Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Όλα ξεκινάνε πάλι!

Ο Φλεβάρης μπήκε για τα καλά και μαζί του ήρθε και το τέλος της πέμπτης εβδομάδας της Ευρωλίγκα. Τα αποτελέσματα στα ελληνικά μέτωπα κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα της προηγούμενης εβδομάδας και οι δύο αιώνιοι βρίσκονται στο ίδιο σκαλοπάτι όπως όταν ξεκίνησα.

Γράφει ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος


Την Πέμπτη οι ερυθρόλευκοι σε ένα ραντεβού από τα παλιά συνέχισαν την καλή παράδοση τους με την Μάλαγα και την συνέτριψαν με 73-55. Οι Ισπανοί που ήταν μαχητικοί μέχρι την τρίτη περίοδο είχαν αρχικά σπάσει το γρήγορο παιχνίδι των Πειραιωτών. Βέβαια ποια ομάδα έχει πάρει παιχνίδι με συνεχόμενα σουτ από το χάη ποστ; Η απάντηση είναι στην λέξη καμία, αφού το αναρχικό run n gun μπάσκετ δεν χωράει στο ευρωπαϊκό πρότυπο. Οι ερυθρόλευκοι από την μεριά τους είχαν σε καλή μέρα τους κλασικούς forward και πήραν αυτό που έψαχναν δείχνοντας τα στοιχεία του παλιού καλού Ολυμπιακού από τον πρώτο γύρο. Λίγα λόγια για αυτήν την ομάδα που αποδίδει γενικά καλά χωρίς να πουλάει δεκάλεπτα και με τα ψιλά κορμιά της να αρνείται σε κάθε αντίπαλο την είσοδο προς τα μέσα. Η επόμενη αγωνιστική βρίσκει τους Πρωταθλητές Ευρώπης στην Τουρκία εναντίον του περσινού αντιπάλου στον γύρο των 8, την Εφες. Η Εφές θα μπει σίγουρα στον αγώνα για να τα δώσει όλα αφού μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες θέλει να διευρύνει το σερί της που θα την φέρει στην τετράδα. Αν αυτή η ομάδα είναι απειλή τώρα είναι ο καιρός για να μην υποτιμηθεί.

Στο κατάμεστο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός κατώτερος της πολύ διαβασμένης Μπαρτσελόνα έχασε με 56-63. Οι Καταλανοί είχαν μπει διαβασμένοι στον αγώνα και είχαν κόψει κάθε πάσα προς τα μέσα. Το μεγαλύτερο επίτευγμα τους ήταν η επιθετική άρνηση που δημιούργησαν στον Γκιστ και δεν του άφησαν ποτέ ούτε ένα εκατοστό χώρο να κάνει το παιχνίδι του. Από την μεριά τους οι πολλές λύσεις πίσω από τα 6,75 έδιναν συνεχώς το προβάδισμα. Η μεγάλη μέρα του Κώστα Παπανικολάου επισκίασε την κακή μέρα του αρχηγού Ναββάρο. Βέβαια και ο αρχηγός των πρασίνων ήταν σε πολύ κακή μέρα αφού είδε και την ίδια την μπάλα να αρνείται να μπει σε 2 συγκεκριμένα τρίποντα(το δεύτερο ειδικά θα μείωνε στον 1 πόντο 4 λεπτά πριν το τέλος.Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να βρει τις λύσεις που είχε στον πρώτο γύρο και ο Πεδουλάκης να αρχίσει πάλι να αξιοποιεί τον Καρι που είναι και η κλασσική επιθετική λύση που τον ξελασπώνει. Επόμενη συνάντηση με την τρίτη Ισπανική του ομίλου Μάλαγα στο γήπεδο της που μετά την ήττα από τους ερυθρολεύκους θα αναζητήσει την εξιλέωση της.

Μία εβδομάδα έχει ουσιαστικά απομείνει για την μεγάλη αναμέτρηση των δύο αιωνίων σε ευρωπαϊκά πλαίσια,και ο καιρός θυμίζει ήδη τις εποχές του Οκτώβρη που ο ένας βασανίζονταν και ο άλλος έπαιρνε ανάσες χωρίς άγχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου