Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Άλλο ένα πρωτάθλημα βάφτηκε πράσινο

Σήμερα είχα την δυνατότητα αλλά και ευχαρίστηση να παρακολουθήσω τον πέμπτο τελικό μέσα από το γήπεδο μαζί με δύο πρώην συναδέλφους από τις αλλαξομπαλιές. Αναμενόμενη η προσέλευση του κόσμου,καθώς ήταν το ματς που θα καθόριζε την φετινή χρονιά σαν πετυχημένη ή μη. Τα συναισθήματα του κόσμου μόνο αισιοδοξία έδειχναν καθώς το ΟΑΚΑ πάντοτε αποτελούσε τον έκτο παίχτη του Παναθηναϊκού ,και από το αποτέλεσμα συμπεραίνουμε πως όλοι φύγαν ευτυχισμένοι από το Μαρούσι.
                                                                                   Γράφει ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος

Στα αγωνιστικά το τριφύλλι φάνηκε από την αρχή ότι ήθελε να χτίσει μια διαφορά και να επιβάλλει τον ρυθμό του. Η ευστοχία ευνόησε τα σχέδια του και για καλή του τύχη ,βρήκε σε καλή μέρα τον Ούκιτς καθώς τον αρχηγό ,πράγμα που σήμαινε πως η περιφέρεια έκανε σωστά την δουλειά της. Η γραμμή των ψιλών βρέθηκε με τον Γκιστ και Λάσμε να αποδίδουν καλά επιθετικά,αλλά να τα βρίσκουν σκούρα στην αντιμετώπιση του πικ εν ρολ ,από το οποίο έγινε και η μείωση της διαφοράς στην δεύτερη περίοδο από τους ερυθρόλευκους. Η θετική παρουσία του Ράιτ δεν πέρασε απαρατήρητη καθώς πρόσφερε τα σημαντικότερα καλάθια στην τέταρτη περίοδο που ουσιαστικά η απειλή του τίτλου για τους πράσινους είχε πάρει σάρκα και οστά. Σε γενικές γραμμές και οι 8 παίχτες που χρησιμοποιήθηκαν εντατικά από το τριφύλλι απέδωσαν ακριβώς όπως ήθελε ο τεχνικός τους.

Στην αντίπερα όχθη,στο πρώτο ημίχρονο ο Λοτζέσκι αποτελούσε την μοναδική ηλιαχτίδα ελπίδας για τον Ολυμπιακό που βρέθηκε χαμένος στην καυτή ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ. Σίγουρα θα φταίει και η χαμηλή απόδοση του Βασίλη Σπανούλη,αλλά κανείς δε μπορεί να βασίζεται σε έναν παίχτη και ειδικά τον συγκεκριμένο που τον τελευταίο καιρό δείχνει έξω από τα νερά του λόγο κόπωσης αλλά και κακής ψυχολογίας λόγο της σχέσης του με τους οπαδούς. Δεν είναι ο μόνος όμως που τον τελευταίο καιρό είναι σκιά του εαυτού του. Ο Σλούκας και Μάντζαρης βρίσκονται στο ίδιο μοτίβο καθώς τα βρίσκουν αρκετά σκούρα με την συγκεκριμένη αντίπαλη περιφέρεια. Ο συνεχόμενα καλός Πρίντεζης αποτελεί την μοναδική εξαίρεση σε αυτήν την σειρά ,με τον Ντάνστον να ακολουθεί καθώς είναι απελπιστικά μόνος στην θέση 5. Το φετινό καλοκαίρι θα αποτελέσει ίσως ένα από τα πιο δύσκολα για την διοίκηση των Πειραιωτών καθώς θα πρέπει να κάνει ριζικές αλλαγές ειδικά στη θέση 5 και να αποφασίσει για το αν θα προχωρήσει στις ανανεώσεις τον ληξιπρόθεσμων παιχτών όπως Σλούκας,Μάντζαρης,Περπέρογλου. Ο αρχηγός των Πειραιωτών σίγουρα φέτος θα καλοσκεφτεί περισσότερο από ποτέ την αποχώρηση του καθώς νιώθει το μαύρο πρόβατο σε κάθε αποτυχία των ερυθρολεύκων. Δεν υπάρχει εξάλλου τίποτα χειρότερο από το να σε γιουχάρουν οι ίδιοι σου οπαδοί που πέρσι την ίδια εποχή φώναζαν ρυθμικά το όνομα σου για τις ευρωπαϊκές σου επιτυχίες.

Η εμφάνιση των κλασικών κάφρων φιλάθλων έγινε και εδώ αφού στην παρουσία των δυνάμεων της αστυνομίας λίγο πριν την λήξη του αγώνα,άρχισαν να πετάγονται αντικείμενα. Είναι τα ίδια πενήντα άτομα που κάνουν τα επεισόδια στο ΣΕΦ,στο ποδοσφαιρικό ΟΑΚΑ,στην Τούμπα. Ο ίδιος κόσμος γιούχαρε τα σημερινά επεισόδια φωνάζοντας ρυθμικά να πεταχτούν αυτά τα άτομα έξω. Αυτό μας αποδεικνύει πως ανεξαρτήτως ομαδικών προτιμήσεων,ο κόσμος έχει σιχαθεί ένας αγώνας που ουσιαστικά αποτελεί γιορτή ,να μετατρέπεται σε έναν εφιάλτη. Άλλωστε ποιος σοβαρός άνθρωπος θέλει να κάνει ταξίδι μία ώρα για να καταλήγει στο τέλος να εισπνέει δακρυγόνα επειδή δέκα ανεγκέφαλοι έχουν σκοπό να καταστρέφουν ότι βλέπουν?

Η φετινή χρονιά τελείωσε άδοξα για τον έναν και ανακουφιστικά για τον άλλον. Σίγουρα δεν έφτασε καμία ομάδα στον ακριβές στόχο που είχε θέσει,και για αυτό το φετινό τρίμηνο θα πρέπει να περιέχει ριζικές αλλαγές και για τους δύο που θα τους φέρουν στην κορυφή της Ευρώπης όπως τους αρμόζει. Ο κόσμος αγαπάει αυτές τις αναμετρήσεις και το δείχνει κάθε φορά. Όταν οι πρόεδροι από την μεριά τους σταματήσουν τις ανούσιες δηλώσεις,ίσως τότε εξαλειφτούν και τα επεισόδια που έχουν ως μοναδικό στόχο να καταστρέψουν αυτήν την γιορτή του αθλήματος. Το μέλλον είναι αβέβαιο και δεν θα πρέπει ο Ολυμπιακός να νιώθει απογοητευμένος,αλλά να κοιτάξει μπροστά. Ο Παναθηναϊκός από την μεριά του δε θα πρέπει να αναπαυτεί και να κοιτάξει πως να βελτιωθεί στην Ευρώπη και όχι πως θα νικάει τον αιώνιο αντίπαλο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου