Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Η Bundesliga (μας) κλείνει τα στόματα!

Οι αντεπίθεση των Γερμανών ξεκίνησε από τη νύχτα που έριξαν εφτά ολόκληρα τεμάχια στους οικοδεσπότες του Μουντιάλ, Βραζιλιάνους. Συνεχίστηκε με περίσσιο θράσσος, στο τελικό με το γκολ λαβωματιά του Γκέτσε και τη κατάκτηση του τροπαίου. Εχθές κέρδισαν άλλη μία μάχη –και όχι το πόλεμο- για το κορυφαίο πρωτάθλημα τούτη τη στιγμή στην Ευρώπη.

Γράφει ο Μάριος Μπελεχρής

Όλες οι γερμανικές ομάδες που έστειλε η διοργάνωση της Μπουντεσλίγκα στην Ευρώπη μετά το περσινό πρωτάθλημα, κατάφεραν να περάσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης που συμμετείχαν. Τρομερό επίτευγμα να έχεις 4/4 στο Τσάμπιονς Λιγκ και 2/2 στο Γιουρόπα ανεξαρτήτως περιβαλλοντικών συνθηκών.

Αλλά και αυτά να λάβουμε υπόψιν, η Λεβερκούζεν άφησε πίσω Ζενίτ και Μπενφίκα παρακαλώ, η Ντόρτμουντ πρώτη σε όμιλο με Άρσεναλ, Γαλατασαράι και Άντερλεχτ και η Σάλκε τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Η μόνη που δεν χρειάζεται να γίνει ιδιαίτερη μνεία είναι η Μπάγερν Μονάχου, που παρά τα δύσκολα ονόματα της Ρόμα και της Σίτι που βρήκε μπροστά της, έχει τη ποιότητα να βγει εύκολα πρώτη.

Στην άλλη ευρωπαϊκή διοργάνωση, η Γκλάντμπαχ βγήκε πρώτη σε όμιλο με Βιγιαρεάλ, Ζυρίχη και Απόλλων Λεμεσού, ενώ η Βόλφσμπουργκ άφησε πίσω της Κράσνονταρ και Λιλ. Όλα τα παραπάνω δεδομένα δείχνουν την αναβάθμιση του γερμανικού ποδοσφαίρου. Την ίδια στιγμή η Λίβερπουλ αποκλειόταν, από το Τσάμπιονς Λιγκ, στο γήπεδό της από τη Βασιλεία και η Ατλέτικ Μπιλμπάο έβγαινε Τρίτη πίσω από τη Σαχτάρ. Για τις ιταλικές ομάδες δεν αξίζει να αναφερθούμε καθώς στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια είναι εξαφανισμένες.

Η πρόοδος, λοιπόν, είναι μεγάλη για το πρωτάθλημα των πρώτων του κόσμου. Υπάρχει μία σταθερή δύναμη η Μπάγερν Μονάχου που έχει πάρει μονοπώλιο το πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια. Οι άλλες ομάδες έχουν μάθει στον ανταγωνισμό και θέλουν με αργά βήματα να τη πλησιάσουν στο ελάχιστο. Η Λεβερκούζεν, για παράδειγμα, κινήθηκε πολύ καλά στο μεταγραφικό παζάρι και έχοντας ένα κορμό από πέρσι μπορεί να δυσκολεύει τους Βαυαρούς μέσα στο γήπεδό τους, έστω και αν χάνει στο τέλος με 1-0.

Η Μπουντεσλίγκα ξεχωρίζει και στο τομέα του μάρκετινγκ. Αυτό αναδεικνύει το πρωτάθλημα, φέρνει έσοδα και πολλοί ποδοσφαιριστές επιθυμούν να παίξουν εκεί. Αρκετά καλύτεροι σε αυτό το κομμάτι από τους Ισπανούς τουλάχιστον. Πουλούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα της πρώτης κατηγορίας πακέτο με της δεύτερης και έτσι έχουν καταφέρει να έχουν πολύ ανταγωνιστική β’ κατηγορία. Για αυτό το λόγο τα γήπεδα στη Τσβαϊτελίγκα είναι στολίδια και επίσης για αυτό όταν ανεβαίνουν ομάδες στην πρώτη κατηγορία μπορούν να κάνουν πρωταθλητισμό.

Ολόκληρη Ντόρτμουντ, βρίσκεται στη 14η θέση, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ πέρασε πρώτη πάνω από την Άρσεναλ. Αυτό δείχνει ότι κανένας δε χαρίζεται σε καμία ομάδα και κανένα προγνωστικό δε χωράει σε αυτό το συγκλονιστικό πρωτάθλημα (πέρα από ένα). Η Μπάγερν Μονάχου θα είναι για ακόμη μία χρονιά πρωταθλήτρια και οι γερμανικές ομάδες δεν θα μάθουν να παίζουν με σωστή τακτική για το αποτέλεσμα στη φάση των νοκ-άουτ. Αυτό το τελευταίο αν άλλαζαν…

Υ.Γ.: Μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις. Ειδικά όταν έχει στατιστικά στοιχεία...


1 σχόλιο:

  1. Μην ξεχνάς την Ιταλία που από το καλοκαίρι δεν έχει αποκλειστεί καμία ομάδα της..6/6 και συνεχίζει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή