Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Όλα τα φώτα στρέφονται στην ουρά

Σε ένα πρωτάθλημα που ο πρώτος έχει κριθεί εδώ και καιρό, το ενδιαφέρον περιορίζεται στην επικείμενη μάχη των play off και στη σκληρή προσπάθεια τριών ομάδων για τη σωτηρία τους. Όσο αναφορά το μίνι πρωτάθλημα που θα κρίνει τη τελική σειρά από το δεύτερο ως τον πέμπτο, τα αίματα θα ανάψουν αργότερα. Τώρα προέχει η σπουδαιότερη στιγμή για κάθε ομάδα που αφορά τη παραμονή στη κατηγορία.

Γράφει ο Μάριος Μπελεχρής


Μεγαλύτερης αγωνίας και σημαντικότητας παιχνίδια από αυτά που σε κρατούν στην ίδια εθνική δεν υπάρχουν. Μπορούν να συγκριθούν με τελικούς ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και τίποτα λιγότερο. Στη δική μας χώρα και τη διοργάνωση της Superleague, μία ομάδα έχει ήδη υποβιβασθεί και τρεις αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο. Ο Άρης έχει χαιρετήσει και Πλατανιάς, Βέροια και Απόλλων θα παλέψουν για να σώσουν το τομάρι τους τις τελευταίες δύο αγωνιστικές που απομένουν. Μία θα σωθεί, μία θα ακολουθήσει τον Άρη και η τελευταία θα αντιμετωπίσει σε μπαράζ τον 3ο από τη Football League.

Τα δεδομένα για αυτές τις ομάδες είναι η βαθμολογία και οι δύο τελευταίοι αντίπαλοι που θα συναντήσουν. Η βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει οι ομάδες είναι 32 για τη Βέροια, 33 για τον Απόλλων και 34 για τον Πλατανιά. Αν κοιτάξουμε, όμως, το πρόγραμμα των δύο αγωνιστικών που απομένουν θα παρατηρήσουμε ότι πολλά μπορεί να αλλάξουν.

Ξεκινώντας από τη προτελευταία στη κατάταξη, μέχρι στιγμής, Βέροια, να τονιστεί ότι μπροστά της έχει δύο βατά παιχνίδια ώστε να μη κινδυνεύσει με απευθείας υποβιβασμό. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με τον Πανιώνιο, εντός έδρας, που λογικά δε θα δυσκολευτεί να πάρει τους 3 βαθμούς και θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της με τον Αστέρα Τρίπολης ξανά εντός. Αν οι φιλοξενούμενοι γνωρίζουν ότι δε θα μπορέσουν να μπουν στα play off με κάποιο βαθμό, τότε δε θα προβληματιστούν οι γηπεδούχοι να καθαρίσουν τη νίκη. Έχουμε, λογικά, από 6 μέχρι 4, το λιγότερο, βαθμούς που θα τη φτάσουν στους 36-38.

Στις τάξεις του Απόλλων υπάρχει μεγαλύτερος προβληματισμός αφού η κατάσταση που έχουν να αντιμετωπίσουν δεν αφορά μόνο το αγωνιστικό. Δηλώσεις του κύριου Βελλή δεν φαίνεται να αρέσουν στις επόμενες δύο ομάδες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η «ελαφρά ταξιαρχία». Εργοτέλης και Ολυμπιακός ακολουθούν, με τους πρώτους μέσα στη Ριζούπολη και τους δεύτερους στο «Καραϊσκάκης». Σίγουρα θέλει το τρίποντο απέναντι στον την ερχόμενη Κυριακή απέναντι στους Κρητικούς. Δε νομίζω ότι μπορεί να ελπίζει σε πολλά στον Πειραιά. Όπως και να έχει η φιλοσοφία της ομάδας «να βάλουμε περισσότερα από ότι τρώμε» δε βοηθάει στη προσπάθεια που κάνουν. Χρειάζεται κυρίως δυνατή άμυνα για τόσο σπουδαία ματς.

Εν τέλει, ο Πλατανιάς, που αυτή τη στιγμή έχει το πλεονέκτημα της βαθμολογικής διαφοράς (έστω και βραχείας). Σε ένα περίεργο παιχνίδι απέναντι στον Παναιτωλικό θα κληθεί να πάρει το τρίποντο μέσα στα Περιβόλια. Περίεργο διότι δεν μοιάζει η ομάδα του Αγρινίου να μην παλεύει τα παιχνίδια που παίζει. Μαχητική ομάδα που αν λάβουμε υπόψιν ότι διατηρεί καλές σχέσεις (τουλάχιστον οι οπαδοί) με τον Απόλλων μπορεί να μας προσφέρει ένα ξεχωριστού ενδιαφέροντος αγώνα. Στην τελευταία στροφή θα πάει στη Νέα Σμύρνη σε ένα ματς που δύσκολα θα φύγει από το διπλό.

Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι όλα τα λεφτά είναι τα παιχνίδια του Απόλλων. Επειδή δύσκολα κάποια από τις άλλες δύο ομάδες θα μαζέψει κάτω από 4 βαθμούς, οι παίχτες του Απόλλων πρέπει να καταφέρουν το ακατόρθωτο, δηλαδή να πάρουν αποτέλεσμα από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου