Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

O πρόλογος της φετινής τιτανομαχίας

Μαζί με τον Οκτώβρη ξεκινάνε και οι υποχρεώσεις των συλλόγων στο πιο πετυχημένο άθλημα στον ελλαδικό χώρο. Όπως και πέρσι έτσι και φέτος οι δύο αιώνιοι θα συναντηθούν με το πρώτο τζάμπολ όχι όμως για το πρωτάθλημα της Α1 αλλά το κύπελλο στον γύρο των προημιτελικών.
      
 Γράφει ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος


Το ΟΑΚΑ είναι έτοιμο να παραμείνει με κλειστές τις πύλες του για το φίλαθλο κοινό αφού ο Παναθηναϊκός είναι τιμωρημένος για τον τελευταίο τελικό του Ιουνίου. Οι πράσινοι δεν έχουν χάσει βέβαια μόνο τον έκτο παίκτη στο παρκέ,που είναι ο κόσμος,αλλά και βασικές μονάδες. Μονάδες που αντικαταστάθηκαν με νεαρούς παίκτες ,όπου σαφώς δε μπορούν την δεδομένη χρονική στιγμή να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του κόσμου. Ίσως η δουλειά του Ματσιούλις να φανεί όσο τίποτα σε όλες τις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Η άμυνα του καθώς και τα καλάθια του σε στιγμές αδράνειας ήταν αυτά που έφεραν και τα δύο τρόπαια στο τριφύλλι,πέρα από την δουλειά των υπολοίπων,όπως η άμυνα του Λάσμε. Βέβαια και ο νέος προπονητής θα θεωρηθεί καινούργιος σε αυτήν την φιλοσοφία αφού δεν έχει ζήσει ξανά το συγκεκριμένο σκηνικό. Στα φιλικά των πρασίνων βλέπουμε μια ομάδα με ενέργεια και πάθος,αλλά σχεδόν κανείς δεν μπορεί να αποδεχτεί πως θα είναι ένας προημιτελικός στα μέτρα των πρασίνων ή μια βραδιά που ο νταμπλούχος Ελλάδος θα θεωρείται το φαβορί. Μην ξεχνάμε όμως πως βρισκόμαστε στην αρχή και κάθε ήττα μπορεί να δώσει μαθήματα για την συνέχεια σε μία ομάδα που ο μέσος όρος ηλικίας είναι πολύ κατώτερος του περσινού. Σίγουρα κανένας δε θα νιώσει στεναχωρημένος αν χαθεί ο πρώτος τίτλος της χρονιάς ,ούτε έκπληξη σε περίπτωση νίκης,αφού μην ξεχνάμε ο Παναθηναϊκός παίζει και με την φανέλα.

Οι Πειραιώτες από την σειρά τους, με τον βασικό κορμό να παραμένει πέρα του Περπέρογλου,φιλοδοξούν να εκμεταλλευτούν και το άδειο της έδρας και την τωρινή κατάσταση του τριφυλλιού. Σίγουρα μιλάμε για μία ομάδα με πολύ πιο έμπειρους παίχτες, με γεμάτο καλοκαίρι λόγο του Μουντομπάσκετ. Αν το πλάνο του Γ. Μπαρτζώκα ακολουθηθεί σωστά και αναγκάσουν τον Παναθηναϊκό σε στιγμές αμηχανίας λόγο της απειρίας του τότε,η βραδιά μπορεί να κυλήσει υπέρ των ερυθρολεύκων. Οι προσθήκες των Χάντερ και Λαφαγιέτ,Ντάρντεν δείχνουν τον φετινό σκοπό του Ολυμπιακού που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση και των δύο τίτλων καθώς και την είσοδο στο final 4. Ένας σκοπός που απέχει μίλια από των πρασίνων που είναι η δόμηση μιας ομάδας για το μέλλον. Το χάος ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες και τις υπόλοιπες είναι τεράστιο και ουσιαστικά ο αγώνας της τετάρτης θα καθορίσει το μεγάλο φαβορί για το φετινό πρώτο τρόπαιο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα,ένα έξτρα κίνητρο για την ομάδα του Γ. Μπαρτζώκα που τέσσερα χρόνια δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει. Από την φετινή ομάδα περιμένουν όλοι το κάτι παραπάνω από τις προσθήκες μιας και οι παλιές καραβάνες έχουν δείξει την αξία τους. Από την μία περιμένουν την δημιουργία του Λαφαγιέτ, το σουτ εν κίνηση του Ντάρντεν καθώς και τα αθλητικά προσόντα του Χάρντεν.

Σίγουρα θα αποτελέσει άλλον ένα αγώνα που τα λάθη θα κυριαρχήσουν και για τις δύο ομάδες λόγο του βαθμού προετοιμασίας. Αυτό όμως δε σημαίνει πως το θέαμα θα λείψει ή θα δούμε κάτι μονόπλευρο. Μην ξεχνάμε πως οι φανέλες έχουν ιστορία και κανένας τίτλος ή αγώνας δεν υποτιμάται,είτε μιλάμε για μία ομάδα με μέσο όρο ηλικίας τα 23 είτε για μία ομάδα σχεδόν ίδια με πέρσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου