Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Μπασκετικός εμφύλιος (Μέρος Ι)

Ο καιρός για άλλη μια αναμέτρηση των αιωνίων έφτασε και στα ευρωπαϊκά στρατόπεδα. Το Ο.Α.Κ.Α. είναι έτοιμο να υποδεχτεί τον πρωταθλητή Ευρώπης άλλη μία φορά φέτος και όλη η μπασκετική Ελλάδα θα βρίσκεται πάλι μπροστά από μία τηλεόραση για να παρακολουθήσει την τιτανομαχία.

Γράφει ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος



Από την μεριά των πρασίνων, τα πράγματα στην Ευρώπη δεν πάνε και τόσο καλά αφού βρίσκονται στο 3-3. Αυτό βέβαια δεν είναι καμία δικαιολογία αφού και στο παρελθόν έχει δείξει ότι χρειάζεται τέτοιους αγώνες για να γίνει η αγωνιστική του ανάσταση. Οι πράσινοι θα πρέπει να προσέξουν αρκετά στοιχεία στον επόμενο αγώνα. Στοιχεία όπως το γρήγορο αιφνιδιασμό των Πειραιωτών που δίνουν τους εύκολους πόντους. Σε αυτό το γεγονός θα προστεθεί και η επιστροφή του Γκιστ που απουσίασε μία εβδομάδα και φάνηκε ειδικά στο ματς με την Μάλαγα. Επίσης θα πρέπει να διορθώσει το πρόβλημα στα ριμπάουντ. 

Οι Πειραιώτες στην τελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση, ναι μεν έχασαν αλλά ήταν κυρίαρχοι σε αυτόν τον τομέα, κάτι που ισχύει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί την καλή μέρα του αρχηγού αλλά και για πρώτη φορά και τον καλό Ουκιτς που έχει δημιουργήσει πολλές αμφιβολίες στον κόσμο. Τον Ουκιτς που πέρσι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και στο κύπελλο και στους τελικούς. Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην πολύ καλή κυκλοφορία του Ολυμπιακού για το αμαρκάριστο τρίποντο, ειδικά σε παίχτες όπως ο Σπανούλης ή ο Λοτζέσκι. Σε υποτιθέμενη ήττα του τριφυλλιού τα πράγματα γίνονται πάρα πολύ δύσκολα αφού φεύγουν από την τετράδα και θα πρέπει να βρουν τουλάχιστον δύο εκτός αγώνες να νικήσουν(αφού πάρουν όλα τα εντός)και να επανέλθουν σε πλεονεκτική θέση.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης, σαφώς λιγότερο αγχωμένοι και χωρίς απουσίες θα πρέπει να μπουν και να κάνουν ότι γίνεται στα τελευταία ευρωπαϊκά τους ματς. Να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να δημιουργήσουν διαφορές ασφαλείας. Θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στο πολύ καλό τρίποντο παιχτών όπως ο Μπράμος ή του Ματσιούλις. Οι νίκες των πρασίνων φέτος έναντι των Πειραιωτών βασίζονται κυρίως στα "missmatch" που δημιουργούνται και σε αυτό θα πρέπει να δώσει μεγάλη σημασία ο Μπαρτζώκας. Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων "επιβάλλεται" να είναι σε καλή μέρα αφού κάθε επίσκεψη του στο Ο.Α.Κ.Α. επισκιάζεται από κακές αποδόσεις. 

Το πρόγραμμα δεν βολεύει σε καμία περίπτωση αφού υπάρχει και το ταξίδι για την Φενέρ που είναι σαφώς ανεβασμένη και παίζει κάθε αγώνα της σαν άλλον έναν τελικό. Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι αν ο Ολυμπιακός θέλει να αποδείξει ότι είναι καλύτερος τότε θα πρέπει να νικήσει και με την ευρωπαϊκή εποπτεία των διαιτητών, αφού κατά καιρούς διαμαρτύρεται για την ελαστική Ελληνική διαιτησία.

Ο αγώνας της Πέμπτης θα αποτελέσει έναν ξεχωριστό και ταυτόχρονα θεαματικό γεγονός που σίγουρα θα βρίσκεται στο προσκήνιο όλης της Ευρώπης. Οι δύο ομάδες θα πρέπει να αποδείξουν στους εαυτούς τους ότι είναι οι πρωταγωνίστριες σε όλη την Ήπειρο και επίσης να αποδείξουν ότι επάξια είναι στην κορυφή τα τελευταία τρία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου