Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Επιβράβευση με τα μάτια στον ορίζοντα

Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός που κατάφερε να μετατρέψει το τελικό, σε παράσταση για ένα ρόλο. Έτσι με αυτό το τρόπαιο μπορούν όλοι να αισθάνονται δικαιωμένοι και επιτυχημένοι. Οι στόχοι της ομάδας ήταν κυρίως το κύπελλο και κατά τη διάρκεια της χρονιάς, φάνηκε ότι μπορεί να κυνηγήσει και την δεύτερη θέση. Το ταβάνι της ομάδας, άλλωστε, το ορίζουν οι εμφανίσεις και όχι τα λόγια.

Γράφει ο Μάριος Μπελεχρής

Ο πρωτομάστορας της ομάδας, Γιάννης Αναστασίου, κάνει ομολογουμένως εξαιρετική δουλειά στις προπονήσεις. Μπορεί να είναι καινούριος στη προπονητική, αλλά η ομάδα έδειχνε καλύτερη μέρα με τη μέρα. Πλέον, έχοντας ένα δείγμα μερικών αγώνων (αποκορύφωμα ο σημερινός) μπορούμε να πούμε ότι διαβάζει και πολύ καλά τα παιχνίδια. Σε έναν τελικό που συνήθως παίζεις συντηρητικά, εκείνος υπερασπίστηκε το δικό του ποδόσφαιρο. Ήξερε ότι θα έχει συνέπειες αμυντικά, όπως συνέβη από το 30 ως το 45, αλλά ένοιωθε σίγουρος με όσα έχει μάθει στους ποδοσφαιριστές. Σοφή όπως αποδείχτηκε η επιλογή αυτή, καθώς είδαμε το ίδιο ελκυστικό ποδόσφαιρο που βλέπουμε όλη τη σεζόν.

Αυτός ο τρόπος ανάπτυξης έμελλε να επιβραβευθεί σήμερα. Με παράδειγμα τον Νάνο που είναι από τους κορυφαίους στο ρόστερ και επιλογή Νταμπίζα. Μαζί και αυτός δικαιώνεται σήμερα. Ο Σίλντεφελντ που πέρασε μεγάλη περίοδο ντεφορμαρίσματος έδειξε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις που είχαν δημιουργηθεί για το πρόσωπό του. Ο Κροάτης στα τελευταία παιχνίδια είναι ο στόπερ που θέλει και χρειάζεται ο Παναθηναϊκός. Ίσως από εδώ και στο εξής να θέλει ο Αναστασίου να τον έχει και του χρόνου στην ομάδα.

Ο Μάρκους Μπεργκ είναι μία κατηγορία μόνος του. Αντιεμπορικός αρκετά και σίγουρα όχι Σισέ στην επαφή με τον κόσμο της ομάδας. Αναμφισβήτητα, όμως, κορυφαίος επιθετικός του πρωταθλήματος και υποψήφιος προς αποχώρηση πλέον…Δυστυχώς για τους «πράσινους» τέτοιες εμφανίσεις δεν περνούν απαρατήρητες από τη ποδοσφαιρική Ευρώπη. Χατ-τρικ σε τελικό με δύο γκολ ζωγραφιές. Το δεύτερο σε σειρά τέρμα του, μπορεί να επωμίζεται στο Γλύκο αλλά δε θα σούταρε ο οποιοσδήποτε από αυτή τη γωνία και δη με τόση ακρίβεια. Το τρίτο ήταν απλά ένα δείγμα από τη κλάση του (με το αριστερό) για να έχουμε να βλέπουμε μετά το πέρας του αγώνα, ξανά και ξανά σε επανάληψη.

Έτσι από τον Αλαφούζο που επέλεξε και επέμεινε σε Αναστασίου και Νταμπίζα μέχρι και τον τελευταίο τροχό της αμάξης, επικρατεί το αίσθημα της δικαίωσης. Από τη λήξη του αγώνα και έπειτα θα νοιώσουν και την επιβράβευση ώστε να πάρουν δύναμη να συνεχίσουν. Το πλάνο που είχε σχεδιαστεί στην αρχή της χρονιάς είναι εξαιρετικό και αποδίδει καρπούς. Στα οικονομικά γίνεται προσπάθεια, στο αγωνιστικό συμβαίνουν επιτυχίες με ένα νεανικό σύνολο.

Εκεί θα στηριχθεί ο σημερινός κυπελλούχος Ελλάδος ώστε μελλοντικά να καταφέρει να κατακτήσει και το πρωτάθλημα. Προστέθηκε και η εμπειρία ενός τελικού στο βιογραφικό των μικρών της ομάδας και τώρα οραματίζονται Ευρώπη. Σίγουρα, με τα τωρινά δεδομένα και με λίγες πινελιές ακόμα, ο σημερινός Παναθηναϊκός έκανε απλά την αρχή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου