Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

To NBA χαράζει τον δρόμο για την Ισπανία

Το καλοκαίρι αναμφισβήτητα αποτελεί εποχή για μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Στην μία μεριά του Ατλαντικού έχεις το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην Βραζιλία,και στην άλλη μεριά έχεις το παγκόσμιο στο μπάσκετ που διεξάγεται στην Ισπανία. 

Γράφει ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος

Εμείς θα ασχοληθούμε μόνο με το δεύτερο και κυρίως με τις κινήσεις της εθνικής μας που μπήκε στην διοργάνωση με το περίφημο wild card.

Αρχικά,η επίσημη αγαπημένη θα πρέπει να ξεχάσει την τελευταία καταστροφική χρονιά στην Σλοβενία και να αλλάξει σελίδα. Τι έφταιξε εκεί όμως και πως θα αλλάξει αυτό; Το ρόστερ της εθνικής μόνο κακό δεν μπορεί να θεωρηθεί ,και καθώς πρέπει να τιμήσουμε τον τίτλο του άρθρου το ρόστερ θα πρέπει να βελτιωθεί κατά πολύ με την άφιξη των Ελλήνων που διαπρέπουν στο θεαματικότερο πρωτάθλημα της Γης. Ο Καλάθης από την μεριά του έχει εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει στην εθνική και το ίδιο δήλωσε και ο Κουφός. Ο μικρός πολυτάλαντος Αντετοκούμπο σε παρόμοια φάση με τους προαναφερθέντες ,εξέφρασε την ίδια επιθυμία,κάτι που όμως μοιάζει λίγο δύσκολο αφού ίσως χρειαστεί να μείνει Αμερική να προπονηθεί ατομικά και για να χτίσει ένα μεγάλο όνομα στο μέλλον. Αυτό που μας δίδαξε ο φετινός Σεπτέμβρης,όμως ήταν το γεγονός ότι δε φταίει το ρόστερ αλλά κάτι άλλο. Δεν γίνεται να έχεις στην ομάδα παίχτες με ευρωλίγκες στις πλάτες τους (και πρόσφατες). Αν καθίσει κανείς και σκεφτεί ότι είχε τον καλύτερο guard ,τον πιο φορμαρισμένο center και εκπληκτικά τριάρια και δεν προκρίθηκε καν στην τρίτη φάση θα τραβάει τα μαλλιά της κεφαλής του. Η επιλογή βέβαια ήταν κακή συνταγή από την αρχή αφού είχε εμφανιστεί μεγάλος αριθμός στους Forward και πολύ μικρός στα guard. Πέρα από αυτά η επιλογή Καββαδά και όχι ενός έμπειρου ατόμου στην θέση 5 άφηνε την Μπορούση απελπιστικά μόνο του. Όλα αυτά αναφέρονται για να αποτραπούν στην μελλοντική εθνική που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην Βαρκελώνη και τις άλλες πόλεις.

Η επιλογή ενός νέου τεχνικού team θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και το βάρος μετά θα πέσει στους 12 εκλεκτούς. Σίγουροι (εκτός τραυματικού απροόπτου) θα πρέπει να θεωρούνται παλιές καραβάνες όπως Σπανούλης,Φώτσης,Ζήσης,Περπέρογλου. Από εκεί και πέρα θα πρέπει η ίδια η ομάδα να κοιτάξει τι λείπει σε κάθε θέση. Σίγουρα οι ''Αμερικάνοι'' Έλληνες θα δώσουν πολλές ανακουφίσεις αφού ο ένας θα κατεβάζει και θα οργανώνει ενώ ο άλλος θα βοηθάει τα μέγιστα στην θέση 5. Η πολύ καλή χρονιά παιχτών όπως Μάντζαρης,Μπράμος,Σλούκας θα μπορεί να συνδιαστεί με το κάλεσμα στην εθνική. Από εκεί και πέρα ο καλός Παπανικολάου δεν θα δυσκολευτεί να πει το όχι για την Ισπανία. Ο πονοκέφαλος με την θέση 4 θα μπορεί να καλυφθεί με Πρίντεζη,Φώτση(που στα μάτια του Αλβέρτη βλέπει τις μετοχές του να ανεβαίνουν). Στο 5 η επιλογή Μπορούση,Κουφού και ενός παίκτη όπως του Βουγιούκα θα είναι μια καλή τριάδα που μπορεί να αποδώσει σωστά. Η ερώτηση για το αν θα κλιθεί στην ομάδα ο μικρός Γιάννης εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες που προαναφέρθηκαν. Στην περίπτωση που υπάρξει θετική έκβαση η θέση του στο 3-4 θα είναι δεδομένη με την αποχώρηση ενός forward όπως ο Καϊμακόγλου.

Όλα αυτά αποτελούν εκδοχές στα μάτια των οπαδών της επίσημης αγαπημένης. Το μπάσκετ αποτελεί ένα άθλημα έκπληξης αφού τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο μέχρι να τελειώσουν τα 40 αγωνιστικά λεπτά. Στην περίπτωση μας ευχόμαστε η φετινή ομάδα να θυμίσει κάτι από τις χρυσές εποχές του 2005,2006 και να ξανά βγούμε στους δρόμους υπερήφανοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου