Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Τι μας αρέσει και τι όχι στην φετινή Σούπερ Λίγκα

Διανύοντας την 29η αγωνιστική, από τις συνολικά 34, του ελληνικού πρωταθλήματος είναι λογικό η κοινή φίλαθλη γνώμη να έχει σχηματίσει μια αρκετά καλή, κατά 90 %, άποψη για τις ομάδες και τους παίκτες της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας. Είναι πολλά πράγματα τα οποία σίγουρα μας αρέσουν και κάποια άλλα που δεν μας αρέσουν.

Γράφει ο Ραφαήλ Νησιάγκας



Τι μας αρέσει...


  • Ο Ρομπέρτο και ο Τσόρι: Ο Ολυμπιακός μπορεί να κατέκτησε ένα ακόμα εύκολο πρωτάθλημα, όμως η χρονιά είναι σημαντική καθώς απέκτησε τον σπουδαίο τερματοφύλακα Ρομπέρτο, ενώ στο πρόσωπο του Τσόρι βρήκε μια ηγετική φυσιογνωμία.
  • Ο ΠΑΟΚ: Μπορεί βάση των προσδοκιών που είχαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ στην αρχή της σεζόν η ομάδα να μην ανταποκρίθηκε, όμως ο φετινός ΠΑΟΚ αρέσει καθώς με την Σαββίδη στο τιμόνι η ομάδα χτίζεται για το κάτι παραπάνω, για να διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα.
  • Η δουλειά του Παράσχου στον Ατρόμητο: Ο Γιώργος Παράσχος είναι ίσως ο καλύτερος Έλληνας προπονητής αυτή τη στιγμή. Υπό την καθοδήγηση του ο Ατρόμητος αποτελεί μια πολύ δυνατή ομάδα, η οποία δικαίως διεκδικεί την δεύτερη θέση.
  • Ο νεανικός Παναθηναϊκός: Αν σκεφτούμε πως κάποιοι ποδοσφαιρικοί ξερόλες είχαν ταυτίσει τον φετινό Παναθηναϊκό με την περσινή ΑΕΚ... Τότε η ομάδα έχει πετύχει άθλο. Η πιτσιρικαρία της ομάδας έχει πετύχει τον στόχο της που ήταν η είσοδος στα play-off και πλέον η ομάδα κυνηγάει δυνατά ακόμα και την δεύτερη θέση.
  • Το ελκυστικό ποδόσφαιρο του Πανθρακικού: Ο Άκης Μάντζιος κάνει εξαιρετική δουλειά στην ομάδα της Κομοτηνής, ενώ και ο Πανθρακικός διαθέτει ποιοτικές ομάδες. Άξιος που βρίσκεται στην 6η θέση.
  • Η έδρα του Παναιτωλικού: Χωρίς να διαθέτει την λάμψη των μεγάλων, ο Παναιτωλικός διαθέτει μια από τις πιο δυνατές έδρες, καθώς έχει γνωρίσει μόλις μια φορά την ήττα και έχει δεχθεί μόλις 5 γκολ! Ακόμα μια ελκυστική ομάδα του πρωταθλήματος, ενώ ο 37χρονος Ανρί Καμαρά αναγκάζει τους πάντες να ξεχνάνε την ηλικία του.
  • Η μαγκιά της Καλλονής: Η Καλλονή χωρίς να... έχει έδρα και χωρίς να παίζει με τους οπαδούς της, έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει στην πρώτη κατηγορία, κάτι που απαιτεί θαυμασμό.
  • Ο θαυματουργός Λόρι Σάντσες: Αν και λίγο σπάνιο να βλέπει κανείς Βρετανό προπονητή στην Ελλάδα, είναι ταυτόχρονα και κάτι ενδιαφέρον. Ο Σάντσες αποκαλείται στην Αγγλία ως θαυματουργός καθώς έχει αναλάβει ακόμα 2 ομάδες ως φαβορί για υποβιβασμό και έχει καταφέρει να τις σώσει. Κάτι που μάλλον θα κάνει και με τον Απόλλωνα Σμύρνης.
  • Ο αντι-σταρ Μπεν Μοχάμεντ: Άμα τελικά η Βέροια καταφέρει και μείνει στην μεγάλη κατηγορία, αυτό θα οφείλεται κυρίως σε 2 παίκτες. Στον Πορτογάλο Ίσμα Γκονσάλβες και τον Αφρικανό Μπεν. Ειδικά ο Μπεν είναι ο κορυφαίος της παίκτης φέτος, ενώ πλέον φιγουράρει στις πρώτες θέσεις του πίνακα των σκόρερ με 14 γκολ, φτάνοντας τον Μήτρογλου.


... και τι δεν μας αρέσει


  • Τα άδεια γήπεδα: Δεν είναι το θέμα η οικονομική κρίση. Είναι η ανεξέλεγκτη πλέον γηπεδική βία, αλλά και η έλλειψη αθλητικής παιδείας.
  • Ο κύριος Σαρρής: Σε κοινή συνέντευξη τύπου με έδωσε με τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας, Γίαννη Μώραλη, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής όταν ρωτήθηκε αν ο Άρης βρίσκεται στο πτωχευτικό άρθρο 99 ή όχι και από πότε, εκείνος απάντησε «δεν ξέρω, δεν θυμάμαι»...
  • Οι «διαιτησίες κατά παραγγελία»: Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος του Παναιτωλικού κύριος Θεοδωρίδης. Στην ελληνική διαιτησία ταιριάζει άριστα η φράση «κάθε πέρσι και καλύτερα»...
  • Η εύκολη απόλυση του Τσιώλη από τον Αστέρα: Προφανώς για εξωαγωνιστικούς λόγους η διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης απέλυσε στα μέσα της σεζόν τον Σάκη Τσιώλη, ενώ η ομάδα δεν τα πήγαινε καθόλου άσχημα. Ευτυχώς για τον Αστέρα όμως, το γεγονός ότι διαθέτει ποιοτικό ρόστερ την βοήθησε να μπει στην πρώτη πεντάδα.
  • Ο φετινός ΠΑΣ Γιάννινα: Ο ΠΑΣ δεν θυμίζει σε τίποτα την περσινή ομάδα, η οποία δυσκόλευε κάθε αντίπαλο, τερμάτισε στην πρώτη πεντάδα και ελέω αδειοδότησης δεν αγωνίστηκε στην Ευρώπη. Μέτρια χρονιά φέτος.
  • Ο «ακέφαλος» Πανιώνιος: Ο Πανιώνιος κινδυνεύει ακόμα με υποβιβασμό, χωρίς ωστόσο να έχει κακή ομάδα. Όμως η τραγική διοικητική του κατάσταση, σε συνδυασμό με τα χρέη που έχουν αφήσει οι προηγούμενες διοικήσεις, φέρνουν την ομάδα κοντά στις τελευταίες θέσεις.
  • Ο Άρης: Σχεδόν απίθανο είναι ο Άρης να αποφύγει τον υποβιβασμό. Στη χειρότερη μοίρα από κάθε άλλη ομάδα, με τεράστια χρέη και με ανεύθυνες διοικήσεις. Κακά τα ψέματα, το ρόστερ του δεν αποτέλεσε ποτέ ρόστερ ομάδας πρώτης κατηγορίας και δυστυχώς ο υποβιβασμός του μόνο έκπληξη δεν θα αποτελέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου