Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Ενισχύσεις με διαφορετικές τακτικές

Η κλήρωση της Ευρωλίγκας για τον επόμενο γύρο έχει ήδη ολοκληρωθεί και οι ομάδες μετά τις λιγοστές διακοπές τους επιστρέφουν για το στάδιο της μεταγραφικής προετοιμασίας. Συγκεκριμένα στον ελλαδικό χώρο ήδη παρατηρούμε κινήσεις που δεν συμβαδίζουν με αυτά που μας έχουν συνηθίσει οι δύο αιώνιοι τα τελευταία χρόνια.
        
  Γράφει ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος


Στον Πειραιά φέτος αποφάσισαν πως η κάθε προσθήκη θα έχει άρωμα εμπειρίας. Βλέποντας τα ονόματα των Λαφαγιέτ, Χάντερ,Ντάρντερ συμπεραίνουμε πως η εποχή που υπήρχε το ελληνικό παιδομάζωμα έχει φτάσει στο τέλος της,ή πολύ απλά να διακόπηκε για φέτος.Στις περιπτώσεις τον Ντάρντερ και Λαφαγιέτ βλέπουμε δύο παίχτες με τεράστια εμπειρία στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Άλλωστε δεν μπορείς να αντικαταστήσεις παίχτες όπως ο Λο και Περπέρογλου με δύο νεαρούς. Εφόσον ήδη υπάρχει η ενέργεια από τους νεαρούς όπως ο Παπαπέτρου,Σλούκας,Μάντζαρης τότε θα έπρεπε να αναμένουμε μια τέτοια στρατηγική. Βέβαια όταν παίρνεις κάτι,ταυτόχρονα χάνεις και κάτι. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το γρήγορο τρανζίσιον δεν θα είναι τόσο εφικτό με αντάλλαγμα καλύτερες επιλογές σε οργανωμένες επιθέσεις. Στα λόγια όμως δεν μπορεί κανείς να βγάλει αποτελέσματα και απλά θα πρέπει να δούμε πως αυτές οι κινήσεις θα μιλήσουν εντός του παρκέ.

Είναι ευρέως γνωστό πως το τριφύλλι βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο. Ένα στάδιο που υπήρχε και πριν δύο χρόνια μετά την φυγή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Αυτή την φορά όμως το βάρος δίνεται στην ελληνική αγορά και αυτό έχει φανεί έντονα με τις αποκτήσεις των Παπαγιάννη,Λούτζη,Κόνιαρη. Είναι παιδιά που φέτος δεν θα κάνουν τόσο αισθητή την παρουσία τους λόγο λίγων εμπειριών. Ίσως στην περίπτωση του Παπαγιάννη να μην ισχύει αυτό καθώς έχει την επιλογή της Αμερικής το ερχόμενο καλοκαίρι,με αποτέλεσμα στο πράσινο στρατόπεδο να επισπεύσουν λίγο τα πράγματα. Η σχεδόν δεδομένη απόκτηση του Λευτέρη Μποχωρίδη αποτελεί μια άμεση λύση. Η παρουσία του στο ευρωπαϊκό της Κρήτης επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε επίπεδο να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των πρωταθλητών Ελλάδος. Νέλσον και Σλότερ είναι επιλογές καθαρά προπονητή αφού έχουν ως χαρακτηριστικό στοιχείο τους το σκοράρισμα. Στην θέση πέντε ο εκλεκτός ακούει στο όνομα Μπατίστα. Εκ διαμέτρου διαφορετικός του Στέφαν Λάσμε θα πρέπει να σηκώσει το μεγάλο βάρος αφού θα πρέπει σε κάθε μεγάλο αγώνα να συγκρίνεται με τον προκάτοχο του.

Επιστρέφοντας στην περίπτωση των ερυθρολεύκων οι αποκτήσεις που έγιναν για να καλύψουν τα κενά όσων έφυγαν φαίνεται να είναι σε πιο ρεαλιστικό στόχο σε σύγκριση με τον αιώνιο αντίπαλο τους. Η περίπτωση του Ματσιούλις δυσκολεύει τον Παναθηναϊκό αφού και τις δύο χρονιές αποτελούσε τον παίχτη που είχε σταθερά καλή απόδοση και πήρε πολλούς αγώνες στην πλάτη του. Όπως ο Ματσιούλις έτσι και ο Περπέρογλου αποτελούσε ένα μεγάλο πιόνι στην στρατηγική των ερυθρολεύκων. Οι δύο τους εξάλλου αποτελούν παίχτες που μπορούν να επιτεθουν και με πλάτη και όπως ξέρουμε υπάρχουν ελάχιστοι παίχτες στην Ευρώπη που το κάνουν αυτό με μεγάλη επιτυχία.

Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε προβλέψεις και εικασίες για το ποιος βγήκε κερδισμένος. Οι προπονητές έχουν δύο μήνες στην διάθεση τους να καταστρώσουν τα σχέδια τους και να χαράξουν την πορεία τους για την νέα χρονιά. Θα υπάρχουν και άλλες προσθήκες και περισσότερες συζητήσεις,με τα τωρινά δεδομένα όμως μπορούμε να φανταστούμε πως η επόμενη χρονιά θα είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα από την περασμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου