Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Τι συμβαίνει κύριε Πεπ;

"To improve is to change to be perfect is to change often" είχε πει ο Winston Churchill.

Προφανώς ο κύριος Guardiola το έχει κάνει ευαγγέλιο και το έχει βάλει κάτω από το μαξιλάρι του για να το διαβάζει πριν κοιμηθεί.

Γράφει ο Ραφαήλ Νησιάγκας



Δεν εξηγείται αλλιώς ότι μετά από 14 μήνες στον πάγκο, που δεν έγιναν και τόσες τρανταχτές αλλαγές στο ρόστερ, πειραματίζεται ακόμα με νέα διάταξη κάθε 2-3 μήνες. Αυτό το είδαμε και πέρυσι

Ο κύριος Guardiola, κατέληξε κάπου γρήγορα μπας και αρχίσουν οι αυτοματισμοί. Στον αγώνα για το Σούπερ Καπ Γερμανίας, όπου ηττήθηκε με 2-0, ήταν η πιο ντροπιαστική εμφάνιση με αντίπαλο τη Dortmund στο διάστημα του στη Bayern, πολύ χειρότερη από το 0-3 στο πρωτάθλημα. Δεν ικανοποίησε κανέναν, ενώ φάνηκε και η διαφορά όσον αφορά το επίπεδο προετοιμασίας για αυτόν τον αγώνα, σε σχέση με την Μπορούσια.

Επίσης σε όλο το διάστημα που είναι ο κύριος Guardiola στον πάγκο, υπάρχουν παίκτες που τραυματίζονται συνέχεια. Schweinsteiger, Javi Martinez, Thiago, Ribery. Οι πρώτοι τρεις θα έκαναν τον βασικό άξονα σε ένα 4-3-3. Και αν για τον νέο, πλέον, αρχηγό της εθνικής Γερμανίας υπάρχει η δικαιολογία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, για τους άλλους, ειδικά για τον Thiago τι δικαιολογία υπάρχει;

Μήπως ο κύριος Guardiola αναμειγνύεται σε θέματα που δεν χρειαζόταν να βελτιώσει στην Bayern που έχει επικεφαλής τον Dr. Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt που είναι ξακουστός στον τομέα του και γιατρός στην Εθνική Ομάδα επίσης; Ξέρω ότι για παράδειγμα ο άνθρωπος επέμενε για πολλές εβδομάδες ξεκούρασης για τον Schweinsteiger αλλά μπήκε στο φιλικό με αντίπαλο την ομάδα επίλεκτων των ΗΠΑ, τραυματίστηκε και φτου κι απ' την αρχή. Νομίζω κάποια παρέμβαση πρέπει να γίνεται και στην αποθεραπεία του Thiago που τώρα μένει εκτός ως τον Οκτώβρη!

Με σμπαράλια άξονα δεν προχώρησε κανείς σε αυτό το επίπεδο. Έκανε και το μεγάλο λάθος να χάσει τόσο εύκολα και τόσο φτηνά τον Κρόος με προορισμό την Ρεάλ, με τον οποίο η ομάδα της Μαδρίτης έδειξε στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ με την Σεβίλλη πως θα αποτελέσει τον βασικό της μοχλό.

Τελικά μήπως έχουν δίκιο αυτοί που λένε πως ο Πεπ ζει και αναπνέει πραγματικά μόνο για την Μπαρτσελόνα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου