Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ματς ιστορικής σημασίας στο "Αρτέμιο Φράνκι"!

Μετά την ισοπαλία 1-1 στο Τορίνο, Φιορεντίνα και Γιουβέντους διασταυρώνουν εκ νέου τα ξίφη τους, έχοντας ως στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση όπως ήταν φυσικό, έχει επισκιάσει κάθε τι άλλο αθλητικό σ’ όλη την Ιταλία.

Γράφει ο Δημήτρης Σακελλάρης
Απεσταλμένος των Αλλαξομπαλιών στο Μιλάνο


Η αντιπάθεια των δύο ομάδων είναι γνωστή και χρόνια. Τα αίτιά της δεν είναι φυσικά ποδοσφαιρικά, αλλά χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο σαν μια πολύ όμορφη βιτρίνα. Έτσι, όπως είναι φυσικό, και οι «Μπιανκονέρι» και οι «Βιόλα» δε θα θέλουν να χάσουν σε καμία περίπτωση την ευκαιρία να ταπεινώσουν και να αποκλείσουν την αντίπαλο σε Ευρωπαϊκό φόντο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο προπονητές προσπαθούν να στήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τα πιόνια τους αφοπλίζοντας τα αντίπαλα. Στο στρατόπεδο των προσεχώς γηπεδούχων, ο Β. Μοντέλα προσανατολίζεται να ξαναχρησιμοποιήσει τους 11 που κατάφεραν και πήραν το πολύ σημαντικό εκτός έδρας αποτέλεσμα. Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να ξαναχρησιμοποιήσει στο τέρμα το Νέτο και στην άμυνα τους Ρονκάλια, Ροντρίγκες, Σάβιτς και Τόμοβιτς. Η συγκεκριμένη τετράδα ουσιαστικά αποτελείται από 4 κεντρικούς αμυντικούς που στόχο θα έχουν όπως και στο Τορίνο να περιορίσουν το κάθετο παιχνίδι που κάνει η Γιουβέντους. Εν μέρει τα κατάφεραν, αλλά το κενό που δημιουργείται από πλάγια μπορεί εύκολα να γίνει πηγή κινδύνου για την ομάδα. Περαιτέρω, στο χώρο του κέντρου αναμένεται να ξαναδούμε τους Ακουιλάνι, Βαλέρο, Πιζάρο και Φερνάντες που με την ποιότητα που διαθέτουν στο transition παιχνίδι δίνουν άλλον αέρα στις αντεπιθέσεις των Βιόλα. Τέλος, στην επίθεση αναμένεται να ξεκινήσει ο Ιλισιτς με έναν εκ των Μάτρι ή Γκόμες. Η επιλογή του Μοντέλα δε βασίζεται τόσο σε αγωνιστικά ή ποιοτικά κριτήρια αλλά στο αν ο Γερμανός θα μπορεί να ανταπεξέλθει στα 90 λεπτά.

Στους «Μπιανκονέρι» τα πράγματα είναι λίγο πολύ απλά. Ο στόχος είναι αν προηγηθούν, να αποφύγουν να χάσουν το προβάδισμα για 2η φορά στα τελευταία 3 παιχνίδια κόντρα στη Φιορεντίνα. Αυτό συμβαίνει διότι η διαφορά στο πρωτάθλημα που έχουν εξασφαλίσει, δεν είναι δύσκολο να μεταφερθεί μέσα στο γήπεδο επαναπαύοντας τους ποδοσφαιριστές. Όσο αναφορά την εντεκάδα και τον τρόπο παιχνιδιού δεν αναμένεται να διαφέρει ούτε από το πρώτο παιχνίδι, ούτε από το γενικότερο προσανατολισμό της ομάδας. Οι Μπουφόν, Κάσερες, Κιελίνι, Ογκμπόνα αναμένεται να είναι τα τρία στόπερ, με τα γνωστά μπακ χαφ να αποτελούν οι Ασαμόα και Ίσλα. Στον άξονα οι Πίρλο, Πογκμπά και Βιντάλ θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν τη διπλή ζώνη άμυνας των «Τοσκανών» ενώ στην κορυφή η συμμετοχή του ανεβασμένου τελευταία Οσβάλντο θα πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιη.

Αναμένεται να δούμε ένα αναμφισβήτητα καταπληκτικό ματς με έντονα συναισθήματα τόσο εντός των τεσσάρων γραμμών, τόσο και στους φιλάθλους. Στρέφουμε λοιπόν, τα μάτια μας στο Αρτέμιο Φράνκι ελπίζοντας οι 22 ποδοσφαιριστές και οι 2 εξαιρετικοί προπονητές να μας προσφέρουν ένα ματς ίσης σπουδαιότητος με το πρώτο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου