Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Γη και ύδωρ για τον ηγέτη του

Τη σημερινή εποχή, η ποιότητα στο ελληνικό ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αμείβεται αντιστοίχως. Έτσι και στην περίπτωση Μπεργκ, ο Παναθηναϊκός θα ανταμείψει τον καλύτερο παίκτη του για να τον επιβραβεύσει και να μην τον χάσει. Τα ποσά είναι υπερβάσεις για το μπάτζετ της ομάδας, αλλά ο Σουηδός έχει αποδείξει ότι τα αξίζει και με το παραπάνω.

Γράφει ο Κωστής Γκόρος




Στον ενάμιση χρόνο παρουσίας του στην ομάδα, ο Μπεργκ έχει πιστοποιήσει την κλάση του και έχει δείξει ότι αποτελεί φορ από το πάνω ράφι. Δεν είναι μόνο τα γκολ του, αλλά και η συνολική του συμμετοχή μέσα στο γήπεδο. Οι κινήσεις, η ομαδικότητα, οι ασίστ είναι χαρακτηριστικά που λίγοι γκολτζήδες μπορούν να τα προσφέρουν. Ελάχιστοι στα ελληνικά γήπεδα. Ένας τέτοιος είναι και ο Μπεργκ που δεν σταματάει να αποδεικνύει πόσο χρήσιμος είναι για αυτόν τον Παναθηναϊκό.

Σίγουρα πρόκειται για το καλύτερο φορ της τελευταίας τριετίας, όταν και έφυγε ο Σισέ. Ακόμα και στη σύγκριση με τον Γάλλο, ο Μπεργκ υπερτερεί για μένα. Από τη στιγμή που προσφέρει εξίσου καλά στον τομέα των γκολ, αλλά κάνει περισσότερες δουλειές μέσα στον αγωνιστικό χώρο, θεωρώ ότι δίκαια τον κοντράρει. Ο Μάρκους μπορεί να πάρει την μπάλα απ’έξω, να κινηθεί με άνεση και να την σπάσει στα πλάγια. Μπορεί να θυσιάσει ένα δικό του γκολ, αν κάποιος συμπαίκτης έχει καλύτερες προϋποθέσεις για να το πετύχει.

Συνεπώς, όλη αυτή η δουλειά που κάνει κάθε άλλο παρά απαρατήρητη μπορούσε να περάσει. Ο σύλλογος, προκειμένου να τον ανταμείψει και να έχει το κεφάλι του ήσυχο από διάφορες σειρήνες, προέβη σε μία υπέρβαση για τα δεδομένα και την κατάσταση που αντιμετωπίζει.

Καταρχάς, ο χρόνος λήξης πήγε στο 2018 από το 2017 που προέβλεπε το τωρινό συμβόλαιο. Το σημαντικότερο είναι η αύξηση των καθαρών αποδοχών από τις 450 χιλιάδες στις 750. Παράλληλα, για τα δύο τελευταία χρόνια του συμβολαίου αυτές θα ανέρχονται στις 800 χιλιάδες.

Σε όλα αυτά, δεν υπολογίζονται τα διάφορα μπόνους που είναι εξίσου υψηλά. Με μία πρόχειρη ματιά, ολόκληρο το νέο συμβόλαιο του παίκτη θα αντιστοιχεί στο 1/5 των μισθών της υπόλοιπης ομάδας.

Όπως φαίνεται, το ΄΄τριφύλλι΄΄ χρυσοπληρώνει τον Μπεργκ, αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί σπατάλη. Ο Σουηδός έχει αποδείξει ότι αξίζει κάθε ευρώ από το νέο συμβόλαιο του. Το ΄΄ναι΄΄ από τον παίκτη έχει ήδη εξασφαλιστεί και το μόνο που απομένει είναι οι λεπτομέρειες για την αμοιβή των μάνατζερ και τα ποσά των δόσεων. Είναι θέμα ημερών για να κλείσει το μεγάλο deal του Παναθηναϊκού.


1 σχόλιο:

  1. Σωστός φίλε....Ότι είπες, φάνηκε σήμερα μες στο γήπεδο. Παικτάρα από τις λίγες, τα πετάει όποτε και όπως θέλει..Μακάρι να μείνει πολύ περισσότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή