουσα, της Τσέλσι ετοιμάζονται για πόλεμο. Αυτή είναι η ευκαιρία των Γάλλων να χαμηλώσουν το ποσοστό τους στις στοιχηματικές εταιρείες για κατάκτηση του τροπαίου. Έχουν τα εφόδια και μετά τα ματς με την Μπαρτσελόνα είναι έτοιμοι και αγωνιστικά να μπουν δυνατά στη μάχη. Αν όχι τώρα, ίσως ποτέ ο σπουδαίος Ζλάταν, δεν θα τον καταφέρει αυτόν το τίτλο που θέλει πολύ.

Τα υπόλοιπα τέσσερα ζευγάρια είναι αμφίρροπα. Η Γιουβέντους δεν είναι αυτή που πρέπει για να έχει πολλές προσδοκίες αλλά είναι ιταλική ομάδα και ξέρει να παίρνει αποτελέσματα, απέναντι σε μία Ντόρτμουντ που δεν ξέρουμε αν θα αφήσει το γάμο να πάει για (χρυσά) πουρνάρια. Αν είναι ακόμα και τότε χαμηλά στη βαθμολογία του πρωταθλήματος δεν μπορεί κανείς να προβλέψει που θα δώσει το βάρος ο Κλοπ και η διοίκηση.

Η Μονακό θα έχει την ευκαιρία της απέναντι στην Άρσεναλ, όπως και η Βασιλεία απέναντι στη Πόρτο. Στο Λεβερκούζεν-Ατλέτικο η λογική λέει ότι θα δούμε πολλά γκολ και στα δύο παιχνίδια, για αυτό η προσοχή θα στραφεί στο παιχνίδι της Ισπανίας καθώς τα εκτός έδρας γκολ της Λεβερκούζεν μπορεί να της δώσουν ελπίδες πρόκρισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου