Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Μεταγραφή με μέλλον!

Ένας καλός τερματοφύλακας είναι εγγύηση για μία ομάδα. Ο Ρομπέρτο είναι καλός τερματοφύλακας και ο Ολυμπιακός φρόντισε να τον ανταμείψει. Όμως, μαζί με αυτόν ανταμείφθηκε και ο ίδιος.

Γράφει ο Κωστής Γκόρος





Δεν έχουν περάσει λίγες μέρες από την ανακοίνωση του Ρομπέρτο με κανονική μεταγραφή. Ήδη όλοι μιλάνε για το πόσο ορθώς έπραξε ο Ολυμπιακός. Και έχουν δίκιο, αφού πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει πείσει με τις εμφανίσεις του. Ο Ρομπέρτο αποδεικνύει στην Ελλάδα ότι δεν του επέτρεπαν οι προηγούμενες θητείες του. Γυρολόγος στην Ισπανία ως ΄΄σκλάβος΄΄ της Ατλέτικο Μαδρίτης και αδικημένος από την Μπενφίκα. Η δυσπιστία των προπονητών του και η συνύπαρξη με καλούς τερματοφύλακες τον είχαν παραγκωνίσει αρκετά. Μέσω των δανεισμών του σε Χιμνάστικ και Σαραγόσα κατάφερε και επιβίωσε. Όταν το καλοκαίρι ήρθε στον Πειραιά, λίγοι περίμεναν τη συνέχεια. Πλέον, είναι ξεκάθαρα το νο.1 μπροστά από Κάρολ και Μέγιερι χωρίς να έχει χάσει λεπτό σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο 27χρονος έχει αποδείξει σε αυτούς τους λίγους μήνες ότι δεν στερείται ικανοτήτων. Έχει πολύ καλά αντανακλαστικά, εξαιρετικός στις τοποθετήσεις του και ελέγχει το παιχνίδι στον αέρα. Συν τοις άλλοις, είναι σταθερός στις επεμβάσεις του αποπνέοντας μεγαλύτερη σιγουριά. Αν σε όλα αυτά προστεθεί και η καλή χημεία στην άμυνα, τότε υπάρχει λογική εξήγηση για τα μόλις 7 γκολ παθητικό. Ο Μανόλο Χιμένεθ-πρώην προπονητής του στη Σαραγόσα- είχε επιβεβαιώσει τα προσόντα του και είχε επισημάνει ότι δουλεύει πολύ. Άλλωστε, η θέση του τερματοφύλακα απαιτεί πολλή προπόνηση για να δουλευτούν οι αδυναμίες. Και ο Ρομπέρτο το αποδεικνύει.

Το όνομα του έχει συνδεθεί απόλυτα με την ιστορία των αγώνων με Άντερλεχτ και Μπενφίκα. Στα δύο αυτά ματς ήταν απροσπέλαστος και πραγματικά κατέβασε ρολά. Ήταν ο άνθρωπος που είχε μεγάλο μερίδιο ευθύνης για να έρθουν αυτές οι δύο νίκες. Ειδικά, το ματς με τους Πορτογάλους στο ΄΄Καραϊσκάκη΄΄ ήταν μία προσωπική απάντηση προς τους Ίβηρες επικριτές του. Τα ΜΜΕ της χώρας τον είχαν κρίνει σκληρά, όταν ήταν παίκτης της Μπενφίκα. Συνέχισαν τις κριτικές μετά το λάθος του στο πρώτο ματς στο ΄΄Ντα Λουζ΄΄ που στέρησε από τον Ολυμπιακό 2 βαθμούς.

Το κόστος της μεταγραφής του ανήλθε στα 6 εκατομμύρια που είναι αρκετά μεγάλο για τα ελληνικά δεδομένα και τη συγκεκριμένη θέση. Αλλά η αξία του Ρομπέρτο και τα 15 εκατομμύρια του Μήτρογλου υπερκαλύπτουν το κόστος. Με χρονικό ορίζοντα τα τέσσερα χρόνια του συμβολαίου του, το deal θεωρείται πετυχημένο και για τις δύο πλευρές. Ο μεν Ρομπέρτο βρήκε επιτέλους το σπίτι του και ο δε Ολυμπιακός βρήκε τον μόνιμο τερματοφύλακα του που θα του εξασφαλίσει τίτλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου