Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Ευκαιρία να προβληματίσει τον Ολυμπιακό!

Στο καλεντάρι κάθε ομάδας υπάρχουν περίοδοι που μπορούν να κρίνουν μία σεζόν. Μέσα σε λίγες μέρες εξαρτάται ο βαθμός που παίρνει ένας προπονητής, οι παίκτες και εν τέλει το σύνολο. Επιτυχία και αποτυχία απέχουν το ίδιο, και η φόρμα είναι ο καταλυτικός παράγοντας. Στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για το τίτλο αλλά ο ΠΑΟΚ φαίνεται να πατάει καλά, όντας ισόβαθμος στο βαθμολογικό πίνακα.

Γράφει ο Μάριος Μπελεχρής


Αυτή είναι, λοιπόν, μία (η πρώτη) από τις πολλές κρίσιμες βδομάδες για τον «δικέφαλο του Βορρά». Όπως είναι λογικό, με τέτοια διαφορά δυναμικότητας των ομάδων, ο Ολυμπιακός θα χάνει δύσκολα βαθμούς σε αυτό το πρωτάθλημα. Ο μοναδικός τρόπος να προβληματιστεί από άλλη ομάδα είναι να βρει ένα μπελά που θα εκμεταλλεύεται τυχόν απώλειες. Μεταγενέστερα δηλαδή, να είναι κολλημένος σαν βδέλλα στη βαθμολογία και γιατί όχι να είναι και από πάνω (ο μπελάς).

Αυτό θέλει ο ΠΑΟΚ αρχής γενομένης από αυτή την αγωνιστική. Σε συνδυασμό με τα δύσκολα παιχνίδια του αντιπάλου του, σε Ελλάδα και Ευρώπη, να πάρει το μέγιστο δυνατό από τα δικά του ματς και να προβληματίσει τους «ερυθρόλευκους». Ο Ολυμπιακός έχει ένα παιχνίδι που δε βγαίνει εύκολα με ροτέισον στον Ατρόμητο, ένα ταξίδι και επίσης επικίνδυνο για το Τσάμπιονς Λιγκ και μετά τον ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος δεν είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα, αλλά είναι σε καλό μομέντουμ.

Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ μοιάζει αναγκαίο αν θέλει να αισιοδοξεί για τη συνέχεια. Το ταξίδι στη Γαλλία είναι σίγουρα αρνητικό, αναφορικά με το πρωτάθλημα, αλλά το παιχνίδι στο «Καραϊσκάκης» συμμετέχει. Υπολογίζοντας την εικόνα που έχει δείξει στα τελευταία ματς εκτός του Κυπέλλου, μπορεί στο τέλος της άλλης εβδομάδας να είναι σε πλεονεκτική θέση.

Η καλή αγωνιστική του εικόνα και τα θετικά αποτελέσματα με τα πολλά γκολ οφείλονται σε αρκετά γεγονότα. Ο Αναστασιάδης είναι παραδοσιακά άνθρωπος που παρουσιάζει έργο και όλες οι αμάδες του έβγαζαν υγεία. Συμπαγές σύνολο που έχει μία εξαιρετική επιθετική γραμμή. Η ανανέωση του Κλάους που είναι στα καλύτερά του και η έλευση του Παπαδόπουλου, δείχνει ότι σε αυτή τη θέση δεν θα έχει πρόβλημα φέτος η ομάδα. Τα ευχάριστα νέα έρχονται από τη σπουδαία μεταγραφή του Μακ, που στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι όαση και φαινόταν από τα φιλικά ότι θα κάνει τη διαφορά.

Τα προβλήματα του ΠΑΟΚ ίσως ξεκινήσουν από την άμυνα. Οι μέχρι τώρα ομάδες που αντιμετώπισε δεν ήταν σε επίπεδο να πάρουν πρωτοβουλίες και να πιέσουν την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Στο παιχνίδι του Φαλήρου δεν μπορεί να πάει στη λογική «θα βάλουμε περισσότερα από ότι θα φάμε» γιατί θα περάσει δύσκολο βράδυ. Μένει να δούμε αν μπορούν φέτος να διεκδικήσουν δύο ομάδες το πρωτάθλημα, μέχρι τέλους. Στο τέλος της άλλης εβδομάδας θα έχουμε ένα σαφές δείγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου