Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Από την αρχή και πάλι!

Μεγάλη ψυχική φόρτιση και επιστροφή στις επιτυχίες είχε το μενού της 4ης ημέρας του δεύτερου γύρου της Euroleague. Η μεν επέστρεψαν στις καλές εμφανίσεις και πήραν μεγάλη νίκη και οι δε είδαν στο τέλος να χάνουν στα σημεία τον αγώνα κάτι που βέβαια ήταν σε δεύτερη μοίρα.

Γράφει ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος


Την Πέμπτη όλος ο μπασκετικός Παναθηναϊκός βρέθηκε απέναντι στον αγαπημένο της κερκίδας και είδε στο τέλος να χάνει στις λεπτομέρειες με 77-72. Δεν θα σταθώ τόσο στα διαιτητικά εγκλήματα στο τέλος, καθώς οι πράσινοι σπατάλησαν ένα ολόκληρο πρώτο ημίχρονο. Θύμισαν τον Παναθηναϊκό του πρώτου γύρου που πάντα ανέβαζε απόδοση στο δεύτερο εικοσάλεπτο. Η μεγάλη ''νίκη'' ήταν το γεγονός ότι ο Πεδουλάκης έδωσε την ευκαιρία στον Μαυροκεφαλίδη να δώσει ώθηση στην πράσινη αντεπίθεση. Αυτό λειτουργεί και για τον ίδιο καλά, αφού του δίνει την χαμένη αυτοπεποίθηση που έψαχνε και την ευκαιρία να δώσει ανάσες και λύσεις στο επιθετικό σχεδιασμό των πρασίνων. Το δύσκολο κομμάτι θα συνεχιστεί για το τριφύλλι που την επόμενη Παρασκευή υποδέχεται την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα. Είναι ένα παιχνίδι που για πολλούς φέρνει αναμνήσεις από μεγάλες αναμετρήσεις και κόντρες. Για άλλους θα αποτελέσει ή το κλείδωμα της πρώτης θέσης για τους Καταλανούς ή την δημιουργία ενός μεγαλύτερου ανταγωνισμού για το πλασάρισμα στις τέσσερις πρώτες θέσεις.

Στο άλλο στρατόπεδο, όλα πήγαν βάση σχεδίου για τους Πειραιώτες που πήραν αυτό που ήθελαν, ευκολότερα από ότι περίμεναν κιόλας με 89-70. Η Λαμποραλ όπως όλα δείχνουν αποτελεί μία φούσκα που έσκασε και όχι ένα από τα φαβορί για την πρόκριση. Ο αρχηγός επέστρεψε στο καλό πρόσωπο του, ο Λοτζέσκι θυμήθηκε τον εαυτό του στον πρώτο γύρο και ο Μπέκιτς(στην αρχή) σκέπασε όλο το καλάθι μηδενίζοντας τις λύσεις των Ισπανών. Το πρόγραμμα ευνοεί την πορεία των πρωταθλητών Ευρώπης που έχουν σχετικά πιο εύκολες αναμετρήσεις από τους υπόλοιπους. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ένα καλό πρόσωπο όπως χτες, γιατί στο μπάσκετ κάνεις δεν είναι νικητής μέχρι να λήξουν τα σαράντα λεπτά(πράγμα που το έχουν αποδείξει οι ερυθρόλευκοι πολλές φορές φέτος). Η συνέχεια δίνεται στο ΣΕΦ απέναντι σε μία ακόμα Ισπανική και γνώριμη ομάδα την Μάλαγα που δυσκόλεψε αρκετά τους Καταλανούς και αποτελεί πάντα ομάδα απειλή.

Η συνέχεια περιέχει όπως προαναφέρθηκε Ελληνό-Ισπανικές μάχες. Από την μία το κατάμεστο ΟΑΚΑ θα βιώσει άλλη μια all time classic μάχη και από την άλλη ένα γεμάτο ΣΕΦ θα αποτελέσει τον μεγάλο συντελεστή για τη μάχη του Ολυμπιακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου