Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Θεαματική βελτίωση μετά τις αλλαγές

Ξεκινώντας τη χρονιά, στον ΟΦΗ υπήρχαν φιλοδοξίες για πολύ ψηλά. Δε το φώναζαν, αλλά ψιθύριζαν και το όνειρο της πεντάδας. Η εκκίνησή τους στο πρωτάθλημα ήταν απογοητευτική. Τα όνειρα για Ευρώπη στέρεψαν γρήγορα και προσγειώθηκαν στην ωμή πραγματικότητα. Κάτι που τους έδωσε το έναυσμα της αντεπίθεσης.

Γράφει ο Μάριος Μπελεχρής


Μεταφερόμενοι στο προηγούμενο καλοκαίρι, οι μεταγραφές της Κρητικής ομάδας είχαν δώσει χαρά και ελπίδες στους φιλάθλους τους, για κάτι καλό. Δεν είχαν άδικο, αν αναλογιστούμε τα βιογραφικά των ποδοσφαιριστών που πάτησαν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, «Νίκος Καζαντζάκης». Ενδεικτικά, οι Όγιος και Ζε Εντουάρντο ήρθαν ως μεγάλα ταλέντα που δεν έχουν κάνει το βήμα παραπάνω. Με προέλευση από τις δύο υπερδυνάμεις της Νοτίου Αμερικής, Αργεντινή και Βραζιλία, άφηναν και οι δύο υποσχέσεις. Μετά πάμε στους πιο μπαρουτοκαπνισμένους, Φερνάντεζ, Ζορό, Νιμανί, Μακουκούλα και φυσικά Γκαλέτι. Ο τελευταίος είναι η βόμβα που περιμένει κάθε φίλαθλος. Ιδιαίτερα τιμητικό για τον ΟΦΗ, ένας τέτοιος παίχτης να αποφασίζει να ξαναρχίσει εκεί τη καριέρα του. Μεγάλη διαφήμιση για την ομάδα σε όλο το ποδοσφαιρικό πλανήτη (ιδιαιτέρως στην Αργεντινή και Ισπανία) καθώς μιλάμε για μεγάλο παίχτη που θα μπορούσε να βρει ομάδα και σε άλλες χώρες.

Τα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, ήταν κάτι παραπάνω από καταστροφή. Η πρώτη νίκη ήρθε τη 10η αγωνιστική με αντίπαλο τον Άρη και η αλλαγή του προπονητή ήταν κάτι αναπόφευκτο. Ο Δερμιτζάκης δε κατάφερε να βγάλει σε πέρας το αρχικό σχέδιο και ο Σα Πίντο ήταν μία λύση, σκέτος χρυσός. Όπως αποδείχθηκε, ο Πορτογάλος ήρθε με καλύτερο πλάνο και όρεξη για δουλειά. Πέρασε με τον καιρό τη φιλοσοφία του και συντέλεσε σε μικρές αλλαγές.

Αλλαγές ουσιαστικές, για τη ξέφρενη πορεία που κάνει ο ΟΦΗ το τελευταίο διάστημα. Ασχολήθηκε με το νούμερο 1 κάθε ομάδας, κυριολεκτικά και μεταφορικά, που είναι ο τερματοφύλακας. Στη θέση του Δασκαλάκη, που δεν έχει βελτιωθεί από τον καιρό που έκανε τη μεταγραφή στον Ολυμπιακό, έβαλε τον έμπειρο Φερνάντεζ. Ο Ζε Εντουάρντο βρήκε τα πατήματά του (αν αναλογιστούμε την εκκίνηση), ο Παπάζογλου επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, συνιστώντας απειλή για κάθε άμυνα, και ο καθένας βρήκε το ρόλο του.

Αυτό που έλλειπε ήταν μία ουσιαστική μεταγραφή. Λογικό ήταν να μην έβγαιναν όλες οι μεταγραφές του καλοκαιριού και ο προπονητής να έχει άλλες ανάγκες. Έτσι έγινε μία 100% πετυχημένη κίνηση (ως τώρα), που συνδυάζει εμπορικότητα και ουσία. Ο Ντουντού έχει το βαρύ βιογραφικό για να πουλήσεις φανέλες, αλλά όπως φαίνεται έχει και τη διάθεση να προσφέρει. Γιατί περί διάθεσης πρόκειται, καθώς ποιότητα έχει αναμφισβήτητα. Σε τρία παιχνίδια έχει βάλει τρία γκολ και έχει «κουζουλάνει» όλη την Ελλάδα. Το εντυπωσιακό είναι ότι σε μόνο ένα παιχνίδι από τα τρία έχει ξεκινήσει βασικός, ενώ στα άλλα μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο. Πέρα από τα γκολ, όμως, προσφέρει μία επιθετική πινελιά στο κέντρο, καθώς κοιτάει περισσότερο μπροστά από ότι πίσω.

Συνοψίζοντας, ο ΟΦΗ κατέφυγε σε αλλαγές που του βγήκαν σε μεγάλο βαθμό. Προπονητής, επιλογές προπονητή και Ντουντού έχουν συντελέσει στην ανοδική πορεία. Κατά γενική ομολογία, είναι η πιο βελτιωμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε από καλό επίπεδο για να φτάσει εδώ που είναι, ο Ατρόμητος έχει μία σταθερή πορεία, ενώ Πανθρακικός και Παναιτωλικός ανεβαίνουν με σταθερό ρυθμό.


Υ.Γ.1: Μελανό σημείο για τον Ντουντού η χθεσινή χαζομάρα. Από έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή δε περιμένεις τέτοια αντίδραση.

Υ.Γ.2: Αναμένουμε να δούμε και την επανεμφάνιση του, έτερου πρώην κόκκινου, Νούνιες και τη συνέχεια του Σίσιτς.

Υ.Γ.3: Και μέσα σε όλα αυτά ο ΟΦΗ είναι στους 4 του κυπέλλου. Θα παρακολουθήσουμε μία ενδιαφέρουσα μάχη με το Παναθηναϊκό με φόντο τον τελικό. Οι Κρητικοί θα είναι άκρως ανταγωνιστικοί.

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα σας,
    Επαναδημοσίευσα το αρθρο σας στο site του συλλόγου μετόχων ΠΑΕ ΟΦΗ.

    Εδω: http://goo.gl/ZtOkYa

    ΑπάντησηΔιαγραφή