Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Του χρόνου, βάλτε άλλο ένα!


Μεγάλη εμφάνιση η χθεσινή για την Άρσεναλ, άνετη νίκη, πρόκριση όμως δεν ήρθε! Με λίγα λόγια, η ομάδα του Αρσέν Βενγκερ έφτασε με εμφατικό τρόπο στην πηγή, νερό όμως δεν ήπιε. Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι ότι το ίδιο ακριβώς έργο είχαμε παρακολουθήσει και πέρυσι από την ομάδα του Λονδίνου.

Γράφει ο Δημήτριος Σακελλάρης




Πριν όμως επεκταθούμε στον κύριο κορμό του άρθρου, είναι καθήκον μας να συγχαρούμε τους «κανονιέρηδες» για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλλαν παρόλο που σχεδόν όλη η Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική κοινή γνώμη τους θεωρούσε «ξεγραμμένους». Μάλιστα όχι άδικα, αφού με τα εις βάρος τους δύο τέρματα και κόντρα στην πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης, μόνο το αντίθετο δεν προμήνυε. Οι ποδοσφαιριστές του Αρσέν Βενγκέρ κατέθεσαν την ψυχή τους στο Μόναχο και σίγουρα ο αποκλεισμός τους δε φαίνεται τόσο βαρύς ούτε στη συνείδηση των ίδιων ούτε και των οπαδών.

Η φετινή όμως συγκυρία δεν αποτέλεσε έκπληξη  για τους οπαδούς των «Λονδρέζων» παρά μόνο ένα ανάμεικτο συναισθηματικά «Dejavu». Στην περσινή διοργάνωση οι παίχτες του Αρσέν Βενγκέρ είχαν να αντιμετωπίσουν τη Μίλαν για την ίδια φάση της ίδιας διοργάνωσης. Το πρώτο παιχνίδι έγινε στις 15 Φεβρουαρίου στο Μιλάνο. Παρόλο που η Άρσεναλ κατέβηκε με αξιώσεις στον αγωνιστικό χώρο, η «παρέα» του Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς τη φιλοδώρησε με 4 γκολ και μετέτρεψε τη ρεβάνς στο Λονδίνο σε τυπική διαδικασία… ή τουλάχιστον έτσι πίστευαν και έγραψαν όλες οι εφημερίδες σε όλη την Ευρώπη μόλις λίγες ώρες έπειτα. Για την ιστορία τα γκολ πέτυχαν οι Μπόατενγκ (15’), Ρομπίνιο (38' και 49') και Ιμπραϊμοβιτς(78' πεν.).


Τρεις εβδομάδες αργότερα η απογοήτευση των οπαδών της Άρσεναλ ήταν τόσο έκδηλη που μετά από πάρα πολλούς μήνες το «Εμιρεϊτς» δε γέμισε εντελώς σε αγώνα Champions League. Τίποτε, απολύτως δεν προμήνυε τη συγκλονιστική συνέχεια. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο οι «Κανονιέρηδες» βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με κεφαλιά του Κοσιελνί(6’). Αυτό όμως ήταν μόνο η αρχή, αφού η ανοργάνωτη πλήρως Μίλαν έδωσε άλλα δύο γκολ στην Άρσεναλ πριν το ημίχρονο και ξαφνικά η πλάστιγγα έγειρε προς τους παίχτες του Αλσατού τεχνικού(Ροσίτσκι 26’ και Φαν Πέρσι 43’ πεν.). Παρόλο όμως τα πολύ γρήγορα τρία γκολ, το τέταρτο δεν ήρθε ποτέ και έτσι η Μίλαν προχώρησε στη διοργάνωση «κυριολεκτικά» με τη ψυχή στο στόμα.

Οι ομοιότητες είναι εμφανείς και γίνονται ακόμη πιο ευδιάκριτες αν συνυπολογίσουμε ότι όπως και στον περσινό όμιλο των «Κανονιέρηδων» στο Champions League έτσι και φέτος οι χώρες που εκπροσωπούνταν ήταν η Γαλλία(Μαρσέιγ - Μομπελιέ), η Γερμανία(Ντόρτμουντ – Σάλκε) και η Ελλάδα(Ολυμπιακός).

Δύο χρονιές, δύο άσχημα πρώτα παιχνίδια, δύο καταπληκτικά δεύτερα, αλλά η πρόκριση αγνοείται ακόμη. Δύο είναι οι δρόμοι για την ομάδα του Λονδίνου. Είτε να προσέχει στις πρώτες αναμετρήσεις, είτε να πατάει λίγο περισσότερο το γκάζι στις δεύτερες. Όποιο μονοπάτι κι αν επιλέξει όμως είναι σίγουρο πως θα συνεχίζει να μας προσφέρει αμέτρητες στιγμές ποδοσφαιρικής απόλαυσης και στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου