Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Η Αγωνιστική της ισοπαλίας

Ενώ τα Play – Off ακόμη δεν έχουν φτάσει στην μέση, έχουν πάρει φωτιά. Καμία ομάδα δεν μπορεί να είναι σίγουρη για την θέση στην οποία βρίσκεται, καθώς σε κάθε αγωνιστική τα αποτελέσματα φέρνουν τα πάνω κάτω.

Γράφει ο Γιώργος Δεδούσης




Το διάλειμμα για το Πάσχα πέρασε και οι ομάδες συνεχίζουν την αγωνιστικότητα τους για δυο εισιτήρια που οδηγούν απευθείας στα σαλόνια της Superlegue και ένα που θα οδηγήσει σε μπαράζ κόντρα στην Skoda Ξάνθη. Έτσι και η χθεσινή μέρα ήταν μέρα Play-Off με μεγάλα παιχνίδια και αποτελέσματα που έφεραν για άλλη μια φορά τα πράγματα τούμπα. Το χαρακτηριστικό ήταν ότι είχαμε τρεις ισοπαλίες και μόνο μια νίκη. Πάμε να δούμε συνοπτικά τα αποτελέσματα και αναλυτικά το τι έγινε την χθεσινή μέρα.
Ηρακλής-Ψαχνών 1-1 Κασσιόπη
ΑΟ Χανιά 2-1 Αιγινιακός
Φωστήρας 1-1 Νίκη-Βολου
Ολυμπιακός-Βόλου 1-1 Ηρακλής

Στην Εύβοια διεξήχθη το πρώτο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής, οπού η τοπική ομάδα αγωνίστηκε κόντρα στην ομάδα που μπήκε στο μίνι πρωτάθλημα με το αβαντάζ έξι βαθμών, την Κασσιόπη. Τόσο τα Ψαχνά όσο και η Κέρκυρα (ή Κασσιόπη) ήθελαν πάση θυσία την νίκη. Ο λόγος ήταν ότι και οι δυο ομάδες ήθελαν να μείνουν στις προνομιούχες θέσεις. Ωστόσο η δίψα για νίκη, παρόλο που ήταν μεγάλη, καμία δεν κατάφερε να την επιτύχει. Αν και η Κασσιόπη στο 45’ άνοιξε το σκορ με τον Σουάνη και πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια, τα Ψαχνά σχετικά γρήγορα έφεραν το παιχνίδι στα ίσια με τον μόνιμο σκόρερ Μπουμάλ στο 60’. Έτσι ο αγώνας έληξε 1-1. Το ισόπαλο σκορ δεν χάλασε καμία από τις δυο ομάδες καθώς κατάφεραν να φτάσουν την πρωτοπόρο Νίκη Βόλου στον ένα πόντο.

Το έτερο παιχνίδι που έγινε στα Χανιά, την ιδία ώρα με αυτό των Ψαχνών, ήταν μεταξύ της ομώνυμης ομάδας του ΑΟ Χανίων και τον Αιγινιακό. Τα Χανιά με μια πολύ καλή εμφάνιση κατάφεραν να σταματήσουν τον πολύ καλό, μέχρι την χθεσινή αγωνιστική, σερί του Αιγινιακού ο οποίος είχε τρία στα τρία. Με την νίκη αυτή, κατάφεραν να μειώσουν την απόσταση από τις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην μεγάλη κατηγορία. Από την άλλη μεριά η ομάδα από το Αιγίνιο παρατάχτηκε με πολλές αλλαγές κόντρα στον ΑΟΧ. Ο λόγος ήταν ότι πολλοί παίχτες του δεν είχαν χάσει ούτε ένα λεπτό συμμετοχής, με αποτέλεσμα να χρειάζονται ξεκούραση. Έτσι, όχι μόνο έχασε ένα παιχνίδι, με σκορ 2-0, αλλά και σημαντικό έδαφος στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Το προ τελευταίο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής έλαβε μέρος στον Ταύρο. Εκεί ο τοπικός Φωστήρας αντιμετώπισε την Νίκη Βόλου που προπορεύονταν στην βαθμολογία. Ήταν ένα παιχνίδι με μεγάλη σημασία και για τις δυο ομάδες, αλλά για διαφορετικούς λόγους. Για τον Φωστήρα μια ήττα θα τον έθετε πρόωρα εκτός διεκδίκησης των προνομιούχων θέσεων για την άνοδο. Από την άλλη η Νίκη Βόλου θα μπορούσε να αποσπαστεί από τους άμεσους ανταγωνιστές της με τέσσερις βαθμούς. Ο Φωστήρας ευτύχησε να προηγηθεί με τον Γκίνο πολύ νωρίς στο 20’. Αμέσως μετά το γκολ που δέχτηκε η ομάδα του Βόλου πίεσε για την ισοφάριση. Χρειάστηκε να περάσουν 40 λεπτά για να έρθει ο Αινετέ στο 60’ να διαμορφώσει το τελικό 1-1. Η ισοπαλία αυτή έθεσε, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, την ομάδα του Ταύρου εκτός ανόδου. Αντίθετα η Νίκη κατάφερε να κρατήσει την πρωτοπορία που είχε με βραχεία κεφαλή.

Το τελευταίο παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία για την 5η αγωνιστική, έγινε στον Βόλο. Εκεί η ομάδα του Ολυμπιακού αντιμετώπισε τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Ένα παιχνίδι που είχε τον τίτλο του “μεγάλου παιχνιδιού”. Ο λόγος ήταν ότι ο Ολυμπιακός είναι σε κόντρα με τους οργανωμένους οπαδούς του. Έτσι μια ακόμη ήττα θα έφερνε την κόντρα αυτή στα άκρα. Επιπλέον θα πιστοποιούσε την καθίζηση, λόγο κούρασης της ομάδας με τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας. Από την άλλη ο Ηρακλής ήθελε μόνο την νίκη για να ξανά μπει σε τροχιά διεκδίκησης ανόδου, μιας και ήταν τελευταίος. Το αποτέλεσμα όμως δεν δικαίωσε καμία ομάδα καθώς έληξε ισόπαλο. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί με αυτογκόλ του Σαββίδη στο 15’. Ωστόσο στο 27’ ο Αρβανίτης έκανε χέρι εντός περιοχής αντικρίζοντας την δεύτερη κίτρινη και την άγουσα για τα αποδυτήρια. Έτσι ο Πορτουλίδης άδραξε την ευκαιρία και από τα 11 βήματα διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Οι Βολιώτες στο 93’ έχασαν την ευκαιρία να πάρουν το παιχνίδι καθώς δεν ευστόχησαν στο δεύτερο πέναλτι ή καλύτερα ο Χουάντερσον το απέκρουσε. Ίσως όμως να ήταν η δικαιοσύνη καθώς σύμφωνα με το ριπλέι πέναλτι δεν υπήρξε.

Η βαθμολογία των Play-Off μετά από την αγωνιστική που έγινε είναι η εξής:

1) Νίκη Βόλου 12Β
2) Ηρακλής Ψαχνών 11Β
3) Κασσιόπη 11Β
4) Ολυμπιακός Βόλου 10Β
5) Αιγινιακός 8Β
6) Χανιά 7Β
7) Φωστήρας 5Β
8) Ηρακλής 5Β

Τέλος η επομένη αγωνιστική που θα γίνει την Τετάρτη 30 Απριλίου θα αποτελείται από τα εξής παιχνίδια: Φωστήρας - Χανιά, Αιγινιακός – Ολυμπιακός Βόλου, Νίκη Βόλου – Ηρακλής Ψαχνών και Ηρακλής – Κασσιόπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου