Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Και τώρα Play-Off

Τέλος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Football League είχαμε αυτό το Σαββατοκύριακο. Το τελευταίο σφύριγμα των διαιτητών, για κάποιες ομάδες σήμανε την αρχή για τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς και για άλλες ένα μικρό διάλειμμα πριν τα Play-Off. Υπήρξαν όμως και κάποιες που άκουσαν για τελευταία φορά την σφυρίχτρα σε αυτήν την κατηγορία...

Γράφει ο Γιώργος Δεδούσης

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε η 26η και τελευταία αγωνιστική για την Football League. Το μενού περιελάμβανε τα παιχνίδια του Βόρειου Ομίλου, που έγιναν το Σάββατο και εκείνα του Νοτίου που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή. Σε αντίθεση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο όπου προηγήθηκαν οι αγώνες του Νοτίου και ακολούθησαν αυτοί του Βόρειου Ομίλου. Πάμε να δούμε συνοπτικά πως τελείωσε η κανονική ροή του πρωταθλήματος για το 2014...

Στον Βόρειο Όμιλο δυο παιχνίδια κέντρισαν το ενδιαφέρον για το λόγο του ότι αφορούσαν δυο ομάδες που διεκδίκησαν την είσοδο στα Play-Off. Αυτοί οι αγώνες ήταν μεταξύ Ηρακλή και Ζακύνθου, με κίνητρο για τον Γηραιό, και της Νίκη Βόλου με την Καρδίτσα με κίνητρο για την Καρδίτσα. Ο Ηρακλής είχε το πάνω χέρι καθώς προπορευόταν ένα βαθμό της Καρδίτσας, πριν τα δυο αυτά παιχνίδια και τέσσερις μετά το τέλος. Ο κερδισμένος της υπόθεσης ήταν η ομάδα της Θεσσαλονίκης που με νίκη επί της Ζακύνθου, με σκορ 2-1, και σε συνδυασμό με την ήττα της έτερης διεκδικήτριας, εδραίωσε την είσοδο στο νέο πρωτάθλημα για την διεκδίκηση της ανόδου. Από την άλλη πλευρά οι Καρδιτσιώτες ήθελαν μόνο νίκη επί του Βόλου και ήττα του Ηρακλή. Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα από τα δυο. Έτσι έμειναν εκτός Play-Off.

Οι τέσσερεις ομάδες που τερμάτισαν στις τέσσερις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος θα διεκδικήσουν την άνοδο σε ένα μίνι πρωτάθλημα. Και αυτές είναι η Κασσιόπη, η Νίκη Βόλου, ο Αιγινιακός και ο Ηρακλής. Όσον αφορά τις τελευταίες θέσεις του πρωταθλήματος οι ομάδες που αποχαιρετούν την κατηγορία είναι ο Βατανιακός, η Καβάλα και η Αναγέννηση Γιαννιτσών που έχασαν από Δόξα Δράμας, Αιγινιακό και Τύρναβο 2005 αντίστοιχα.

Αναλυτικά η Βαθμολογία μετά το τέλος της 26η αγωνιστικής στον Βόρειο Όμιλο:

1) Κασσιόπη 59

2) Νίκη Βόλου 56

3) Αιγινιακός 51

4) Ηρακλής 48


5) Καρδίτσα 44

6) Τύρναβος 2005 41

7) Απόλλων Καλαμαριάς 1926 37

8) Εθνικός Γαζώρου 35

9) Ζάκυνθος 31

10) Δόξα Δράμας 30

11) Πιερικός 29



12) Βατανιακός 20

13) Καβάλα 17

14) Αναγέννηση Γιαννιτσών 12

Στον έτερο όμιλο του πρωταθλήματος, τον Νότιο, τα σημαντικά παιχνίδια ήταν πάλι δυο. Το ένα έλαβε μέρος στο Αίγιο, όπου ο τοπικός Παναιγιάλειος αντιμετώπισε την Επισκοπή, ενώ το άλλο πραγματοποιήθηκε στον Ταύρο όπου ο Φωστήρας αντιμετώπισε τα Ψαχνά Ευβοίας. Ο Παναιγιάλειος ήθελε μόνο νίκη για να μπει στα Play-Off. Το ίδιο και ο Φωστήρας. Όμως ο μόνος που κατάφερε να την επιτύχει ήταν ο Φωστήρας με σκορ 1-0. Αντίθετα ο Παναιγιάλειος σκόνταψε φέρνοντας ισοπαλία 1-1. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον Φωστήρα να μπαίνει στα Play-Off και τον Παναιγιάλειο να μένει εκτός. Αν και ισοβάθμησε με τον Ηρακλή Ψαχνών εν τούτοις υστερούσε στα γκολ.

Οι τέσσερεις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο σε ένα νέο πρωτάθλημα μαζί με αυτές από τον Βόρειο, θα είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, τα Χανιά, ο Φωστήρας και ο Ηρακλής Ψαχνών. Αντίθετα στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πινάκα τερμάτισαν ο Βύζας Μεγάρων, η Γλυφάδα και ο Αστέρας Μαγούλας. Αυτές οι τρεις ομάδες την νέα σεζόν θα αγωνίζονται στην Football League2. Αναλυτικά η τελική βαθμολογία στον Νότιο Όμιλο:

1) Ολυμπιακός Βόλου 56

2) Χανιά 48

3) Φωστήρας 46

4) Ηρακλής Ψαχνών 44


5) Παναιγιάλειος 44

6) Παναχαϊκή 40

7) Καλλιθέα 39

8) Αχαρναικός 37

9) Φωκικός 36

10) Πανηλειακός 35

11) Επισκοπή 34


12) Αστέρας Μαγούλας 27

13) Γλυφάδα 09

14) Βύζας Μεγάρων 08



Υ.Γ1 Τα Play-Off θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 9 Απριλίου

Υ.Γ2 Η βαθμολογία με την οποία μπαίνουν οι ομάδες στο νέο πρωτάθλημα είναι η εξής:

1) Κασσιόπη 6

2) Ολυμπιακός Βόλου 6

3) Νίκη Βόλου 2

4) Αιγινιακός 1

4) Χανιά 1

4) Φωστήρας 1

5) Ηρακλής Ψαχνών 0

5) Ηρακλής 0







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου