Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Περίπατος και στην Κίνα

Το Μπαχρέιν έφυγε, η Κίνα ήρθε, αλλά η κορυφή δεν άλλαξε. Οι Mercedes έχουν βαλθεί να τρελάνουν τον κόσμο, αφού τρέχουν μόνες τους. Και στη Σαγκάη είχαμε επανάληψη του σκηνικού που έχουμε δει και στους 3 πρώτους αγώνες της σεζόν. Όσο για το νικητή; Ο Λιούις Χάμιλτον έκανε ΄΄χατ-τρικ΄΄ για το φετινό καλεντάρι.

Γράφει ο Κωστής Γκόρος




Ο Βρετανός πιλότος εκκίνησε από την πρώτη θέση και έμεινε εκεί μέχρι το τέλος. Η άριστη στρατηγική της ομάδας, το ευέλικτο μονοθέσιο και οι οδηγικές του ικανότητες δεν επέτρεψαν σε κανέναν να του κλέψει τη νίκη. Μία νίκη που ήταν η τρίτη για φέτος, αλλά τον κρατάει ακόμα δεύτερο στη βαθμολογία των οδηγών.

Και αυτό, γιατί έχει έναν εξίσου δυνατό teammate. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ, παρά την κακή του εκκίνηση, πανηγύρισε τη δεύτερη θέση που τον διατηρεί πρώτο στη βαθμολογία. Ο Γερμανός κάλυψε γρήγορα το χαμένο έδαφος της εκκίνησης και έφτασε τρίτος. Μετά είχε τον Αλόνσο μπροστά του και η μάχη αυτών των δύο απέδειξε γιατί η Mercedes είναι κλάσης ανώτερη φέτος. Μόνο λίγους γύρους άντεξε ο Αλόνσο που είδε τον Ρόσμπεργκ να τον περνάει με σχετική άνεση.

Ο πιλότος της Ferrari ανταπεξήλθε πολύ καλά στον αγώνα και πανηγύρισε το πρώτο βάθρο της ομάδας για φέτος. Η αλήθεια είναι πως η Ferrari περνάει μία δύσκολη περίοδο τον τελευταίο καιρό. Από την μία, τα διοικητικά με την πρόσφατη παραίτηση του Ντομενικάλι και από την άλλη, η αγωνιστική της κατάσταση. Με ένα μονοθέσιο περιορισμένων δυνατοτήτων, η τρίτη θέση στην Κίνα είναι μία επιτυχία. Ο έτερος πιλότος της ομάδας, Κίμι Ραϊκόνεν, πλασαρίστηκε στην 8η θέση κάνοντας έναν μέτριο αγώνα.

Οι Red Bull δεν πραγματοποίησαν και την καλύτερη δυνατή εμφάνιση τους, αλλά το αποτέλεσμα κρίνεται θετικό. Από την 2η και 3η θέση που εκκινούσαν, υπήρχαν προσδοκίες για κάτι καλό. Τελικά, περιορίστηκαν στην 4η και 5η θέση που τους αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση. Αξιοσημείωτο είναι η μίνι κόντρα που ξέσπασε μεταξύ των μηχανικών της ομάδας και του Φέτελ, όταν του έδωσαν εντολή να αφήσει τον Ρικιάρντο να περάσει μπροστά. Ομολογουμένως, η φετινή χρονιά κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα και το συμφέρον της ομάδας θα μπει πάνω από το συμφέρον του πρωταθλητή Φέτελ.

Οι McLaren παρουσίασαν για ακόμα μία φορά προβλήματα με την ταχύτητα και έμειναν εκτός δεκάδας. Οι Lotus δεν εξέπληξαν κανέναν με την κάκιστη παρουσία τους για έναν ακόμα αγώνα.

Στα θετικά του αγώνα, η πολύ καλή παρουσία των Force India για μία ακόμα Κυριακή. Στην ομάδα φαίνεται ότι γίνεται συστηματική δουλειά και η 6η και 9η θέση τους κρατάει γερά στο κυνήγι για την τρίτη θέση στους κατασκευαστές. Επίσης, ο rookie Κβίατ της Toro Rosso τερμάτισε για μία ακόμα φορά εντός δεκάδας και απέδειξε ότι έχει μέλλον στη Formula 1.




Τα ↑ της ημέρας

Mercedes

Αλόνσο

Force India

Κβίατ




Τα ↓ της ημέρας

McLaren





Υ.Γ. Επόμενο ραντεβού είναι το τριήμερο 9-11 Μαϊου με το Γκραν Πρι της Ισπανίας.

Υ.Γ. 2 Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου