Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Με την ψυχή στο στόμα

Άλλο ένα διήμερο πέρασε και μαζί του και η 3η εβδομάδα της Euroleague. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πήραν αυτό που ήθελαν, αλλά ο τρόπος τους μόνο να σε εξοργίζει μπορεί!

Γράφει ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος



Οι πρωταθλητές Ευρώπης, ναι έβγαλαν κάποιες ωραίες επιθέσεις, αλλά κατά καιρούς σε εξόργιζε αυτή η αδιαφορία στην άμυνα, Παρόλα αυτά πανηγύρισαν την νίκη με 88-83. Οι Γερμανοί δεν έχουν την εμπειρία να γυρνάνε τέτοιες διαφορές, αλλά στο πρώτο δύσκολο τεστ θα βλέπεις μια απογοήτευση, παρόμοια με αυτή των Σέρβων στο Βελιγράδι. Από την άλλη, ευτυχώς που υπάρχει και ένας Ντανστον να σου καθαρίζει τις επιθέσεις γιατί ο Μπέκιτς είναι μακρυά από τα νερά του καθώς και ο Σίμονς. Με τον Σπανούλη βασικό οι πιθανότητες ήταν υπέρ της Μπαγερν, αφού το παιχνίδι του έχει γίνει γνωστό πια, κάτι που κατάλαβε στην ώρα του ο Μπαρτζώκας και τον αντικατέστησε με τον Μάντζαρη(ή Σλούκα). Θετικότατος ο Πρίντεζης έβγαλε τα κάστανα από την φωτιά όταν όλοι οι άλλοι φαινόντουσαν να είναι εκτός παρκέ και οι Γερμανοί πέρασαν μπροστά με 5. Θα πρέπει στον επόμενο αγώνα στην Ιταλία ενάντια στην Σιενα να διορθώσει την χαλαρότητα που δείχνει,καθώς αν συνεχίσει με τέτοιο τέμπο,προβλέπεται ένα πολύ δύσκολο τοπ 16.

Στην αντίπερα όχθη, ο Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου σε ωθεί να πετάξεις αντικείμενα στην τηλεοπτική οθόνη από αυτήν την αδιαφορία. Με τον Μπατίστ να κάνει σουτάκια από τα 5 μέτρα δε κάνεις επιθέσεις που αρμόζουν σε τέτοιο ρόστερ. Αν ήθελες να χαρακτηρίσεις τον χτεσινό παναθηναϊκό θα έλεγες απλά ''αλλού παππά ευαγγέλιο". Ο Άρτζυ για καλή του τύχη έδωσε τον Παππά την ελευθερία που έψαχνε στις επιθέσεις και έσωσε την παρτίδα για όλους με τα ξεσπάσματα του. Όχι ότι παίκτες όπως ο Ματσιούλης ή ο Γκιστ ή ο Διαμαντίδης(προς το τέλος) δε διακρίθηκαν, αλλά οι δικοί του αμυντικοί ''εγωισμοί'' έδωσαν το ροζ φύλλο με 86-90. Δε μπορείς να έχεις τόσους σκόρερ όπως Φώτσης, Κάρι, Ούκιτς, Μαυροκεφαλίδη και να ψάχνεσαι σε κάθε επίθεση. Θα πρέπει να εξασθενήσει το άγχος και η αμηχανία που υπάρχει στους παίκτες και να καταλάβουν τι ζητάει ο ένας από τον άλλον, αρχής γενομένης τον επόμενο αγώνα με την λοκομοτιβ κουμπαν στην Κρήτη(εκτίει την ποινή του). 

Για καλή τύχη και των δύο αιωνίων είναι η αρχή ακόμα και έχουν κάποια μικρά ελαφρυντικά,όμως θα πρέπει αμφότεροι να ανεβάσουν στροφές για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως όπως η Μπαρτσελόνα που μετράει τον κάθε πόντο από δω και πέρα μετά τις γκέλες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου