Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Το πρόβλημα δεν είναι στο κεφάλι αλλά τον λαιμό

Άλλη μία εβδομάδα ήρθε στο τέλος της και πάλι δεν εμφανίστηκαν διπλές ελληνικές νίκες. Διαφορετικής δυναμικότητας αγώνες ναι,αλλά καμία νίκη ποτέ δεν πάρθηκε πριν τελειώσουν τα σαράντα αγωνιστικά λεπτά.Το μενού περιέχει ντεμπούτο με νίκη αλλά και μαχητικότητα για 25 λεπτά.

Γράφει ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος





Χρονικά αρχίζοντας το τριφύλλι στην Τουρκία κατάφερε μετά κόπων και βασάνων να πάρει το ροζ φύλλο σε ένα χιτσκοκικό φινάλε όπως θα έλεγε και ο Χατζηγεωργίου. Η απίστευτη αστοχία στα τρίποντα ήταν ένας λόγος που κρατούσε μακρυά τον ΠΑΟ από το να πάρει μια διαφορά ασφαλείας. Στο τέλος η τύχη βρέθηκε με το μέρος του και με ένα δύσκολο τρίποντο (ψυχολογίας θα έλεγα) πήγε το ματς στην παράταση και αφού είχε προηγηθεί ο απειλητικός Πλάνισιτς στην τελευταία επίθεση. Λέγοντας τα πράγματα με το όνομα τους, κανείς δε θα μπορούσε να περιμένει να δει έναν διαφορετικό Παναθηναϊκό σε 1 εβδομάδα. Οι διαφορές που εμφανίστηκαν είναι στο ροτέσιον αφού Μπατίστ,Γιανκοβιτς,Παππάς είδαν τα λεπτά τους να ανεβαίνουν. Ο φετινός αδικημένος Αντώνης Φώτσης έκανε το ματς της χρονιάς μέχρι τώρα κάτι που δικαίωσε πλήρως τον Φραγκίσκο Αλβέρτη. Μακρυά από τον καλό του εαυτό για άλλη μία φορά ο Διαμαντίδης χαράμισε όλες τις επιθετικές λύσεις ειδικά στο τέλος που η μπάλα έκαιγε. Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν όμως αφού κάθε αγώνας θα πρέπει να είναι νίκη τις επόμενες εβδομάδες αφού έχει να φιλοξενήσει Φενέρ,Μάλαγα και πρέπει να παίξει εκτός με Μπαρτσελόνα και Οσφπ. Η αρχή του προγράμματος θα γίνει στο ΟΑΚΑ με την Φενέρ που σαν κύριο θέμα της θα έχει την επιστροφή του αγαπημένου της κερκίδας στην ομάδα που τον έφτασε στην κορυφή και αντιστρόφως.

Οι Πειραιώτες για 25 λεπτά ήταν πλήρως μαχητικοί μέχρι την στιγμή που ο γεννημένος στην Αλάσκα Όλεσον πήρε το όπλο του και άρχισε να πυροβολεί πίσω από τα 6,75. Ο Ντάνστον φαίνεται να είναι ο μοναδικός επιζών σε αυτήν την εμφάνιση αφού μόνος του κρατούσε αμυντικά την ομάδα. Η περιφέρεια ήταν πλήρως αποδιοργανωμένη με εξαίρεση τον Λοτζέσκι που άρχισε να εμφανίζεται μετά την δεύτερη περίοδο. Σοβαρές οι απουσίες του Σπανούλη και Πρίντεζη αλλά δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία αυτό από την στιγμή που τα περιθώρια έχουν στενέψει. Το αρνητικό στην όλη υπόθεση είναι το γεγονός ότι η ομάδα μπήκε με την ψυχολογία του αδύναμου και με μόνη σκέψη τα τρίποντα να αρπάξει κάτι από αυτόν τον αγώνα.Η Μπαρτσελόνα δεν είναι υπερομάδα ούτε ο Ολυμπιακός τα τελευταία δύο χρόνια συμβιβάζεται με κάτι λιγότερο από πρόκριση,και αυτό θα πρέπει να επανέλθει στην σκέψη όλης της ομάδας. Ο πιο εύκολος σχετικά αγώνας είναι καθ οδόν με την Λαμποράλ που απέδειξε ότι εύκολα κάνει την ζημιά. Η νίκη είναι μονόδρομος αφού με ήττα οι ελπίδες πρόκρισης τείνουν στο 0 και οι περισσότεροι στόχοι για την φετινή περίοδο εξατμίζονται αφού ήδη το κύπελλο χάθηκε και το στο πρωτάθλημα θα έχει μειονέκτημα έδρας στον τελικό(εφόσον και αν προκριθεί).

Οι τέσσερις εναπομείναντες αγώνες είναι τελικοί για τους δύο εκπροσώπους που δεν πείθουν σε κανέναν αγώνα ούτε έχουν φέρει ακόμα το μεγάλο διπλό πρόκρισης. Όλοι ελπίζουμε ο χρόνος να είναι υπέρ τους και την κατάλληλη στιγμή να ανεβάσουν στροφές πριν βρεθούν να παρακολουθήσουν το Μιλάνο μόνο από τον καναπέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου