Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Ο ένας χαμογελά ο άλλος προβληματίζεται!

Κάθε άλλο παρά βαρετή ήταν η δεύτερη αγωνιστική της Euroleague. Δυνατοί αγώνες, σκληρές άμυνες αλλά και εκπλήξεις είχε να σερβίρει το μενού αυτή την εβδομάδα. Έτσι, ο τίτλος μαρτυρά και το στραβοπάτημα του ενός εκπροσώπου και το σερί νικών του άλλου.

Γράφει ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος


Αρχίζοντας από το Ιταλικό κάζο που οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν κατέβηκαν ποτέ στο γήπεδο μετά το πρώτο δεκάλεπτο και γνώρισαν την συντριβή με 81-51. Θα μπορέσει εύκολα να θεωρήσει κάποιος ότι ο ΟΣΦΠ νικήθηκε από το ίδιο του το όπλο. Δηλαδή την μεγάλη ευστοχία από τα 6,75 αλλά και την καλή άμυνα. Το ματς της Πέμπτης δεν επέφερε μόνο μία ήττα όμως. Έδειξε πολλά περισσότερα στοιχεία. Στοιχεία όπως την επιθετική αδυναμία πέρα των αναμενόμενων Σπανούλη και Περπέρογλου. Είχα αναφέρει και παλαιότερα ότι καθώς ανεβαίνει το επίπεδο δυσκολίας θα πρέπει να βρεθούν λύσεις από παντού. Η μοναδική δικαιολογία βρίσκεται στο γεγονός του τραυματισμού του Λο και Πετγουέη. Οι μεταγραφές του Κολινς, Μουν ναι, θα βοηθήσουν, αλλά θα χρειαστεί καιρός, κάτι που δεν μπορούν να διαθέσουν οι ερυθρόλευκοι την τωρινή στιγμή. 

Ίσως δεν θα έπρεπε, βέβαια, οι Πειραιώτες να μπουν τόσο δυναμικά στην σεζόν αφού δείχνουν και σημάδια κόπωσης στους σημαντικότερους παίκτες. Αυτό φάνηκε ειδικά μετά το στραβοπάτημα και με τον ΚΑΟΔ αφού η απουσία τότε του αρχηγού δεν αποτελούσε καμία δικαιολογία. Βλέποντας αυτήν την ομάδα περιμένεις πολλά με το μπάσκετ που παίζει κατά καιρούς, αλλά ταυτόχρονα βλέπεις ότι υπάρχουν μίλια απόστασης σε θέμα προετοιμασίας ανάμεσα σε Σπανούλη-Περπέρογλου-Σλούκα και Μπέκιτς, Σιμονς, Αγραβάνη, κλπ. Η επόμενη βδομάδα θα είναι τεράστιας σημασίας καθώς θα υποδεχτούν τον έτερο πρώτο της βαθμολογίας Μπαρτσελόνα.

Στο άλλο στρατόπεδο, δεν μπορείς να πεις και πολλά. Δόθηκε συνέχεια στο καλό πρόσωπο των πρασίνων και η νίκη με 72-64 ήρθε πάρα την τεράστια προσπάθεια των Ισπανών. Ούτε το μπάζερ μπίτερ στο τέλος της τρίτης περιόδου δεν ήταν αρκετό για την Λαμποραλ που είδε έναν σεληνιασμένο Λάσμε με απίστευτη ευστοχία και έναν μαέστρο Διαμαντίδη να σερβίρει. Επίσης ο Ραμελ Καρι απέδειξε τον λόγο που αποκτήθηκε. Τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν έβρισκε επιθετικές λύσεις ο Αμερικάνος με δικές του προσωπικές προσπάθειες έδωσε τις ανάσες αλλά και το έναυσμα για την αντεπίθεση στην 4η περίοδο. Το μοναδικό δυσάρεστο στην όλη υπόθεση είναι η πολύ φτωχή παρουσία του Μαυροκεφαλίδη που προκαλεί πονοκεφάλους στις κερκίδες, αλλά και η ελάχιστη χρησιμοποίηση παιχτών όπως ο Γιανκοβιτς που δείχνει να μην έχει εμπιστοσύνη στα χέρια του. Ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ την επόμενη Παρασκευή περιμένει την Εφές, που δεν δείχνει σοβαρά στοιχεία ακόμα και το τριφύλλι με το σοβαρό του πρόσωπο θα τα δώσει όλα για το 3 στα 3 και την κατάληψη της κορυφής.

Δεν υπάρχει χώρος για φαβορί πρόκρισης καθώς βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή και όπως έχει διδάξει το παρελθόν τα φαβορί υπάρχουν για να χάνουν. Η συνέχεια θα διαμορφώνεται ανάλογα με το ποίος θέλει περισσότερο την κορυφή, αλλά και ποίος έχει την ψυχική αντοχή για να την κρατήσει.

1 σχόλιο: