Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Δεδομένα και παράξενα στις τελευταίες θέσεις

Αυτή η αγωνιστική που πέρασε για το πρωτάθλημα της Superleague ήταν η πιο ενδιαφέρουσα, μέχρι την επόμενη. Γιατί, τελικά, όσο και αν νομίζει κανείς ότι τα γεγονότα έχουν μία λογική ροή, η πραγματικότητα (σχεδόν) πάντα τον διαψεύδει. Κάπως έτσι θα μπορούσε να αποτυπωθεί η κατάσταση στην ουρά του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.

Γράφει ο Μάριος Μπελεχρής



Τρία είναι τα συστατικά στοιχεία που συντέλεσαν στην αλλαγή των πλάνων και τη διάψευση του προηγούμενου άρθρου μου (δηλαδή ότι κινδυνεύουν με υποβιβασμό μόνο οι Βέροια, Απόλλων και Πλατανιάς). Αναμενόμενα αποτελέσματα στα περισσότερα γήπεδα είναι το πρώτο και οι περίεργες καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα στη Ξάνθη, το δεύτερο. Για το τρίτο θα αναφερθούμε παρακάτω.

Ας ξεκινήσουμε από τα φυσιολογικά που δεν ήταν άλλα από τις νίκες Πλατανιά, Απόλλων και Βέροιας. Χωρίς να επεκτείνουμε το όριο της συγκεκριμένης παρατήρησης μπορούμε να τοποθετήσουμε μέσα σε αυτή τη κατηγορία και τις νίκες του ΠΑΣ Γιάννινα και της Καλλονής. Μένοντας στα σπουδαία, οι τρεις πρώτες έβγαλαν την υποχρέωση. Ο Απόλλων μάλιστα προσέφερε και συγκινήσεις σε όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι. Το αποτέλεσμα που πήρε στο τελευταίο λεπτό έκανε πιο περίπλοκο το σκηνικό, για το «όνομα» του δεύτερου που θα υποβιβασθεί.

Αυτά που δεν είχαν υπολογίσει πολλοί είναι ότι, πέρα από τις «Μπαρτσελόνες» που εμφανίζονται τις προηγούμενες αγωνιστικές στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, έχουμε μία ομάδα που αντέστρεψε την αγωνιστική της εικόνα. Φυσικά και η αναφορά γίνεται για τη Ξάνθη που πάει να ξεπεράσει κάθε ρεκόρ και να πέσει με τέσσερις σερί (!) ήττες.

Αν το πάρουμε από την αρχή θα βρούμε τη τελευταία νίκη επί του Πανιωνίου με 2-0 εντός έδρας την 30η αγωνιστική. Ύστερα, όμως, έχει καταφέρει να μη κερδίσει ούτε πόντο με αντιπάλους Βέροια, Πλατανιά και ΟΦΗ. Ήτοι δύο από τις τρεις ομάδες που τη κέρδισαν παλεύουν μαζί της, πλέον, για τη σωτηρία τους. Ένα επίτευγμα που κορυφώθηκε τη περασμένη Δευτέρα απέναντι στην ομάδα της Κρήτης, αφού γνώριζαν ότι η ήττα θα τους βάλει σε περιπέτειες.

Ο ΟΦΗ δε χαρίστηκε και ο κύριος Πανόπουλος δεν έχει όρεξη ούτε για ανακοινώσεις. Χαριτολογώντας θα μπορούσε πλέον να υποστηρίξει εκείνα τα παιδάκια που είχαν φωτογραφηθεί με τον Πράνιτς, σαν κίνηση καλής θελήσεως ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής. Σε αυτή την αγωνιστική αναμένεται (επιμένω) να σωθεί ο Πανιώνιος και ο Πλατανιάς καθώς με την ισοπαλία είναι και οι δύο κερδισμένοι. Εκεί που δεν θα επιμείνω με όλα αυτά που έχουν δει τα ματάκια μας είναι για το ματς της Βέροιας με τον Αστέρα. Ο Αστέρας κατάφερε με την ισοπαλία του απέναντι στον Άρη, να χάσει την ευκαιρία του, για κάτι καλό στη βαθμολογία των play off.

Και τώρα έρχεται το τρίτο κομμάτι που αφορά τους «αιώνιους». Ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντί του τον Απόλλων και ο Παναθηναϊκός την Ξάνθη. Η λογική λέει ότι και οι δύο θα παλέψουν για τη νίκη. Αν υπολογίσουμε το μέγεθος της φανέλας, τις απαιτήσεις των οπαδών και τις σχέσεις ανάμεσα στους αντιπάλους τότε η λογική γίνεται βεβαιότητα. Το γεγονός ότι και οι δύο παίζουν καταλυτικό ρόλο στο ποια ομάδα θα υποβιβασθεί αυτό κάνει πιο έντονο το χαρακτηριστικό του ανταγωνισμού ανάμεσα στους δύο «αιώνιους». «Εγώ θα ρίξω αυτόν που θέλω» είναι στο μυαλό των οπαδών και μένει να δούμε αν θα αφουγκρασθεί από τους πρωταγωνιστές των αγώνων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου