Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Κρίσιμη απόφαση για τρεις

Μετά τη παρέλαση υποψήφιων μνηστήρων για τον Μήτρογλου, η μπίλια έκατσε στη Φούλαμ. Από τα πρωτοσέλιδα πέρασαν ομάδες όπως η Ντόρτμουντ, η Άρσεναλ, η Λίβερπουλ κ.ο.κ.. Ομάδες μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που δεν έκαναν, όμως, τη προσέγγιση που έκανε η προτελευταία του Αγγλικού πρωταθλήματος.

Γράφει ο Μάριος Μπελεχρής



Ας δούμε από όλες τις οπτικές γωνίες αυτή τη μεταγραφή.

Ξεκινώντας από τον παίχτη, να σημειωθεί ότι συμφώνησε με ευχαρίστηση για το deal. Γνωρίζει ότι θα πάρει φανέλα βασικού χωρίς να μοχθήσει ιδιαίτερα, καθώς ήταν ένας από τους όρους της μετακίνησης. Αν μη τι άλλο θα βελτιωθεί, θα πάρει παραστάσεις αντιμετωπίζοντας κορυφαίους αμυντικούς και θα βρεθεί σε καθαρά ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Κάθε αγωνιστική θα υπάρχει ανάγκη για νίκη ώστε να επιτευχθεί ο στόχος, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, που ένιωθε ανταγωνισμό ανά δύο βδομάδες στο Champions League. Αν τα καταφέρει, θεωρείται δεδομένη η προσέλκυση από μεγαλύτερο (λογικά Αγγλικό) σύλλογο.

Από την άλλη μεριά, η επιλογή του εμπεριέχει αρκετό ρίσκο. Η προσαρμογή του, ενώ διανύουμε τέλη Γενάρη, σε κάτι άγνωστο φαντάζει δύσκολη. Το βάρος που θα σηκώσει, θα πρέπει να το διαχειριστεί καθώς θα είναι η δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Φούλαμ (εφόσον είναι στα 15 εκ.). Σε περίπτωση υποβιβασμού της ομάδας, θα χρεωθεί μερίδιο ευθύνης που ίσως να τον αδικήσει. Σε αυτή την ηλικία (26 χρονών), λοιπόν, δεν έχει ακόμα πολλά περιθώρια για να κάνει τη μεγάλη καριέρα που ονειρεύεται και αυτός αλλά και οι φίλαθλοι για αυτόν. Θα πρέπει να διατηρήσει τον εαυτό του στα πιο καυτά ονόματα επιθετικών της Ευρώπης και με τη συμμετοχή στο Μουντιάλ να εκτοξεύσει και άλλο τις μετοχές του. Ίσως έτσι δεν θα μείνει πολύ στο Craven Cottage και πάει σε ομάδα τύπου Ντόρτμουντ.

Περνώντας στον Ολυμπιακό, πρέπει να τονισθεί ότι συνεχίζει να εκμεταλλεύεται εμπορικά, το όνομά του στην Ευρώπη, με τις συνεχόμενες παρουσίες του στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Πρώτα ο Βάις και τώρα ο Μήτρογλου. Σε τιμές που μόνο αυτός, στο ελληνικό πρωτάθλημα, μπορεί να αξιώσει για ποδοσφαιριστή του. Παρόλο το κέρδος των χρημάτων, ο Ολυμπιακός μπορεί να μην πέτυχε τη καλύτερη δυνατή συμφωνία. Ακολουθούν δύο σπουδαία ματς με τη Μάντσεστερ που θα τον είχε ανάγκη και ένα Μουντιάλ που θα αύξανε τη τιμή του. Μπορεί, πάντως, να φοβήθηκαν μία πτώση απόδοσης, λόγω του τραυματισμού. Σε αυτή τη περίπτωση θα ήταν άκρως δικαιολογημένο.

Εν τέλει, η Φούλαμ είναι μία ομάδα που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Με τους Μπερμπάτοφ και Μπεντ αναρωτιέμαι αν η λύση στο πρόβλημά τους είναι ο Μήτρογλου και όχι κάτι άλλο. Μόνο σε 4 ματς δεν έχει δεχτεί γκολ στο πρωτάθλημα. Όπως και να έχει ο Έλληνας κυνηγός θα της δώσει ένα ποιοτικό σπάσιμο της μπάλας, καλό παιχνίδι στον αέρα και δύο αξιόλογα πόδια. Η αποτελεσματικότητα και το συχνό σκοράρισμα εξαρτάται και από το αν οι μέσοι κάνουν τις πάσες που χρειάζεται. Τα λεφτά που βάζουν στο τραπέζι είναι ένα σημάδι απελπισίας για τη σωτηρία τους. Θα κερδίσουν από τη μεταγραφή μόνο αν αφοσιωθούν και σε άλλους τομείς, χωρίς να περιμένουν το Μήτρογλου σα Μεσσία.

Υ.Γ. : O Βαλντέζ είναι ένας έμπειρος παίχτης που δεν πρέπει να συγκριθεί με το Μήτρογλου. Εκείνοι που πρέπει να γίνουν «Μήτρογλου», πλέον, είναι οι Ολαϊτάν και Σκέποβιτς.

Υ.Γ.: Αν σου αρέσει η δουλειά μας και θέλεις να συμμετέχεις, στείλε μας ένα mail στο allaksobalies@gmail.com και θα σε ενημερώσουμε!

2 σχόλια:

  1. Μήτρογλού ή Μπεντ Μάριε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά Μήτρογλου αυτή την εποχή! Απλά εντοπίζω μεγαλύτερα προβλήματα στην Φούλαμ. Ο Μπερμπάτοφ ας πούμε δεν θα είχε μόνο 4 γκολ αν η ομάδα ήταν καλά σε άλλους τομείς.

    Δεν είπα πως είναι κακή μεταγραφή! Απλά ότι δεν θα σωθούν αν περιμένουν ότι μόνο(!) με αυτή τη κίνηση θα αλλάξει η μοίρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή