Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ώρα για αστέρια! (Μέρος: Α)

Καλή χρονιά σας εύχομαι με υγεία και ότι επιθυμείτε. Έχει περάσει αρκετός καιρός από το τελευταίο μου άρθρο λόγω διαφόρων υποχρεώσεων αλλά η κάψα μου για το ποδόσφαιρο ποτέ δεν σβήνει.

Γράφει ο Βαγγέλης Λουπέτης




Μπλα μπλα μπλα και θέλω να καταλήξω στο ότι κοντοζυγώνει ο καιρός των 16 καλύτερων ομάδων του Champions League! Δράττομαι της ευκαιρίας να δούμε τα ζευγάρια και να προβλέψω ποιος θα περάσει από το κάθε ζεύγος. On y vas!

Μπάγιερ Λεβερκούζεν – ΠΣΖ: Εντάξει, κάποιος κάνει πλάκα στους Γερμανούς. Για άλλη μια φορά που προκρίνονται στους 16, πέφτουν πάλι πάνω σε ένα μεγαθήριο. Τότε η Μπαρτσελόνα, τώρα οι Παριζιάνοι. Οι Γερμανοί με το Σάμι Χίπια στο πάγκο, μετά τη Μπάγερν Μονάχου αποδεικνύει πως είναι η πιο σταθερά δυνατή ομάδα στη Μπουντεσλίγκα ενώ στους ομίλους είχαν δύο ήττες και αυτές από τη Γιουνάιτεντ. Ο Σαμ και ο Κίσλινγκ κλέβουν την παράσταση για την ομάδα τους. Από την άλλη πλευρά η ΠΣΖ με τον Μπλαν(κ) στο τιμόνι καλπάζει πρώτη σε Γαλλία και Ευρώπη (πρώτη στον όμιλο με Ολυμπιακό). Έχοντας στην σύνθεσή της Ζλάταν, Καβάνι, Λαβετσί στην επίθεση και Σίλβα στην άμυνα, δείχνει πόσο κοφτερά είναι τα δόντια της. Όλοι ξέρουμε ποιος θα περάσει… η ΠΣΖ έχει και καλύτερο δυναμικό και Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Όσο τρένο, έστω της δεύτερης σειράς, μπορεί να πηγαίνει η Λεβερκούζεν στη Γερμανία, στον αγώνα με την Γιουνάιτεντ δεν έδωσε τα καλύτερα διαπιστευτήρια.

Ζενίτ – Ντόρτμουντ: Δεν μπαίνω καν στη διαδικασία της ανάλυσης. Η Ζενίτ είναι καθαρά από σπόντα στους 16 και η Μπορούσια έχει Γιούρκεν Κλοπ, Ρόις και Παπασταθόπουλο. Ούτε ο Χουλκ, ούτε ο Ντάνι, ούτε ο Αρσάβιν μπορούν να τα βάλουν με τους σκληροτράχειλους Γερμανούς. Θυμηθείτε από ποιον όμιλο επιβίωσε η Ντόρτμουντ...

Σάλκε – Ρεάλ Μαδρίτης: Φιλότιμη η ομάδα του Γκεζελγκίρχεν, παρά τα εσωτερικά της προβλήματα συνεχίζει να χτίζει το όνομά της στην Ευρώπη αλλά σε αυτή τη φάση στέκεται το ίδιο άτυχη με την Λεβερκούζεν. Η παρέα του Κριστιάνο και ο Ανσελότι ως μάστερ στα νοκ-άουτ παιχνίδια φυσούν και την τελευταία φλόγα ελπίδας που μπορούν να έχουν οι Γερμανοί για πρόκριση στους 8. Το μόνο που θέλουμε να δούμε οι Έλληνες οπαδοί, είναι τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να μαρκάρει όποιον του αναθέσει ο προπονητής του σκληρά. 

Άρσεναλ – Μπάγερν Μονάχου: Τι έβγαλες ρε κληρωτίδα; Θα μπορούσε να ήταν το ζευγάρι του τελικού ή ενός εκ των δυο ημιτελικών. Κυριολεκτικά ματς φωτιά. Η Άρσεναλ μετά από χρόνια οδηγεί την κούρσα του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο και με τον Οζίλ στην σύνθεση της να δίνει αέρα ομάδας σύγχρονου ποδοσφαίρου και το Ράμσεϊ να πετάει φωτιές στα αντίπαλα δίχτυα! Οι Γερμανοί όμως ξανάρχονται, δυναμικοί όσο ποτέ σκορπούν τον τρόμο και τον πανικό στην Ευρώπη και τη Γερμανία. Ρομπέν και Ριμπερί μαγεύουν το φίλαθλο κοινό και τρελαίνουν τους αντιπάλους τους. Ποιος θα περάσει; Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα! 0-2 στο Λονδίνο και 1-2 η Άρσεναλ στο Μόναχο. Ή μήπως τα αντίστροφα ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου