Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Η μεταγραφή θα δείξει τις φιλοδοξίες!


Ο Ολυμπιακός είχε τη δεύτερη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Στις τάξεις της ομάδας, όμως, κυριαρχεί η ανησυχία για τον αντικαταστάτη του Δημήτρη Σιόβα. Η επιλογή που θα κάνει ο Μίτσελ σε συνεργασία με το πρόεδρο του Ολυμπιακού θα κρίνει τις φιλοδοξίες του ποδοσφαιρικού τμήματος.

 Γράφει ο Μάριος Μπελεχρής



Ο Ολυμπιακός στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση τα πήγε περίφημα αφού κατάφερε να περάσει στους 16. Υπάρχουν, όμως, κάποια στοιχεία που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη. Αναλογιζόμενοι τα 6 παιχνίδια της πρώτης φάσης όλοι θα συμφωνούσαμε πως ο καλύτερος παίχτης του Ολυμπιακού ήταν ο Ρομπέρτο. Μία ερμηνεία είναι ότι ο Ισπανός έχει τρομερή ποιότητα και κατάφερε να αναδειχθεί ο κορυφαίος πορτιέρο στη φάση των ομίλων. Μία δεύτερη ερμηνεία που αφορά περισσότερο το προπονητή, είναι ότι η μπάλα έφτανε στο τέρμα με περισσότερη ευκολία από ότι θα έπρεπε. Εδώ κάπου σκεφτόμαστε την αμυντική λειτουργία και φυσικά τους στόπερ.

Σαν παράδειγμα μπορώ να αναφέρω το παιχνίδι στο Βέλγιο και το ματς στο Καραϊσκάκης με την Μπενφίκα. Ο Άγιος Ρομπέρτο έπαιζε σχεδόν μόνος του την επίθεση των αντιπάλων. Ίσως, λοιπόν, οι πρωταθλητές Ελλάδας να είχαν ανάγκη ένα έμπειρο στόπερ, ανεξαρτήτως τραυματισμού του Σιόβα. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο Μανωλά-Σιόβα τα κατάφερνε μια χαρά, στην Ελλάδα. Έχοντας τις περσινές εμπειρίες στην Ευρώπη βελτιώθηκαν και έμαθαν καλύτερα ο ένας τον άλλον. Στο Τσάμπιονς Λιγκ, από την άλλη, έχοντας παλαιότερα το δίδυμο Μέλμπεργκ-Αβραάμ (στα καλά του) , είναι εμφανής η διαφορά ποιότητας και εμπειρίας.

Εδώ υπάρχει ένα ζήτημα. Εμπιστεύεσαι πάλι τους νέους, Έλληνες παίχτες ή κάνεις κάποια (ακριβή ίσως) μεταγραφή για τους 16 με τη Μάντσεστερ; Μέχρι πριν λίγο καιρό όλα έδειχναν ότι θα συνέχιζαν ως είχαν. Με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει η δικαιολογία ότι «καλά τα πήγανε οι δυο τους στην Ευρώπη», άρα δεν αγοράζουμε. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα πρέπει να φέρει κάποιον παίχτη στο λιμάνι, που (να θυμίσω ότι) θα αντικαταστήσει τον Μεντζανί. Έναν παίχτη, δηλαδή, που προοριζόταν για βασικός το καλοκαίρι.

Σε αυτή τη μεταγραφή θα φανεί η φιλοδοξία του προέδρου για μία ιστορική πρόκριση στους 8 ή ο εφησυχασμός της λογικής κατάκτησης του πρωταθλήματος. Η Μάντσεστερ δεν περνάει τις καλύτερες μέρες της και κατ’ εμέ ο Ολυμπιακός θα πρέπει να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες έχει, να γράψει ιστορία. Μπορεί να μην πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά οι φίλοι του θα έχουν να περηφανεύονται για μία πορεία που έχουν στερηθεί χρόνια τώρα.

Τις επόμενες μέρες οι φίλαθλοι θα γνωρίζουν τι μέλει γενέσθαι με το στόπερ και μέχρι που να κοιτάνε στον ορίζοντα. Από πρωταθλήματα είναι χορτασμένοι και έχουν ανάγκη μία τέτοια ευρωπαϊκή φιλοδοξία.

Υ.Γ.1 : Αν πέρναγε στο Γιουρόπα Λιγκ θα θεωρούσα δεδομένη την απόκτηση στόπερ ώστε να κυνηγούσε μέχρι και τελικό.

Υ.Γ.2 : Περιπτώσεις τύπου Αυλωνίτη είναι πολύ καλές, αλλά για το μέλλον.

4 σχόλια:

  1. Δε χρειάζεται στόπερ ο Θρύλος, 8άρι χρειάζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε διαφωνώ για το 8άρι. Αλλά ο στόπερ προέχει ύστερα από το τραυματισμό του Σιόβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σταμάτης Δημητρίου14 Ιανουαρίου 2014 στις 3:46 π.μ.

    Κάνετε φοβερή δουλειά. Εσύ και το άλλο παιδί που γράφει για παρασκήνιο κάνετε το τέλειο δημοσιογραφικό δίδυμο. Συνεχίστε να βάζετε τα γυαλιά σε κόσμο! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σ' ευχαριστούμε Σταμάτη. Και οι 5 συντάκτες μας προσπαθούν για το καλύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή