Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Λίγα πράγματα στη Τρίτη στροφή της Football League

Χωρίς κάποια έκπληξη ολοκληρώθηκε η Τρίτη αγωνιστική της Β’ Εθνικής με τους Απόλλων Σμύρνης και Ολυμπιακό Βόλου να είναι οι ομάδες που πρόσφεραν θέαμα. Στους «πάνω» η Ζάκυνθος συνεχίζει το …βιολί της ενώ οι Βολιώτες κατάφεραν να ξεκολλήσουν από τον πάτο της βαθμολογίας. Στους νότιους η Α.Ε.Κ πέρασε από τη δύσκολη έδρα των Χανίων ενώ Παναιγιάλειος και Απόλλων είναι σταθερά πίσω της.

Γράφει ο Μιχάλης Γαλιάτσος

Χωρίς να είμαστε σίγουροι για το πώς θα εξελιχθεί το πρωτάθλημα, στους ομίλους της Football League φαίνεται να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα. Στον νότιο όμιλο η Α.Ε.Κ με το 3 στα 3 ηγείται του ομίλου έχοντας περάσει μάλιστα και από αρκετά δύσκολες έδρες. Πίσω της είναι ο Απόλλων Σμύρνης και ο Παναιγιάλειος μετά τις νίκες και των δυο. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» με πρωταγωνιστή τον Ισπανό φορ Ανγκούλο που πέτυχε χατ τρικ κατάφερε να αποσπάσει τη νίκη από τον πολύ αδύναμο Πανηλειακό που θέτει υποψηφιότητα για απευθείας υποβιβασμό. Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου αποδίδοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο επιβλήθηκε με 4-2. Από την άλλη ο Παναιγιάλειος απέδειξε την ανωτερότητα του από τη πλειονότητα των ομάδων του ομίλου καθώς με γκολ του Σταμόγιαννου στο 19’ με κεφαλιά νίκησε τη Καλλιθέα στο Αίγιο. 

Όσον αφορά τις ομάδες του βόρειου ομίλου η Ζάκυνθος συνεχίζει να μας εκπλήσσει. Οι νησιώτες επιβλήθηκαν και του Αιγινιακού και παρέμειναν στη κορυφή της βαθμολογίας αποδεικνύοντας πως τα προηγούμενα αποτελέσματα μόνο τυχαία δεν ήταν. Από εκεί και πέρα ξεχώρισε η εκτός έδρας νίκη του Ηρακλή με 0-2 στην έδρα Τυρνάβου( Αλκαζάρ) δείχνοντας ότι …μπορεί και χωρίς τον Περόνε που έμεινε προληπτικά εκτός λόγω ενός μικρού τραυματισμού. Ο Λουκίνας που κλήθηκε από τον Νίκο Παπαδόπουλο να αντικαταστήσει τον Αργεντινό φορ έδειξε εξαιρετικά στοιχεία καθώς ήταν αυτός που πέτυχε και τα 2 τέρματα του «Γηραιού». Τέλος σημαντική ανάσα πήρε ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι Βολιώτες κατάφεραν να επικρατήσουν με 3-2 του Απόλλων 1926 και πήραν 3 υπερπολύτιμους βαθμούς και έτσι ξεκόλλησαν από την τελευταία θέση του πίνακα. Στο μοναδικό σημερινό παιχνίδι η Λαμία νίκησε στη έδρα της την Α.Ε.Λ και προσπέρασε τους Λαρισαίους. Αυτή η νίκη ίσως αποδειχθεί αρκετή καθώς και οι δυο ομάδες διεκδικούν την είσοδο τους στα play off και με αυτή τη νίκη η Λαμία αποκτά σημαντικό πλεονέκτημα.

Θλιβερή εικόνα για Πανηλεικό και Αγροτικό Αστέρα σε κάθε όμιλο αντίστοιχα που θα χρειαστεί να αλλάξουν την εικόνα τους αν θέλουν να παραμείνουν τουλάχιστον στην κατηγορία. Στην επόμενη αγωνιστική το ενδιαφέρον βρίσκεται στην αναμέτρηση Καλλιθέα- Απόλλων Σμύρνης στον νότιο όμιλο που θυμίζει ντέρμπυ από τα παλιά . Στον βορρά ενδιαφέρον θα έχει το ντέρμπυ ουραγών ανάμεσα στον Απόλλων 1926 και τον Τύρναβο.

1 σχόλιο:

  1. Σταμογιάννος λέγεται το παιδί.το αναπαραγάγουν λάθος οι δημοσιογράφοι και όλοι τον αποκαλούν Σταμόγιαννο. Μεγάλη παιχτούρα ο μικρός, αξίζει οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ να του ρίξουν μια ματιά. Αμυντικό χαφ με έφεση στο σκοράρισμα. Έχει ξεκινήσει με 2 γκολ σε 3 ματς και τα δύο με κεφαλία παρά το μπόι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή