Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Υποβιβασμός 15 εκατομμυριών

Η μεταγραφή του Μήτρογλου στη Φούλαμ προξένησε από την πρώτη στιγμή πολλά εύλογα ερωτηματικά σε όλον τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εξεπλάγησαν βλέποντας μια ομάδα κοντά στις τελευταίες θέσεις στο πρωτάθλημα να επενδύει τόσα πολλά χρήματα σε έναν ποδοσφαιριστή που βρισκόταν σε στάδιο αποθεραπείας.

Γράφει ο Δημήτρης Σακελλάρης
Απεσταλμένος των Αλλαξομπαλιών στο Μιλάνο


Σήμερα λοιπόν, ύστερα από 4 μήνες και έναν πρόσφατο υποβιβασμό αποκαλύφθηκε όλη η αλήθεια, ότι δηλαδή ο Κώστας Μήτρογλου ήταν όντως η καταστροφή των «Κότατζερς». Φυσικά, δεν ευθύνεται ο ίδιος για το αποτέλεσμα, ούτε μπορούσε να πει κανείς ότι αν ήταν υγιής, η ομάδα θα είχε καλύτερη τύχη. Το λάθος ανήκει εξ’ ολοκλήρου στο τμήμα σκάουτινγκ και εν τέλει στον ίδιο το Φέλιξ Μάγκαρτ.

Η λαϊκή ρήση αναφέρει ότι ενός κακού μύρια έπονται, φράση που επιβεβαιώθηκε στο έπακρον στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αρχίζοντας από το ιατρικό επιτελείο που ενημέρωσε εντελώς άστοχα τα ανώτερα μέλη σχετικά με το διάστημα αποθεραπείας του παίκτη. Το συμπέρασμα ήταν να δαπανηθούν λίγο-πολύ 17 εκατ. ευρώ, για έναν ποδοσφαιριστή χωρίς καθόλου ποιοτικά ποδοσφαιρικά λεπτά τους τελευταίους 2 μήνες. Η συνέχεια, ανήκει στον ίδιο τον προπονητή των Λονδρέζων αρχικά έδωσε τη συγκατάθεση του στη φυγή του Μπερμπάτοφ και στη συνέχεια, χειρίστηκε με τον πιο άθλιο τρόπο τον Έλληνα στράικερ. Πώς; Μα φυσικά, έχοντας τον στα πλάνα για καθ’ όλη τη βδομάδα και τελικά εκτός αποστολής για τον αγώνα. Φυσικά αυτό σκότωσε ψυχολογικά τον ποδοσφαιριστή που, προς τιμήν του, δεν το εξωτερίκευσε.

Η πορεία των λαθών όμως δε σταματά εδώ. Έπειτα από ενάμιση μήνα ο Μήτρογλου καταφέρνει να κάνει έναν εξαιρετικό αγώνα αγωνιζόμενος με τη 2η ομάδα δίνοντας πάλι ελπίδες για αγωνιστική ανάκαμψη. Παρόλο όμως τα διθυραμβικά σχόλια που γράφτηκαν σε Βρετανία και Ελλάδα, η συγκριμένη συμμετοχή ήταν ακόμη μεγαλύτερο λάθος αφού ο παίκτης δεν ήταν έτοιμος και οδηγήθηκε σε υποτροπή. Μια υποτροπή που λίγες μέρες αργότερα τον έστειλε στην Ιταλία για αποθεραπεία και ουσιαστικά εκτός πλάνων για το υπόλοιπο της σεζόν. Τα λίγα αγωνιστικά λεπτά της συμμετοχής του στο τέλος του ματς με τη Στόουκ απλά αποτέλεσαν την τραγική ειρωνεία του όλου φιάσκου.

Φυσικά, για κάθε χαμένο, υπάρχει κάποιος νικητής και αυτός ήταν ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά είδε το μεγαλύτερο αγωνιστικό και εν γένει οικονομικό όπλο της να τραυματίζεται αρκετά ύπουλα από το πουθενά. Όμως όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω, αλλά αντίθετα κατάφερε να αποκρύψει το γεγονός με εξαιρετική μαεστρία συνεχίζοντας να συντηρεί μέσω των εξωγενών μάνατζερ τις μετοχές του ποδοσφαιριστή στα ύψη. Και τα κατάφερε, αφού λίγες μέρες πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου έφτασε στα γραφεία της μία εκπληκτική πρόταση για έναν τραυματία παίκτη χωρίς συνεισφορά για περίπου ενάμιση μήνα. Μάι επιχειρηματική νίκη που θα πρέπει σίγουρα να τοποθετηθεί στα επόμενα σεμινάρια μάνατζερ ανά την Ευρώπη…

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στο Μίτσελ για τη διαχείριση που κάνει στους παίκτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή