Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ένα αστέρι από το Ισραήλ

Η κίνηση του ΠΑΟΚ να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Μπίμπρας Νάτχο ήταν κίνηση ουσίας και κατόπιν εντυπωσιασμού. Η αξία του παίκτη είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά και οι συστάσεις που τον συνοδεύουν εντυπωσιάζουν. Και αν σε αρκετούς δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός, είναι σίγουρο ότι στο μέλλον αυτό θα αλλάξει.

Γράφει ο Κωστής Γκόρος


Ο Νάτχο που σήμερα κλείνει τα 26 του, αποτέλεσε γέννημα-θρέμμα της Χάποελ Τελ Αβίβ. Από μικρός στις ακαδημίες της μέχρι το 2006 που ανέβηκε στην πρώτη ομάδα. Η αξία του δεν άργησε να φανεί. Γρήγορα έγινε βασικός και αναντικατάστατος εντυπωσιάζοντας με τις ικανότητες του. Όταν η ομάδα αγωνίστηκε στην Ευρώπη, το όνομα του πέρασε τα σύνορα του Ισραήλ και έγινε ευρέως γνωστό σε αρκετούς συλλόγους. Σιγά-σιγά, ο Νάτχο έγινε το αστέρι της ομάδας εντός αγωνιστικού χώρου. Εκτός, ήταν πάντοτε ταπεινός λόγω της θρησκείας και της οικογενειακής του κατάστασης.

Τον Μάρτιο του 2010, ήρθε η μεγάλη αλλαγή στη ζωή του Νάτχο. Τα 650 χιλιάδες ευρώ της Ρούμπιν αποδείχθηκαν ικανά για να αλλάξει ποδοσφαιρικό περιβάλλον και να μετακομίσει εκτός Ισραήλ. Το ποσό για την αξία του ποδοσφαιριστή φάνταζε λίγο, αλλά για τα οικονομικά δεδομένα της Χάποελ ήταν διόλου ευκαταφρόνητο. Στην ομάδα του Καζάν δεν είχε εξασφαλισμένη τη θέση στην 11άδα και έπρεπε να την κερδίσει με τις εμφανίσεις του. Αυτό τον οδήγησε σε μία μέτρια πρώτη σεζόν, αλλά οι ικανότητες του φρόντισαν να τον βγάλουν από αυτήν την κατάσταση. Η φανέλα βασικού συνδυάστηκε με την παρουσία της ομάδας στην Ευρώπη, όταν και πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις.

Δείγμα της αξίας του είναι ότι ακόμα και σήμερα στην Ρωσία τον αποκαλούν ως τον κορυφαίο ξένο που πέρασε από το πρωτάθλημα. Αν μη τι άλλο, πολύ κολακευτικό για έναν παίκτη που έπαιξε 4 χρόνια σε μία ομάδα και σε τόσο μικρή ηλικία.

Τον Ιανουάριο το συμβόλαιο που είχε υπογράψει τότε με τη Ρούμπιν έληγε και η ομάδα έκανε ότι μπορούσε για να τον κρατήσει. Όμως, ο Νάτχο φάνηκε ότι ήθελε μία καινούργια πρόκληση. Τα όσα ακούστηκαν για τον επόμενο ποδοσφαιρικό σταθμό του παίκτη είναι μία ακόμα απόδειξη της αξίας του. Για τον Νάτχο, ενδιαφέρθηκαν η Γαλατασαράι, η Μίλαν, η Ρόμα και ομάδες από την Αγγλία. Για ένα διάστημα, υπήρχαν φήμες ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από πλευράς Ολυμπιακού.

Τελικά, ο Νάτχο αποδέχθηκε να έρθει στην Ελλάδα αλλά για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Μία κίνηση που εξέπληξε όχι μόνο το ποδοσφαιρικό κοινό στην Ελλάδα, αλλά και συναδέλφους του. Όλοι περίμεναν να κάνει το μεγάλο άλμα σε έναν κορυφαίο σύλλογο της Ευρώπης. Ο Ισραηλινός μέσος τους διέψευσε.

Πρόκειται για έναν παίκτη με ιδιαίτερα μαχητικό και δυνατό χαρακτήρα, ενώ έχει όλα τα προσόντα για να γίνει χαφ παγκόσμιας κλάσης. Ξέρει να φτιάχνει παιχνίδι, έχει σωστές τοποθετήσεις και τροφοδοτεί τους συμπαίκτες του με φοβερές κάθετες και τελικές πάσες. Οι προωθήσεις που κάνει συνδυάζονται ορισμένες φορές και με γκολ. Παράλληλα, δεν αμελεί τα αμυντικά του καθήκοντα και ξέρει να ελέγχει τον ρυθμό του παιχνιδιού.

Υ.Γ. Το συμβόλαιο που υπέγραψε είναι για 6 μήνες + 2 χρόνια. Αυτό ίσως προϊδεάζει για το μέλλον του παίκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου