Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Το "σκουριασμένο" τραίνο του Παρισιού!

Το σημερινό ματς στο Παρίσι είχε ένα και αδιαμφησβήτητο φαβορί, την Paris Saint Germain. Ωστόσο, οι Γάλλοι παρουσιάστηκαν στο ματς, απροετοίμαστοι, αγχωμένοι και εντελώς σκουριασμένοι, φανερώνοντας τη ζημιά που κάνει σε κάθε ομάδα η έλλειψη εγχώριου ανταγωνισμού.

Γράφει Δημήτρης Σακελλάρης


Η αλήθεια είναι ότι αν κανείς έχει παρακολουθήσει την Paris φέτος, δε θα περίμενε κάτι διαφορετικό. Το σύνολο του LBlanc βρίσκεται στην κορυφή του Γαλλικού πρωταθλήματος αήττητο και με χαώδη διαφορά από τον 2ο. Σε κάθε παιχνίδι, ακόμη και στα εγχώρια ντέρμπι με τη Λυών ή τη Μονακό, αρκούσε απλά μια απόδοση της τάξεως του 60% για να έρθει το αποτέλεσμα. Όταν λοιπόν επί τρεις μήνες δε χρειάζεται να προσπαθήσεις για να είσαι επιτυχής, ξεχνιέσαι ή αλλιώς «σκουριάζεις». Οι παίκτες, ξεσυνήθισαν και έπαψαν να βελτιώνουν τις τακτικές τους, αφού με τις ίδιες πετύχαιναν εύκολα το στόχο τους. Με λίγα λόγια οι Γάλλοι κατέβηκαν στο γήπεδο ξέγνοιαστοι, νομίζοντας πως οι αντίπαλοι μπακ είναι το ίδιο κακοί ατομικά με εκείνους της League 1.

Αυτή η ξεγνοιασιά, φάνηκε στο γήπεδο από πολύ νωρίς. Εφαρμόζοντας από την πρώτη στιγμή το σήμα κατατεθέν της, δηλαδή την επίθεση από το άκρα, η Paris προσπάθησε να ανοίξει την άμυνα της Τσέλσι. Όσο όμως πέρναγε η ώρα και δεν γινόταν αυτό, οι παίκτες της Γαλλικής ομάδας, άρχιζαν να αγχώνονται βγάζοντας στο γήπεδο ένα νευρικό και κακό πρόσωπο, ίσως το χειρότερο φετινό. Οι πάσες, μετατράπηκαν σε γεμίσματα (17 σε 60’ αγώνα) και το κάθετο ποδόσφαιρο σε ψηλό παιχνίδι, όπου οι Αγγλικές ομάδες δεν έχουν αντίπαλο.  

Το χειρότερο όμως δεν είναι το άγχος και η κακή εμφάνιση των πρωταθλητών Γαλλίας. Είναι η αδυναμία τους να νικήσουν εύκολα μία από τις χειρότερες ομάδες του θεσμού. Η Τσέλσι ήταν φανερό και από τις δηλώσεις του Χίντινγκ ότι κατέβηκε στο ματς για να μη χάσει. Η αλήθεια είναι ότι κατέβηκε για να μη διασυρθεί. Μέσα στο γήπεδο συμπεριφέρθηκε σαν ερασιτεχνικό σωματείο, προσφέροντας μηδενικό ποδοσφαιρικό έργο και έχοντας συμπεριφορά ηττημένου από τα αποδυτήρια. Παρόλα αυτά, βρέθηκε να ισοφαρίζει και να κρατάει με σχετική άνεση το ματς στα μέτρα της για τη ρεβάνς.


Για τη ρεβάνς δεν αλλάζουν και πολύ τα πράγματα. Η Paris Saint Germain πρέπει να αυτοκτονήσει για να μη καταφέρει να περάσει, αφού η Τσέλσι είναι ανίκανη να διεκδικήσει το οτιδήποτε ποδοσφαιρικό φέτος. Η ουσία έγκειται στην ανάγκη των Γάλλων να αρχίσουν εκ νέου την προσπάθεια βελτίωσης του δημιουργικού τους ποδοσφαίρου, αλλιώς κόντρα σε πιο δυνατούς συλλόγους δεν έχουν καμία απολύτως ελπίδα. Για την προσπάθεια αυτή απολύτως υπεύθυνος είναι ο προπονητής της ομάδας Loran Blanc. Αν δεν αλλάξει τίποτα και βασιστεί στην ενδεχόμενη σβηστή πρόκριση κόντρα στους Λονδρέζους και το εγχώριο τρέμπλ, τότε το περσινό σενάριο αποκλεισμού είναι προ των πυλών για την πολλή συμπαθητική ομάδα του Παρισιού.


Υ.Γ.: Το επίπεδο του Champions League έχει κατέβει τόσο που στους "16" υπάρχουν ζευγάρια όπως το Μπενφίκα - Ζενίτ που δε βγάζουν τίποτα διαφορετικό από ποδοσφαιρική αδιαφορία. Δυστυχώς, τα παιχνίδια του θεσμού που σφύζουν ποδοσφαιρικής ανάλυσης πλέον έχουν συρρικνωθεί αισθητά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου