Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Η πρώτη αγωνιστική έλαβε τέλος

Μεγάλα αποτελέσματα, μία κόκκινη κάρτα, δυο διπλά  και το πρωτάθλημα ξεκινά με καλό ρυθμό. Έτσι, η πρώτη αγωνιστική των Play Off έλαβε τέλος, σ' ένα μακρύ δρόμο που θα παρακολουθήσουμε μαζί μέσω των Αλλαξομπαλιών.

Γράφει ο Γιώργος Δεδούσης







Χθες το απόγευμα ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική για τα Play Off έχοντας σχεδόν τα πάντα. μία ανατροπή, ένα μεγάλο αποτέλεσμα, τρία διπλά, ένα ντέρμπι και μια κόκκινη κάρτα. Και όλα αυτά με το καλημέρα. Πόσο πιο συναρπαστική μπορεί να είναι η αρχή σε ένα πρωτάθλημα, που κρίνει την άνοδο τριών ομάδων στην μεγάλη κατηγορία. Ας αναλύσουμε τώρα ένα προς ένα τα παραπάνω αποτελέσματα, ξεκινώντας από το μεγάλο ντέρμπι.

Η αυλαία των Play Off άνοιξε με ένα μεγάλο παιχνίδι. Η Κασσιόπη αντιμετώπισε στο γήπεδο της τον Ολυμπιακό Βόλου. Ένας αγώνας με μεγάλη σημασία, γιατί ήταν οι δυο ομάδες που μπήκαν με το προβάδισμα των 6 βαθμών, ως πρωταθλήτριες των ομίλων τους. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και ευτύχισαν να προηγηθούν μέσα σε 4 λεπτά με 0-2. Δείχνοντας από την αρχή ποιά ομάδα θέλει ποιο πολύ την νίκη. Η Κασσιόπη, αν και μείωσε πριν το ημίχρονο, σε 1-2, δεν κατάφερε να ανατρέψει το αποτέλεσμα και έτσι γνώρισε την ήττα. Μια ήττα που δίνει το πάνω χέρι στον Ολυμπιακό, καθώς ξέφυγε με 3 βαθμούς από την δεύτερη και 6 από την τρίτη ομάδα, βάζοντας έτσι τις βάσεις για την επιστροφή του στην Super League.

Το δεύτερο χρονικά παιχνίδι που έγινε, ήταν αυτό μεταξύ των Χανίων και του Ηρακλή Ψαχνών. Η ομάδα της Εύβοιας πέτυχε ένα μεγάλο διπλό. Το αποτέλεσμα μπορεί να δείχνει πως ήταν μια νίκη στο “πάρα πέντε”, καθώς το γκολ μπήκε στο 76ο λεπτό, αλλά τα Ψαχνά πέρασαν ένα εύκολο απόγευμα χάνοντας αρκετές ευκαιρίες. Ο ΑΟ Χανίων ως νεοφώτιστη και άπειρη ομάδα σε αυτήν την διαδικασία, πάλεψε, έκανε ότι μπορούσε για να ισοφαρίσει αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Ωστόσο η ήττα αυτή, για τα Χανιά, είχε μικρή σημασία διότι τα υπόλοιπα αποτελέσματα την ευνόησαν, ώστε να μείνει σε απόσταση αναπνοής για την τρίτη θέση, κυρίως.

Το προ τελευταίο παιχνίδι που έγινε, ήταν αυτό μεταξύ Ηρακλή και Φωστήρα, στο γήπεδο της Θεσσαλονίκης. Ο Γηραιός πήρε μια μεγάλη νίκη, με σκορ 1-0, που του έδωσε τους 3 πολύτιμους πόντους και τον έβαλε στο κόλπο για την άνοδο. Ο Ηρακλής ευτύχισε να προηγηθεί στο 61’, σε κομβικό σημείο για έκβαση του παιχνιδιού. Αμέσως μετά το γκολ που δέχτηκε, η ομάδα του Ταύρου προσπάθησε να επιτεθεί και να ισοφαρίσει. Η προσπάθεια του, όμως, δεν απέδωσε καρπούς. Έγινε και ακόμα ποιο δύσκολο όταν έμεινε και με 10 παίχτες. Η νίκη του Ηρακλή τον έβαλε στις τρεις ομάδες που θα παλέψουν για ένα εισιτήριο για την Superlegue. Αντίθετα ο Φωστήρας με 0 βαθμούς έμεινε πολύ πίσω στην κούρσα του πρωταθλήματος (3,6 και 9 βαθμούς αντίστοιχα από τις 3 πρώτες θέσεις) κάνοντας την συνεχεία δύσκολη αλλά όχι και ακατόρθωτη.

Το τελευταίο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε ήταν και αυτό που είχε το μεγαλύτερο σασπένς. Η Νίκη Βολου αντιμετώπισε εντός έδρας τον Αιγινιακό. Οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά δραστήριοι στην αρχή του παιχνιδιού και μέσα σε πέντε λεπτά προηγήθηκαν με 2-0. Πίστεψαν πως είχαν κλειδώσει την νίκη. Όμως λογάριαζαν χωρίς τον Αιγινιακό. Με αντεπίθεση διαρκείας και πριν ακόμα βγει το ημίχρονο, το ταμπλό του σκορ έγραφε 2-2. Όμως δεν αρκέστηκε μόνο στην ισοπαλία. Στο 69’ κατάφερε να κάνει το 2-3, πετυχαίνοντας μια μεγάλη ανατροπή. Ήταν ένα αποτέλεσμα με τριπλή σημασία. Η πρώτη αφορούσε την ομάδα του Αιγινίου, διότι πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη που έχει κάνει ποτέ, όχι μόνο στα Play Off αλλά και στην κανονική ροη της Football League. Η δεύτερη αφορά και τις δυο ομάδες καθώς βάζει τον Αιγινιακό στην τρίτη θέση και αναπτερώνει το ηθικό για άνοδο, ενώ παράλληλα τσακίζει αυτό του Βόλου, για την συνέχεια του πρωταθλήματος και τον αγώνα με την έτερη και μισητή ομάδα του νομού, τον Ολυμπιακό. Η τρίτη έχει να κάνει με την Νίκη καθώς ομάδα που δεν παίρνει τα παιχνίδια στο γήπεδο της, δύσκολα πετυχαίνει τους στόχους τις, που στην προκειμένη περίπτωση είναι η άνοδος.

Ας ελπίσουμε πως και η επόμενες αγωνιστικές που θα επακολουθήσουν θα είναι τόσο γεμάτες σε δράση όσο ήταν η πρώτη.

Βαθμολογία μετά τους αγώνες
1) Ολυμπιακός Βόλου 9
2) Κασσιόπη 6
3) Αιγινιακός 3
4) Ηρακλής 3
5) Ηρακλής Ψαχνών 3
6) Νίκη Βόλου 2
7) ΑΟ Χανιά 1
8) Φωστήρας 0

Επόμενη αγωνιστική είναι το προσεχές Σαββατοκύριακο με τα εξής παιχνίδια
Ολυμπιακός Βόλου – Νίκη Βόλου, Κασσιόπη – ΑΟ Χανίων, Αιγινιακός – Φωστήρας, Ηρακλής – Ηρακλής Ψαχνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου