Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

"Πράσινες" μεταγραφές!

Ποδοσφαιρική περίοδος 2012-2013. Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μια εκ των χειροτέρων σεζόν τόσο στον τομέα αποδοτικότητας όσο και μεταγραφικά.

Γράφει Ο Βαγγέλης Λουπέτης


Θα ήθελα πάρα πολύ να «σιχτιρίσω» τους υπεύθυνους των καλοκαιρινών επιλογών και των χειμερινών εξόδων, αλλά δεν μου επιτρέπει το κύρος του μπλογκ μας. Όπως και να έχει, κάθε σοβαρός σύλλογος πρέπει να κοιτάζει μπροστά και να σχεδιάζει το μέλλον του. Σήμερα θα σχολιάσω τα νέα αποκτήματα των πρασίνων που ευτυχώς δεν είναι πολλά και δε θα μακρηγορήσω.

Έπειτα από την επιστροφή του Ιμπραήμ Σισσοκό στην Βόλσφπρουγκ και την αναμενόμενη αναχώρηση του Χάρη Μαυρία για τους «Μαυρόγατους» της Πρέμιερ Λιγκ , ο Παναθηναϊκός έμεινε μόνο με τους Μουζακίτη (κατά τη γνώμη μου μπορεί να παίξει και σε ακραίες θέσεις) και Ζέκα ως πιο κατάλληλους να καλύψουν το κενό των δύο άκρων στη μεσαία γραμμή του γηπέδου. Ευτυχώς το νέο τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού κινήθηκε για την απόκτηση του Σουηδού αριστερού εξτρέμ Εμίρ Μπαϊράμι. Ο 25χρονος -18 φορές διεθνής με την Εθνική Σουηδίας- γεννήθηκε το 1988 στην Πριστίνα της Πρώην Γιουγκοσλαβίας. Γνώριμος του Αναστασίου από την θητεία του στην ολλανδική Τβέντε, ο ΠΑΟ βρήκε στο πρόσωπο του την νεαρή του ηλικία και την επιθυμία να αναδειχθεί και να καταξιωθεί σαν παίχτης και χαρακτήρας βοηθώντας στην νέα προσπάθεια των «πρασίνων» για την νέα σεζόν.  Η τεχνική του Σουηδού είναι ικανοποιητική καθώς η ακρίβεια στις πάσες του και στις ντρίπλες του είναι στο επιθυμητό επίπεδο για την στήριξη από τα αριστερά.  Επίσης, οι εμφανίσεις του τόσο με την Τβέντε όσο και με την Μονακό έδειξαν πως είναι ταχύς με καλά τινάγματα, ενώ η φυσική του κατάσταση διατηρείται σε άψογα επίπεδα.
ΒΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ: 8/10



Περνάμε στην περίπτωση του Γιώργου Κουτρουμπή. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός, άνηκε στην περσινή ενδεκάδα της ΑΕΚ βασικός και αναντικατάστατος δίπλα στο ταλέντο του Μπουγαΐδη. Σαφώς και δεν ήρθε ως ηγέτης της νέας πράσινης άμυνας αλλά μαζί με τον «Τριάντα» θα αποτελέσουν το κεντρικό δίδυμο (σε περίπτωση βέβαια που δεν προβεί σε άλλη μεταγραφή το Τριφύλλι). Θέλει αρκετή δουλειά ακόμα στο μαρκάρισμα ώστε να μπορέσει να ανεβεί και στα μάτια του κόσμου. Σωματικά έχει γερό σκαρί και αν υποθέσουμε ότι θα επηρεαστεί από την Ολλανδική παιδεία του Αναστασίου, ίσως και να καλύψει τα κενά  του.
ΒΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ : 5,5/10



Μιας και ο Αναστασίου θεωρεί ότι οι Βιτόλο και Σο δεν μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα σε αυτά που σκέφτεται για την μεσαία γραμμή (τονίζω πως ο Αναστασίου ήταν πρώην βοηθός του Τεν Κάτε) αναζήτησε το νέο ηγέτη στο όνομα Μέντες Ντα Σίλβα. Ο υψηλόσωμος αμυντικός χαφ είναι πραγματικό «ντόπερμαν» για την μεσαία γραμμή του ΠΑΟ. Με θητεία σε Αλκμάαρ και Σάλζμπουργκ (βασικό μέλος της Αλκμάαρ στην κατάκτηση της Ερεντιβίζε το 2009 και του τροπαίου Γιόχαν Κρόιφ  Σχαάλ). Επίσης κατέχει και ένα Νταμπλ Αυστρίας. Η ακρίβεια στις πάσες του είναι αρκετά καλή τόσο στις κοντινές όσο και στις μακρινές. Αρκετά γρήγορος παίκτης για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και για τα ευρωπαϊκά και θέλουμε να πιστεύουμε πως οι τραυματισμοί του δεν θα τον εμποδίσουν να πραγματοποιήσει μια εξαιρετική σεζόν για ο ΠΑΟ. Αυτό βέβαια που ξεχωρίζει στον Μέντες είναι τα σωματικά του προσόντα καθώς  δεν τον ρίχνεις κάτω ούτε με… αίτηση!
ΒΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ : 9/10


Ο μέγας φιλότιμος και αξιοπρεπής Τοτσέ ψάχνει ήδη ομάδα μαζί με κάποιον Φορναρόλι άρα και ο ΠΑΟ δεν μπορεί να αρκεστεί στους Γιαννιτσάνη και Αποστολόπουλο , όχι γιατί τους λείπει κάτι από θέματα προσόντων αλλά λόγω εμπειρία. Έτσι ο επί 3 χρόνια διακαής πόθος των Πρασίνων Μάρκους Μπέργκ  θα στελεχώνει το 4-3-3 του Αναστασίου στην επίθεση! Το 2007 είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα Σουηδίας ενώ ο 26χρονος επιθετικός έχει σκοράρει 6 φορές για την χώρα του. Καταξιώθηκε το 2009 με την Εθνική Σουηδίας Κ21 όπου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αναδείχθηκε καλύτερος παίχτης και πρώτος σκόρερ. Όπως είχα πει και σε ένα φίλο μου, ο Μπεργκ είναι επιθετικός ξεχασμένος από την δεκαετία του ‘90. Δυνατό πόδι και κεφαλιά, χωρίς πολλές ντρίπλες στο ενεργητικό του. Δηλαδή παίρνω μπάλα τη σουτάρω και αν μπει μπήκε! Αν γίνει κόρνερ θα σηκωθεί και ότι κερδίσει. Θεωρώ ότι έχει τα στοιχεία να πρωταγωνιστήσει στο νέο πρωτάθλημα, καθώς είναι και καιρός να θυμηθεί τις εποχές που ήταν ντυμένος στα πράσινα της Χρόνινγκεν.
ΒΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ : 7/10

Παίχτες που δέχτηκαν να αναδειχτούν ξανά με τον ΠΑΟ, βοηθώντας τον σύλλογο να διεκδικήσει την έξοδο φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να κοιτάξει γιατί όχι τη κατάκτηση του Κυπέλου. Όλα όμως στην ώρα τους ακόμα ο Παναθηναϊκός σχεδιασμός δεν έχει τελειώσει. Έτσι την 1η Σεπτέμβρη θα έχουμε τον τελικό απολογισμό.


Υ.Γ : Φιλόδοξος , αξιότιμος και με ποδοσφαιρική παιδεία ο Αναστασίου και πραγματικά πιστεύω ότι μπορεί να δώσει ελπίδες στον κόσμο του ΠΑΟ, αλλά γιατί παιδεύεται στον μεταγραφικό σχεδιασμό του κέντρου ενώ έχει Βιτόλο και Σο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου