Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Αβέβαιη μάχη ως το τέλος

Η προημιτελική φάση ανήκει πλέον στο παρελθόν. Έτσι, Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου και Ατλέτικο Μαδρίτης δίνουν ραντεβού στα ημιτελικά σε μια από τις πιο αμφίρροπες χρονιές του θεσμού τα τελευταία χρόνια.

Γράφει ο Δημήτρης Σακελλάρης
Απεσταλμένος των Αλλαξομπαλιών στο Μιλάνο



Ο ισχυρισμός αυτός ίσως να ακουγόταν λίγο περίεργος ένα μήνα πριν όπου Μαδριλένοι και Βαβαροί διέλυαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Όχι όμως πια, αφού και οι δύο ομάδες παρουσιάζουν σημάδια κόπωσης και αγωνιστικής πτώσης. Κάτι τέτοιο αποδείχθηκε και στη φάση των «8», όπου οι αντίπαλοί τους αν και υποδεέστεροι σαφώς τη φετινή χρονιά, λίγο έλειψε να τους κάνουν τη ζημιά. Οι «Μερέγχες» αρχικά, ενώ ταξίδευαν στη Γερμανία έχοντας ένα παχύ 3-0 στις αποσκευές τους, είδαν τη μισή –λόγω τραυματισμών και τιμωριών- Ντόρτμουντ να κυνηγά μόλις ένα γκολ για μισή ώρα ώστε να στείλει το ματς στην παράταση. Επιπρόσθετα, η Μπάγερν δεν κατάφερε για πάνω από 150 λεπτά να βρει το πάνω χέρι κόντρα στην πιο προβληματική Γιουνάιτεντ των τελευταίων ετών.

Βάζοντας λοιπόν στη ζυγαριά την αγωνιστική κάμψη των δύο φετινών οδοστρωτήρων και ταυτόχρονα κοιτάζοντας τις άλλες δύο ομάδες, παρατηρούμε πόσο ρευστά είναι τα πράγματα στο φετινό Champions League. Και πώς να μην είναι όταν η μεν Ατλέτικο παρουσιάζεται τόσο δυνατή που χτυπάει τα πάντα εντός και εκτός συνόρων, θυμίζοντας τις ένδοξες εποχές της δεκαετίας του ’90. Πώς να μην είναι όταν η Τσέλσι, έχοντας στον πάγκο της τον δαιμόνιο Ζοσέ Μουρίνιο καταφέρνει να κερδίσει μια πρόκριση βρισκόμενη στα «σχοινιά» για σεζόν 170 αγωνιστικά λεπτά κόντρα στο καταπληκτικό σύνολο της Παρί Σεν Ζερμέν.

Η άποψή μου είναι ότι η κλήρωση της Παρασκευής μπορεί να κρίνει πολλά, μπορεί και τίποτα για τη συνέχεια κι αυτό γιατί η φετινή μάχη δεν είναι τόσο των ομάδων, αλλά των προπονητών. Τα ονόματα, βαριά· Γκουαρντιόλα, Αντσελότι, Μουρίνιο και Σιμεόνε, όλοι τους με ευρωπαϊκούς τίτλους στο παλμαρέ τους. Όλοι τους με εξαιρετικά σύνολα και καταπληκτικούς παίκτες. Τι είναι αυτό που αλλάζει; Η έμπνευση της στιγμής, εκείνη που έδωσε τη χθεσινή πρόκριση στην Τσέλσι και τη ψυχραιμία για την ανατροπή στη Μπάγερν. Εκείνη, που έχει δώσει τίτλους στο νήμα και σελίδες αναλύσεων.

Αν θα έδινα τον πρώτο λόγο σε κάποια ομάδα, θα αδικούσα τις υπόλοιπες. Το σύνολο της Μπάγερν, το σύστημα της Τσέλσι, η γραμμικότητα στην απόδοση της Ατλέτικο και ο ρυθμός της Ρεάλ μας απαγορεύει από το να κάνουμε προβλέψεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι 5 υπόλοιποι αγώνες θα είναι συναρπαστικοί…


1 σχόλιο: