Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Διαφορετικό παιχνίδι στο Ολντ Τράφορντ

Μπορεί να έχουν περάσει μόλις 2 εβδομάδες από τη πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, αλλά οι συνθήκες δεν είναι ίδιες. Αυτό μπορεί να μη φανεί τόσο έντονα στον αγωνιστικό χώρο καθώς και οι δύο ομάδες είχαν ατυχή συμβάντα. Διαφορετικό ματς, λοιπόν, στο Ολντ Τράφορντ και οι προπονητές βγάζουν όλα τα όπλα τους στη φόρα για να πάρουν τη πρόκριση.

Γράφει ο Μάριος Μπελεχρής


Κατ’ αρχάς παρατηρήσαμε έναν Ολυμπιακό να χάνει το αήττητο που διατηρούσε στο ελληνικό πρωτάθλημα μέσα στην έδρα του, από το Παναθηναϊκό, με επιβλητικό τρόπο. Το 0-3 δεν «χωνεύεται» εύκολα και ειδικά σε ένα αιώνιο ντέρμπι. Με κάτω τα χέρια και με κακή τακτική εκ μέρους του Μίτσελ. Ακολούθησε δεύτερη συνεχόμενη ήττα, εκεί που δεν είχε καμία, από τον ΠΑΟΚ και τα συναισθήματα άλλαζαν.

Από τη μέθη της νίκης επί του αυριανού αντιπάλου προσγειώθηκαν απότομα σε μία σκληρή πραγματικότητα που ουσιαστικά δε τους στέρησε τίποτα. Ίσως να τους ωφέλησε, αν σκεφτούμε ότι έχει μπροστά του ένα ιστορικό παιχνίδι και πρέπει να πάει με χαμηλούς τόνους. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πάει φοβισμένος, λόγω αυτών των αποτελεσμάτων.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Μάντσεστερ δείχνει απτόητη στην απογοητευτική πορεία της, με μπροστάρη το Μόγιες που δε λέει να αλλάξει κάτι στην ομάδα. Έστω ένα σοκ που θα ξυπνήσει τους παίκτες. Το δικό του 0-3 από τη δικιά τους «αιώνια» αντίπαλο ήρθε αυτό το Σαββατοκύριακο. Δύο είναι, πλέον, τα τινά. Σίγουρα θα μπει φουριόζα στον αγώνα και αν σκοράρει γρήγορα, ο Ολυμπιακός θα νιώσει μεγάλη πίεση. Αν καταφέρει η ελληνική ομάδα να πάει στο ημίχρονο με 0 παθητικό, τότε όλη η πίεση θα βγει στους Άγγλους.

Περνώντας στα καθαρά αγωνιστικά ζητήματα, βλέπουμε εκατέρωθεν διαφοροποιήσεις. Στους φιλοξενούμενους, υπάρχει η γνωστή απουσία του Ολαϊτάν. Αυτό βάζει το Μίτσελ σε σκέψεις για τη θέση του φορ, αφού ο Βαλντές δεν ενδείκνυται για αυτό το ματς ως βασικός. Έτσι βασικός υποψήφιος, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, είναι ο Κάμπελ, ο οποίος θα μπορέσει να κερδίσει χρόνο με τη μπάλα στα πόδια του, να βγαίνει στις πλευρές που παίζεται η μπάλα γιατί σε καμία περίπτωση δε θα μπορέσει να παίξει καλά το παιχνίδι πλάτης. Ο Ολυμπιακός κερδίζει με αυτή τη κίνηση έναν εξαιρετικό, τακτικά, παίχτη μέσα στην ενδεκάδα, τον Φουστέρ.

Στον αντίποδα, ο Μόγιες δε θα έχει στη διάθεσή του το Σμόλινγκ. Αυτό στεναχωρεί τους Πειραιώτες γιατί ο Ράφαελ, είναι αρκετά επικίνδυνος στα overlap που κάνει. Είναι αυτός που ισορροπεί την ανάπτυξη της Μάντσεστερ από τις άκρες, καθώς αριστερά υπάρχει ο Εβρά. Μεγάλη έκπληξη αναμένεται και η χρησιμοποίηση του Γκιγκς, στη θέση του Μάτα, καθώς αυτός δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Αν αντέξει ο Ουαλός στο υψηλό επίπεδο του παιχνιδιού για πολλή ώρα μπορεί να προβληματίσει τον Ολυμπιακό.

Τρόπος για να περάσει ο Ολυμπιακός στους 8 είναι ένας. Ο αντίπαλός του διαθέτει πολλά όπλα στην επίθεση. Η μπάλα πρέπει να καθυστερήσει να φτάσει στα πόδια του Ρούνεϊ, αρχικά και στου Φαν Πέρσι, ύστερα. Αν φτάνει γρήγορα η μπάλα στα πόδια τους θα δημιουργηθούν πολλές φάσεις και τότε δύσκολα θα αποφύγει τα γκολ. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με πίεση ψηλά ή στα στόπερ ή στα αμυντικά χαφ. Μπορεί να μοιάζει επικίνδυνο η πίεση ψηλά αλλά δεν πρέπει να το φοβηθεί. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει να κοιτάξει πώς να πετύχει και γκολ.

Υ.Γ.: Από σήμερα και κάθε Τρίτη 8-10μ.μ.μ θα μπορούμε να τα λέμε και στο web radio του ΝΕΟ Φροντιστήριο (http://neo.edu.gr/player.php).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου