Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Αθλητικές προσδοκίες για το 2017

Η συντακτική ομάδα των Αλλαξομπαλιών σας εύχεται καλή χρονιά, αποτυπώνοντας από κοινού τις προσδοκίες της για τη νέα χρονιά που μπήκε δυνατά και αθλητικά...

Οι Αλλαξομπαλιές ερωτούν...









Θα διαπρέψει ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο εκτός συνόρων;
Ο Ολυμπιακός παραλίγο να μείνει εκτός Ευρώπης από τον Αύγουστο. Ο ΠΑΟΚ είναι μια του ύψους μια του βάθους. Ο Παναθηναϊκός διανύει την χειρότερη περίοδο της ευρωπαϊκής παρουσίας του ίσως. Η ΑΕΚ ακόμα ψάχνει τον δρόμο της. Και επειδή η Superleague σπανίως βλέπεται, τουλάχιστον ας ελπίσουμε ότι οι εκπρόσωποι μας θα κάνουν το κάτι παραπάνω σε Champions League και Europa League.

Θα πάρει η Ρεάλ φέτος το πρώτο back-to-back Champions League;
Κάτι τέτοιο φαίνεται τόσο μακρινό αλλά και τόσο κοντινό. Η ομάδα του Zinedine Zidane κάνει φέτος περίπατο σε όλες τις διοργανώσεις, αποδίδει καλύτερο ποδόσφαιρο από τους αντιπάλους της, έχει την τύχη σχεδόν μονοπώλιο και δύσκολα καταφέρνει να την κερδίσει κάποιος ακόμη και στην κακή της μέρα. Αν κάποτε μπορεί να το κάνει, θα το κάνει φέτος. 

Θα δούμε τον πρώτο Έλληνα σε All-Star Game του NBA;
Εντάξει, μπορεί πολλοί από εσάς να πουν ότι είναι σα να κλέβουμε εκκλησία. Ότι ακόμη κι αν δεν πάει μέσω των ψήφων, αποκλείεται να μην τον επιλέξει ο προπονητής της Ανατολής στους υπόλοιπους 7 παίκτες του πάγκου. Όμως εδώ μιλάμε για τον πρώτο Έλληνα που όχι μόνο θα πάει σε All-Star Game του NBA, αλλά θα είναι και starter(!) δίπλα σε LeBron, Inving, Love και Wade. Giannis Antetokounmpo #NBAVOTE

Θα δούμε μια τελευταία παράσταση από τον Roger Federer;
Έχοντας πατήσει τα 36 πλεόν, ο – πιθανότατα – κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών φτάνει προς την δύση της καριέρας του. Οι τραυματισμοί που είχε μάλιστα το 2016 τον έχουν ρίξει στο νούμερο 17 της κατάταξης, ενώ για πρώτη φορά μετά το 2002 δεν βρέθηκε σε κανένα τελικό Grand Slam! Θα κάνει άραγε μια μικρή επάνοδο; Μακάρι.

Θα πάρει πρωτάθλημα η Volkswagen ακόμη κι αν έχει αποσυρθεί; 
Μπορεί οι Γερμανοί να τα μάζεψαν και να έφυγαν από το WRC, παρόλα αυτά το νέο Polo WRC 17 είναι πλήρως έτοιμο, εναρμονισμένο με τους νέους κανονισμούς και έτοιμο να παλέψει για τον τίτλο χωρίς καμία εργοστασιακή υποστήριξη παρά μόνο ιδιωτικά κεφάλαια. Το ενδεχόμενο μικρό, αλλά πλήρως υπαρκτό. 

Θα δούμε ξανά ελληνική εκπροσώπηση σε final-4;
Ως Έλληνες, σα λαός που έχει το μπάσκετ στο DNA του, το 2016 μας πόνεσε αρκετά. Όχι απαραίτητα επειδή οι ομάδες μας δεν πήγαν final-4. Εξάλλου τη σεζόν 2013-14 συνέβη κάτι αντίστοιχο. Όμως το να αποκλείεται ο Ολυμπιακός από το top 16 και ο Παναθηναϊκός να “σκουπίζεται” από τη Μπασκόνια είναι κάτι που δεν καταπίνεται εύκολα. Φέτος, ευελπιστούμε να υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση στο final-4 της Κωνσταντινούπολης και, γιατί όχι, αυτή να είναι διπλή.

Θα γίνει ο Αντετοκούνμπο ηγέτης της εθνικής μας;
Νομίζω πως έφτασε η στιγμή. Ο ‘Giannis” είναι έτοιμος να ηγηθεί της Γαλανόλευκης στο δρόμο για την επιστροφή στον αφρό του κόσμου. Το μόνο θέμα είναι να βρεθεί προπονητής που θα χτίσει την ομάδα γύρω από το Γιάννη και όχι με το ζόρι  να εντάξει το Γιάννη στο σύνολο. Όποιος πείσει ότι το έχει σκοπό, πιστεύω θα ανακοινωθεί και από την Ομοσπονδία. 

Θα πάψει επιτέλους το Champions League να είναι τόσο μονότονο;
Ας μην κοροϊδευόμαστε. Το Champions League έχει γίνει βαρετό. Όχι ως προς το θέαμα, αλλά ως προς την εξέλιξη του. Τα τελευταία χρόνια, οι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Παρί και Ατλέτικο(εσχάτως) φτάνουν στην οκτάδα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ενώ από το 2013 κι έπειτα νικήτρια αναδεικνύεται μία εκ των τριών πρώτων. Φέτος, υπάρχουν 1-2 ομάδες που μπορούν να “κλονίσουν” τον κόσμο μας και να κάνουν την έκπληξη.

Θα ξαναγίνει ανταγωνιστική η Formula 1;
Δεν αποτελεί μυστικό ότι τα τελευταία χρόνια η Formula 1 έχει γίνει ένα αρκετά προβλέψιμο σπορ, με την μηχανή (μονοθέσιο) να υπερισχύει του ανθρώπου (ταλέντου) πλέον. Θα ξαναζήσουμε άραγε το 2017 εκείνες τις εποχές που τουλάχιστον 4 – 5 οδηγοί σημείωναν κάποια νίκη κάθε χρόνο και ο ο 1ος μπορεί να τερμάτιζε ακόμα κι 6ος στο επόμενο grand prix;

Θα πανηγυρίσει τρόπαιο στην Αγγλία ο Κλοπ;
Οι σοβαρές και μετρημένες κουβέντες έχουν σαν βάση το ρεαλισμό. Προφανώς και δεν αναφερόμαστε στο πρωτάθλημα. Χρειάζεται μικρά και σταθερά βήματα για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Ο Κλοπ έχασε το 2016 την ευκαιρία στον τελικό του League Cup κόντρα στη Manchester City. Αυτή τη φορά, με τη λογική πως μπορεί να αποκλείσει στο Anfield τη Southampton, θα έχει μια δεύτερη απέναντι στην Manchester United, ενώ υπάρχει και το Κύπελλο Αγγλίας. 

Θα ξαναδούμε δυνατή τη McLaren; 
«Όποιος βιάζεται σκοντάφτει» λέει η παροιμία και νομίζω πως στη Βρετανία καλό θα είναι να την βάλουν αφίσα. Το 2016 η Honda βιάστηκε να μπει στο πρωτάθλημα πλήρως ανέτοιμη με αποτέλεσμα να καταταγεί σε ντροπιαστική για την ιστορία της McLaren θέση. Φέτος, υπόσχονται εξέλιξη. Το αν θα την πετύχουν θα το δούμε μόλις ανακοινωθούν οι αεροδυναμικές προσομοιώσεις στα τέλη του μήνα. Μέχρι τότε ελπίζουμε…

Θα “σπάσει” το μονοπώλειο Messi – Cristiano;
Είναι δύο από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που πάτησαν ποτέ το πόδι τους στο χορτάρι. Ο ένας κάθε χρόνο γίνεται η Νέμεσις του άλλου. Αλλά ως εδώ. Κάποια στιγμή θα πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη στον κάθε “Σνάιντερ” και στον κάθε “Ινιέστα”, των οποίων οι κόποι δεν ανταμείβονται εξαιτίας των δύο προαναφερθέντων. Μακάρι το 2017 να είναι η χρονιά σταθμός, που θα δοθεί τέλος στο σερί που άρχισαν ο Αργεντινός με τον Πορτογάλο από το 2008 έως σήμερα.

Θα μπει κάποιος ανάμεσα σε Warriors και Cavaliers;
Οι δύο ομάδες φιλοδοξούν να αναμετρηθούν μεταξύ τους για 3η σερί σεζόν στους τελικούς. Οι πρωταθλητές δείχνουν να μην έχουν αντίπαλο στην Ανατολή και το μόνο που έχουν να φοβούνται είναι ο κακός τους εαυτός ή κάποιος τραυματισμός της Big – 3. Ενώ οι Warriors αναμφισβήτητα αναβαθμίστηκαν με την προσθήκη του Kevin Durant όμως σίγουρα θα έχουν περισσότερους σκόπελους να ξεπεράσουν.

Θα μείνουν εκτός Ευρώπης ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΠΑΟ;
Να που από το πρωτάθλημα των τεσσάρων διεκδικητών, φτάνουμε να συζητάμε με αξιώσεις για Ευρωπαϊκά εισιτήρια δίχως Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Οι τρεις ομάδες αποδίδουν κακό ποδόσφαιρο, έχουν διοικητικά προβλήματα και δύσκολο πρόγραμμα. Αντίθετα, η Ξάνθη, ο Πανιώνιος και ο ΠΑΣ Ιωαννίνων, δεν αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα και επιπλέον έχουν και την άγνοια κινδύνου και… μουρμούρας. 

Θα επανέλθει η Εθνική μας Ομάδα σε τελική φάση κορυφαίας διοργάνωσης;
Μετά από 2 χρόνια που η μια “σφαλιάρα” διαδεχόταν την άλλη, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου έκανε restart με τον Μίκαελ Σκίμπε πλέον στην άκρη του πάγκου. Τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά και ήδη έχουν τεθεί κάποιες βάσεις. Μένει να δούμε αν το φθινόπωρο θα πανηγυρίσουμε την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας, έστω και μέσω μπαράζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου