Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Μίλαν – Ατλέτικο Μαδρίτης: Πόλεμος εποχών!

Καιρός ήταν! Ο χορός του Τσάμπιονς Λιγκ ανοίγει και πάλι και τα αστέρια παρατάσσονται στα Ευρωπαϊκά γήπεδα για πρώτη φορά το 2014. Έτσι, μία από τις πόλεις που πρόκειται να ζήσει αυτή τη χαρά από αύριο είναι και το Μιλάνο!

Γράφει ο Δημήτρης Σακελλάρης
Απεσταλμένος των Αλλαξομπαλιών στο Μιλάνο



Μίλαν εναντίων Ατλέτικο Μαδρίτης. Μία σύγκρουση με έντονο και εμφανές το στοιχείο της αντίθεσης. Σε ποδοσφαιρική άνοιξη οι Ισπανοί που κοιτάζει προς ότι χρυσό υπάρχει εντός και εκτός συνόρων (πλην κυπέλλου) ύστερα από σχεδόν 20 χρόνια, μαρασμένη, άοσμη, και άχρωμη η Μίλαν που ψάχνει απελπισμένα ένα καλό αποτέλεσμα ώστε να δώσει μια ελπίδα στους φιλάθλους της.

Μέσα λοιπόν σ’ αυτήν την κατάσταση ακόμη κι εδώ, στο Μιλάνο, οι Ροσονέρι δε μπορούν να χαρακτηριστούν φαβορί. Αντίθετα, θα είναι πολύ ευχαριστημένοι ακόμη και με την ισοπαλία κόντρα στο ποδοσφαιρικό Γολιάθ, δηλαδή τους Ισπανούς. Αυτό ακούγεται έντονα και στους δρόμους, στα μπαρ που ετοιμάζονται για το παιχνίδι, στο μετρό, παντού. Κανείς δε βγάζει εκείνο το συναίσθημα της αισιοδοξίας άλλων ετών. Υπάρχει φόβος και είναι εμφανής. Ο φόβος του διασυρμού…

Πάμε τώρα στα πιο αγωνιστικά θέματα, εκεί όπου οι δύο προπονητές, νεαροί σε ηλικία δεν αναμένεται να αλλάξουν πολλά. Στους φιλοξενούμενος, ο Ντ. Σιμεόνε αναμένεται να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα του, αποσκοπώντας στην όσο το δυνατόν πιο σύντομη διαδικασία. Αυτό που πρόκειται να δούμε από τους Ροχιμπλάνκος είναι το 4-4-2, με αρκετά τρεξίματα στα πλάγια. Πιο συγκεκριμένα, η κίνηση της Μίλαν τελευταία να χρησιμοποιήσει τις πλευρές στην επίθεση, θα οδηγήσει τον Αργεντινό τεχνικό στη σύμπτυξη των ακραίων μπακ με τους ακραίους χαφ στην άμυνα. Το έχει ξανακάνει άλλωστε, στο παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα όταν αφόπλισε εντελώς τις προωθήσεις των ακραίων αμυντικών. Επιπλέον επιθετικά αναμένεται να δούμε συχνά την ανάπτυξη με τη χρήση του overlap και σέντρα καθώς, αν πάει όπως η Μπαρτσελόνα πέρυσι να χτυπήσει από τον άξονα, το αποτέλεσμα θα είναι το μπλοκάρισμα των επιθέσεων. Ο λόγος είναι ότι η Μίλαν θα κρατήσει κοντά τις γραμμές της χρησιμοποιώντας άμυνα διπλής ζώνης.

Στους γηπεδούχους τα πράγματα είναι απλά. Η συνταγή του 4-3-3 θα προσπαθήσει να δημιουργήσει κενά στην αντεπίθεση. Η γνώμη μου είναι πως η χρησιμοποίηση του Κακά μόνο μειονεκτήματα μπορεί να προσφέρει στο αγωνιστικό κομμάτι καθώς δεν έχει τρεξίματα και αμυντικά δε μαρκάρει σχεδόν καθόλου. Αντίθετα, μία κίνηση τύπου, Μουντάρι θα βοηθούσε στην ανασταλτική λειτουργία προσφέροντας και το απαραίτητο τρέξιμο στον κενό χώρο. Κατά τα άλλα, όπως ανέφερα και πιο πάνω ο Κλ. Ζέεντορφ θα προσπαθήσει να ανοίξει την άμυνα των Iσπανών από τα πλάγια παρόλο τους τραυματισμούς των παικτών που αγωνίζονται εκεί. Κοντολογίς, η ομάδα θα προσπαθήσει να κρατήσει το μηδέν παθητικό ώστε να μπορεί να κοιτάξει με περισσότερες ελπίδες τη ρεβάνς στη Μαδρίτη.

Πρόκειται σίγουρα για ένα πολύ ενδιαφέρον ζευγάρι όπου πολύ δύσκολα θα ξεκαθαρίσει από τα πρώτα 90 λεπτά. Η άποψή μου είναι ότι τελικά η Ατλέτικο Μ. θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση έστω και δύσκολα. Τώρα όσο για το αυριανό ματς, δύσκολα πιστεύω ότι θα περάσει τα 2-3 γκολ.

Υ.Γ.: Σα Blog θα έχουμε τη χαρά να δώσουμε το παρόν στο αυριανό ματς από τις κερκίδες του Σαν Σίρο. Ένα οπωσδήποτε μεγάλο γεγονός όπου οι Αλλαξομπαλιές θα δηλώσουν το παρόν και θα σας μεταφέρουν τις εξελίξεις!

1 σχόλιο: