Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ασημένια κυριαρχία στη Μαλαισία

Το Μαλαισιανό Γκραν Πρι του 2014 ανήκει πλέον στην ιστορία. Ένα Γκραν Πρι που είχε δύο μεγάλους νικητές και αρκετούς άτυχους. Σε σχέση με τον πρώτο αγώνα της σεζόν, η κορυφή δεν άλλαξε ως προς την ομάδα αλλά ως προς τον οδηγό. 


Γράφει ο Κωστής Γκόρος





Στην Αυστραλία τον πρόδωσε ο κινητήρας, σήμερα όμως πήρε εκδίκηση. Ο Λιούις Χάμιλτον πανηγύρισε τη νίκη και ξεκίνησε την πορεία του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κάνοντας μία ολόσωστη εκκίνηση, κρατήθηκε στην πρώτη θέση με μεγάλη άνεση έως το τέλος. Το μονοθέσιο και η στρατηγική της ομάδας τον ευνόησαν και του έδωσαν μία καθαρή και δίκαιη νίκη.

Από πίσω του, η έτερη Mercedes του Ρόσμπεργκ που για έναν ακόμα αγώνα έκανε δυναμική εκκίνηση. Ξεκινώντας τρίτος, προσπέρασε τον Φέτελ και κράτησε την δεύτερη θέση που τον διατηρεί πρωτοπόρο στη βαθμολογία των οδηγών. Αν μη τι άλλο, ο Γερμανός δείχνει ότι είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και δικαιούται να ονειρεύεται τον τίτλο.

Η μίνι έκπληξη ήρθε από τον Φέτελ που και πάλι βρισκόταν χαμηλά στα προγνωστικά. Όμως, οι άριστες οδηγικές του ικανότητες υπερκάλυψαν τις αδυναμίες του μονοθεσίου και διέψευσαν τα προγνωστικά. Πήρε το πρώτο του βάθρο για φέτος, αν και έδειξε να υπολείπεται πολύ από τις Mercedes. Ο Ρικιάρντο με την άλλη Red Bull στάθηκε αρκετά άτυχος, πληρώνοντας την απροσεξία των μηχανικών του. Ένας τροχός που δεν κουμπώθηκε καλά και η σπασμένη αεροτομή οδήγησαν τον Αυστραλό εκτός αγώνα.

Όσον αφορά τις Ferrari, παρουσίασαν βελτίωση σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα αλλά και πάλι δεν εντυπωσίασαν. Ο Αλόνσο με την εμπειρία του περισσότερο κατάφερε και πλασαρίστηκε τέταρτος δίνοντας αρκετές μάχες. Ο Ραϊκόνεν είχε μία σύγκρουση στους πρώτους γύρους που τον άφησε πίσω και δεν μπόρεσε να βρεθεί στην δεκάδα.

Οι ΜcLaren έκαναν μικρές διαφοροποιήσεις στο μονοθέσιο με σκοπό να αυξήσουν την τελική ταχύτητα. Αν και το κατάφεραν, υστέρησαν σε άλλους τομείς και δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από την 6η και 9η θέση.

Οι Lotus απογοήτευσαν για έναν ακόμα αγώνα. Ο Γκροσζεάν τερμάτισε 11ος, ενώ ο Μαλντονάντο εγκατέλειψε μετά από σύγκρουση στους πρώτους γύρους. Δεδομένων και των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ομάδα, δύσκολα θα αποφύγει την μετριότητα.

Πολύ άτυχος ήταν και ο Πέρες που δεν εκκίνησε καθόλου, λόγω μηχανικού προβλήματος της Force India.

Στις θετικές εκπλήξεις ανήκουν η 5η θέση του Χούλκενμπεργκ, αλλά και η 10η θέση του ρούκι Κβίατ που παρουσιάστηκε για μία ακόμα Κυριακή ανταγωνιστικός δεδομένου και του μονοθεσίου του.



Τα ↑ του αγώνα

Χάμιλτον

Φέτελ

Χούλκενμπεργκ

Κβίατ



Τα ↓ του αγώνα

Μηχανικοί Red Bull

Lotus





Υ.Γ. Επόμενο ραντεβού το ερχόμενο τριήμερο 4-6 Απριλίου για το βραδινό πλέον Γκραν Πριν του Μπαχρέιν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου