Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Ανασκόσπηση: 2016 φορές καλύτεροι από τους υπόλοιπους!

Το 2016 μας αποχαιρετά σε λίγες ώρες παίρνοντας μαζί του στιγμές γεμάτες ένταση και αθλητισμό. Σ’ αυτό λοιπόν το κλίμα, σας παρουσιάζουμε τους ποδοσφαιριστές που εντυπωσίασαν αλλά και εκείνους που απογοήτευσαν μέσα στο παρόν (για λίγο ακόμη έτος). 

Γράφει ο Δημήτρης Σακελλάρης





Τερματοφύλακας
Ένας από τους πιο εξελίξιμους αναμφισβήτητα portiere για το 2016 ήταν ο Oblak. Επί 3 χρόνια ο τερματοφύλακας της Ατλέτικο Μαδρίτης δεχόταν έντονη κριτική και αδυνατούσε να κερδίσει το φίλαθλο κοινό με τις επεμβάσεις του. Το 2016 όμως δούλεψε, χαμήλωσε τους τόνους και η ομάδα και λίγο πριν το Νοέμβρη και το σοβαρό τραυματισμό του, αναδείχθηκε ως ο καλύτερος τερματοφύλακας για δύο αγωνιστικές του Champions League και 4 της Primera Division. 

Δεξί Μπακ
Η θέση ανήκει δικαιωματικά στο Florenzi. Ο Ιταλός, γέννημα θρέμμα της Ρώμης, βρέθηκε μετέωρος στην αλλαγή συστήματος με το Spaletti, όμως αντί να τα παρατήσει, δούλεψε, έμαθε τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα και πλέον απολαμβάνει τόσο στη Roma όσο και στην εθνική την πλήρη στήριξη συμπαικτών, προπονητή και φιλάθλων. 

Κεντρικοί Αμυντικοί
Εδώ, μπορεί να παίζει ρόλο και το εθνικό συναίσθημα. Παρόλα αυτά, οι δύο συμπαίκτες της εθνικής μας Παπασταθόπουλος και Μανωλάς ίσως και να βρεθούν αντίπαλοι του χρόνου στο “el classico”. Τόσο για το Σωκράτη όσο και για τον Κώστα το 2016 τους τοποθέτησε στην κατηγορία των παικτών παγκόσμιας κλάσης και η ποδοσφαιρική τους απογείωση το 2017 είναι στο χέρι τους. 

Αριστερό μπακ
Ξεκίνησε ως δεξί εξτρέμ την καριέρα του, έγινε κεντρικός μέσος και τώρα στα 30 του πρωταγωνιστεί ως αριτερό μπακ. Κυρίες και κύριοι, ο Milner ή αλλιώς το πιο χρήσιμο πολύ-εργαλείο του σύγχρονου ποδοσφαίρου δε θα μπορούσε να αφήσει τη θέση του στη συγκεκριμένη λίστα. 

Δεξί χαφ
Το 2015 μπήκε από το παράθυρο στις ακαδημίες της BVB, το 2016 μπήκε στην εντεκάδα και λίγο πριν το 2017 θεωρείται ως το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό Project των ΗΠΑ στο ποδόσφαιρο. Ο Pulisic λοιπόν, το διαμάντι των Βεστφαλών, ανυπομονεί το 2017 να πετύχει ακόμη περισσότερα, να φτάσει ακόμη πιο ψηλά. 

Κεντρικά χαφ
Συμπαίκτες στην εθνική ομάδα της Αγγλίας, αντίπαλοι στην Premier league. Lallana και Drinkwater. Τι να πεις για τον Άγγλο που όταν παίζει, η Liverpool του κερδίζει στο 89% των παιχνιδιών. Τι να πεις και για τον έτερο Άγγλο που μέσα στο έτος είδε να γίνεται πρωταθλητής και λίγες μέρες μετά να αποκλείεται από το EURO. Αν κάποιοι έζησαν έντονα το 2016 και αγωνίζονται σ’ αυτή τη θέση είναι οι συγκεκριμένοι δύο ποδοσφαιριστές. 

Αριστερό χαφ
Καλύτερος παίκτης για την Premier League, καλύτερος Αφρικανός παίκτης για το 2016, πρώτος σε ασιστ και 3ος σε γκολ στην Αγγλία για το ίδιο έτος. Θα μπορούσα να συνεχίσω αναφέροντας όλα τα φετινά βραβεία του Mahrez αλλά ίσως κουράσω και δεν πετύχω το στόχο του άρθρου. Δικαίως στην κορυφή, στο χέρι του να παραμείνει και του χρόνου· δύσκολο πάντως…

Επιθετικοί
Και οι επιθετικοί είναι οι…. Aubameyang και Icardi. Αν για τον πρώτο τα πράγματα είναι απλά με δεκάδες goal και εκατομμύρια ανθρώπους να αποθεώνουν, για τον Αργεντίνο το κριτήριο επιλογής στη λίστα είναι άλλο. Πρόκειται ίσως για το μεγαλύτερο επίτευγμα για έναν αθλητή, να προσπαθεί να αποδώσει ενώ ούτε οι φίλαθλοι της ομάδας του δεν τον αφήνουν ήσυχο. Κι όμως τα καταφέρνει, είναι εκεί και οδηγεί σχεδόν μόνος του την Inter στο δρόμο για την επιτυχία. Mauro είσαι τεράστιος!

Υ.Γ: Χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία και σύνεση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου