Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

One Love

Αφού πλέον καταλαγιάζει σιγά-σιγά ο ντόρος της επιστροφής του Lebron στο Cleveland και της παραμονής του Carmelo στην Νέα Υόρκη, τα βλέμματα των ιδιοκτητών των ομάδων του ΝΒΑ καθώς και των φιλάθλων, στρέφονται στην περίπτωση του Kevin Love. Του παίκτη της Minnesota και ο οποίος αποτελεί το πιο “καυτό” όνομα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού τώρα.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κοτζιάς



Ο Καλιφορνέζος power-forward αυτή την στιγμή είναι κατά τους περισσότερους ο καλύτερος στην θέση του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Ένας παίκτης με τρομερή έφεση σε σκοράρισμα και ριμπάουντ, που μπορεί να απειλήσει τόσο κοντά στο καλάθι όσο και έξω από αυτό. Από την εποχή που αγωνιζόταν στο NCAA με την φανέλα ενός εκ των ιστορικότερων κολλεγίων, του UCLA, ξεχώριζε για αυτές του τις ικανότητες, ενώ την δεύτερη χρονιά του εκεί έφτασε μέχρι το Final-4 του κολλεγιακού πρωταθλήματος και αναδείχθηκε μέλος της καλύτερης πεντάδας.

Η εξέλιξη που έχει παρουσιάσει αυτά τα 6 χρόνια παρουσίας του στο ΝΒΑ είναι μεγάλη και για αυτό έχει φτάσει να θεωρείται ο πιο περιζήτητος παίκτης στα σενάρια ανταλλαγής. Αγωνιζόμενος σε μια μέτρια ομάδα όπως οι Minnesota Timberwolves οι οποίοι έχουν να προκριθούν στα play-off από το 2004, τελείωσε την φετινή σεζόν με 26.1 πόντους, 12.5 ριμπάουντ, 4.4 ασίστ και 38% στα τρίποντα. Ήταν μάλιστα μέλος και της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ του 2010 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Ωστόσο όπως κάθε παίκτης που επιθυμεί το όνομα του να γραφεί με χρυσά γράμματα στο Hall of Fame, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν αρκούν μόνο τα στατιστικά. Έτσι και ο Love έχει εκφράσει εδώ και καιρό την επιθυμία του να μετακομίσει σε μια ομάδα στην οποία θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τίτλους. Προοπτική η οποία φέτος φαντάζει πιο πιθανή από ποτέ να πραγματοποιηθεί. Η Minnesota αυτά τα 6 χρόνια δεν του προσέφερε ποτέ αυτή την δυνατότητα, ευρισκόμενη κιόλας στην θεωρητικά δυνατότερη και πιο δύσκολη Δυτική Περιφέρεια, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου για την αλλαγή.

Μετά και την απόκτηση του Lebron James, οι Cavaliers φαντάζουν την δεδομένη στιγμή ως το επικρατέστερο φαβορί για την απόκτηση του. Διαθέτουν ένα από τα καλύτερα δίδυμα (Irving-James), αρκετό ταλέντο δίπλα τους και δίψα για διάκριση. Ότι δηλαδή μπορεί να προσφέρει μια ομάδα σε έναν αθλητή προκειμένου να τον πείσει. Ο ίδιος ξέρει ότι μια πιθανή μετακίνηση του στο Ohio θα σήμαινε αυτομάτως ότι ο David Blatt και οι παίκτες του θα γινόντουσαν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Παρ’όλα αυτά υπάρχει μια σημαντική παράμετρος. Οι Timberwolves δεν συζητάνε την παραχώρηση του αν ανάμεσα στα ανταλλάγματα δεν βρίσκεται το νο. 1 του φετινού draft, ο Andrew Wiggins. Οι Cavaliers δεν έχουν πρόβλημα να τον δώσουν, όμως βάσει των κανονισμών του ΝΒΑ η ανταλλαγή αυτή δεν μπορεί να γίνει πριν τις 23 Αυγούστου. Διάστημα στο οποίο η νυν ομάδα του και ο Love θα δεχτούν αρκετές προσφορές.

Στο παιχνίδι της απόκτησης βρίσκονται και οι Bulls. Οι οποίοι ναι μεν έχουν συμφωνήσει ήδη με τον Pau Gasol, αλλά έχοντας την τετράδα Rose-Love-Noah-Gasol στο ρόστερ τους θα γινόντουσαν παντοδύναμοι. Για αυτό προσφέρουν σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν τον Taj Gibson (δεύτερο καλύτερο 6ο παίκτη της περσινής σεζόν), καθώς και τους rookies Nikola Mirotic και Doug McDermott.

Φυσικά ας μην ξεχνάμε και το γεγονός ότι είναι πολλοί οι παράγοντες που ερίζουν για την υπογραφή του, με τους Warriors να έχουν δείξει το ζωηρότερο ενδιαφέρον από τους υπόλοιπους. Υπάρχει βέβαια και ένα σενάριο το οποίο προς το παρόν συγκεντρώνει πολύ λίγες πιθανότητες, με τον Love να παραμένει κάτοικος Minneapolis και την ερχόμενη σεζόν και το επόμενο καλοκαίρι να έχει δικαίωμα να υπογράψει όπου αυτός επιθυμεί σαν free agent.

Το σήριαλ του που θα καταλήξει τελικά αναμένεται να έχει αρκετά επεισόδια ακόμα. Μπορεί οι περισσότερες ομάδες να ολοκληρώνουν σιγά-σιγά τα κύρια κομμάτια στο πάζλ τους, αλλά η περίπτωση του θα κρατήσει αρκετές ημέρες ακόμα και πιθανότατα θα φανερώσει τα φαβορί για το δαχτυλίδι του πρωταθλητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου