Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Απλότητα, αποτελεσματικότητα, Μήτρογλου και Ρομπέρτο!

«Για ελάτε στο Μητρογκολίδη», φώναξε ο MVP Μήτρογλου στην κακόμοιρη πια Άντερλεχτ. Άντερλεχτ -Ολυμπιακός 0-3. Ο Ολυμπιακός κάνει τη μεγαλύτερη νίκη του εκτός έδρας στο Τσάμπιονς Λιγκ , πετυχαίνει το 5ο διπλό του στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του κόσμου και κάνει περήφανο το όνομα και τους οπαδούς του.

Γράφει ο Βαγγέλης Λουπέτης

Τι να αναλύσεις; Τι να πεις και τι να γράψεις;  Εμένα μου αρέσουν τα απλά πράγματα στο ποδόσφαιρο. Αυτό έκανε και ο ΟΣΦΠ! Ας γυρίσουμε το ρολόι στις δέκα παρά τέταρτο. Η ομάδα του Πειραιά κατέβηκε στο Κόνσταντ Φαντεν Στοκ με κάτω από τα δοκάρια τον τρομερό Ρομπέρτο , δεξιά  στην άμυνα τον αρχηγό Μανιάτη και αριστερά τον πιο αμυντικογεννή από το Χολέβα, Μπονγκ. Στο κέντρο της άμυνας Σιόβας και Μανωλάς είχαν την αποστολή εξολόθρευσης των Μίτροβιτς και Σουάρες. Στο χώρο του κέντρου ανασταλτικές υποχρεώσεις είχαν οι Σάμαρης και Ν’Ντιγκά. Και τέλος λίγο πιο μπροστά σε ρόλο κρυφού επιθετικού πιο πολύ αντί για δεκάρι ο Σαβιόλα με αριστερά τον Βάις και δεξιά τον Ολαϊτάν. Κερασάκι στην τούρτα ο Μήτρογλου. Μμμ…  4-2-3-1 ή 4-2-2-1-1. Όπως και να’ χει ο Μίτσελ ήθελε και τα έπαιξε όλα για όλα απέναντι σε μια πολυτάλαντη ομάδα με παίχτες μικρούς σε ηλικία όπως ο Μίτροβιτς , ο Μπρούνο  , ο Πραέ , ο Τιέλεμανς και άλλοι. Όμως μια νέα ομάδα θέλει για στυλοβάτη την εμπειρία και ένας Ζιλέ δε μπορεί μόνος του.

Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε έναν πραγματικά μέτριο προς το κακό Ολυμπιακό , φάνηκε αυτό αφού πριν το πρώτο γκολ των πρωταθλητών Ελλάδος οι Βέλγοι είχαν ήδη τρεις ευκαιρίες στο κασέ τους μέχρι το 15ο λεπτό. Ο Φαν ντε Μπρομ  χτύπησε τον Ολυμπιακό στην αντεπίθεση καθώς πόνταρε στην αδυναμία του ΟΣΦΠ όταν πιέζει ψηλά να γυρίζει έγκαιρα πίσω. Ο Ρομπέρτο έφτανε και περίσσευε να κρατήσει καθαρά τα δίχτυα του  ενώ ο Μανωλάς και ο Σιόβας στάθηκαν στο 4ο και στο 33ο λεπτό αντίστοιχα απομηχανείς Θεοί για την άμυνα τους. Πάμε όμως στην πρώτη φάση του Ολυμπιακού στο ματς. Στο 17 ο Σαβιόλα ως σαν δεκάρι των παλιών δεκαετιών , έκλεψε την μπάλα και σέρβιρε τη στρογγυλή θεά στο πόδι του αδίστακτου πιστολέρο. Η πρώτη αξιοσημείωτη αντεπίθεση του Θρύλου βρήκε δίχτυα κάτι που δεν έγινε στο πρώτο παιχνίδι. Στη συνέχεια, οι Βέλγοι έχασαν σωρό ευκαιριών με κορυφαία το πέναλτι του Μίτροβιτς. 2 στα 2 σε αποκρούσεις ο Ρομπερτο (Μαρινάκη πρέπει να προβείς σε αγορά του ). Ευτυχώς ο Ολυμπιακός δεν πλήρωσε τη χαλαρότητα από τα πλάγια και τον κακό για το πρώτο ημίχρονο Μανιάτη. Το ημίχρονο τελειώνει με σκορ 0-1 υπέρ των Πειραιωτών  και τελικές 9-3 για την Άντερλεχτ!


 Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου ο Ζιλέ δεν πλασάρει τον Ρομπέρτο θέλοντας να πασάρει αντί να τελειώσει τη φάση. Ακολουθεί πάλι σωρός ευκαιριών με Μίτροβιτς να σουτάρει και Ρομπέρτο να εξολοθρεύει! Και να σου που ο νόμος της μπάλας δεν περνάει από τα χέρια της Μέρκελ και εφαρμόζεται για άλλη μια φορά στη ροή του αγώνα , συγκεκριμένα στο 56’ παίρνει την ασίστ του Εντιγκά με λίγη δόση σπόντας , αλλά καλύτερα για τον Κωστάκη αφού πιστόλιασε με το αριστερό του πόδι τον γκολκίπερ της βελγικής ομάδας. Το παιχνίδι στη συνέχεια χαλάρωσε λίγο , μέχρις ότου ο Φουστέρ να δώσει πάσα στον Μήτρογλου στο 72ο λεπτό και αυτός με την σειρά του… ΜΠΑΜ 3-0! Ναι κυρίες και κύριοι ο Μήτρογλου είναι ο πρώτος Έλλην που σημειώνει χατ-τρικ στο Τσου Λου! Μάταια πια η Άντερλεχτ δεν θα επιχειρήσει να κουραστεί άλλο.

Μαγική εικόνα; Όχι κύριοι , ας τα έβαζαν οι Βέλγοι. Το ποδόσφαιρο θέλει αποτελεσματικότητα. Το πάθημα έγινε μάθημα στους Πειραιώτες και ο Μήτρογλου δεν άφησε καμία ευκαιρία χαμένη που είχε στα πόδια του. Κακά τα ψέματα ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε όπως θα έπρεπε αλλά το ρόστερ του φανερώνει την ποιότητα του με αυτό το παιχνίδι. Βέβαια , το πάθος έλλειπε από τις πλάγιες γραμμές των ερυθρολεύκων και «έμπαζε» αέρας κινδύνου αλλά ευτυχώς στο πρώτο γκολ μίλησε η ποιότητα του Σαβιόλα τόσο για το πώς κλέβει την μπάλα όσο και για το πώς τη σερβίρει. Επίσης ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι έχει την όρεξη και τη σοβαρότητα να ανταπεξέλθει στις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του και δεν ξεκίνησε από την χθεσινή νίκη αλλά από το πρώτο ημίχρονο του Γ. Καραϊσκάκης. Άλλωστε η γνώμη μου είναι ότι ο ΟΣΦΠ πρέπει να κάνει 3 νίκες (η πρώτη είναι γεγονός ) να διεκδικήσει ότι καλύτερο στο Ντα Λουζ  και ας κοιτάξει να είναι σοβαρός όπως μέχρι στιγμής στο Παρκ ντε Πρενς.


Άλλο ένα θετικό είναι ότι κερδίζει στο ρόστερ του ένα επιθετικό ο οποίος , πιστεύω ακράδαντα μπορεί να γίνει ο καλύτερος Έλληνας επιθετικός όλων των εποχών. Και κύριε Μίτσελ…  Σιόβας Μανωλάς λειτουργούν καλύτερα μαζί. Τέλος όσο για τον Σάμαρη , αναλογιστείτε ότι αυτό το παιδί από την «Πλατεία» πέρσι , έφτασε φέτος να παίζει στα σαλόνια της Ευρώπης! Θέλει προσαρμογή ακόμα και ψήσιμο. Έχει το απαιτούμενο ταλέντο και τα χαρακτηριστικά να γίνει ένας Στολτίδης που λείπει από τον Ολυμπιακό. Δεν χρειάζεται να γίνει Στολτίδης , καλύτερα είναι να φτιάξει το δικό του όνομα , αλλά να προσφέρει στο μέλλον όσα και ο Ιέρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου