Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Αποκλειστικό: Η Κάλιαρι σε Αραβικά χέρια!

Εν τη γενέσει τους, οι Αλλαξομπαλιές ειδικεύονται στην αθλητική αρθρογραφία. Το γνωρίζετε, το στηρίζετε και είναι κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει. Η παρουσία μου όμως στην Ιταλία ως αποσταλμένος συνδυάστηκε με την 1η αποκλειστική πληροφορία του Blog…

Γράφει ο Δημήτρης Σακελλάρης
Απεσταλμένος των Αλλαξομπαλιών στο Μιλάνο



Η κατάσταση στην ομάδα της Σαρδηνίας, την Κάλιαρι, ήταν λίγο-πολύ γνωστή. Ο πρόεδρος επί περίπου ένα χρόνο είχε βάλει πωλητήριο στο σύλλογο (μαζί και στις εγκαταστάσεις του), αφήνοντας τα αγωνιστικά θέματα να τρέχουν στον αυτόματο πιλότο. Όρεξη δεν υπήρχε, τα αποτελέσματα δεν ήταν και τα καλύτερα και το μέλλον του συλλόγου φάνταζε δυσοίωνο. Μάλιστα, στη Σαρδηνία όχι μόνον δε λυπήθηκαν με το δανεισμό (με εξευτελιστική ρήτρα) του καλύτερου παίκτη Ναιγκολάν, αλλά αντίθετα ανακουφιστήκαν που η ομάδα μπορούσε να αντέξει έστω λίγο ακόμη. Όμως όλα αυτά μέχρι περίπου πριν μια βδομάδα. Από τότε και στο εξής όλα άλλαξαν, Γιατί άραγε; Ποιος ενδιαφέρθηκε για το σύλλογο, τι έγινε τελικά και –κυρίως- γιατί την Κάλιαρι;

Οι φήμες για την είσοδο του Εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θανί στην ομάδα της Κάλιαρι έγιναν γνωστές πριν 6 μέρες. Επίσης γνωρίζαμε την ανεπίσημη επιβεβαίωση από τον τέως πρόεδρο της ομάδας, Μασιμο Τσελίνο μόλις 3 μέρες πριν. Όμως μέχρι εκεί. Καμία διαρροή ότι η συμφωνία έχει επιτευχθεί, ότι όλα έχουν τελειώσει!

Πρώτοι λοιπόν σας αποκαλύπτουμε ότι η συμφωνία όχι μόνο έχει επιτευχθεί αλλά οι προηγούμενοι μέτοχοι της ομάδας έχουν ήδη αποσπάσει μέρος των χρημάτων που δικαιούνται από την αγορά!

Φυσικά την πηγή δεν μπορούμε να τη δώσουμε στο κείμενο, όμως κάτι τέτοιο ουσιαστικά αποτελεί ειδησεογραφική βόμβα όχι μόνο για τις Αλλαξομπαλιές αλλά για μεγάλο μέρος της Ελληνικής -και όχι μόνο- αθλητικής δημοσιογραφίας!

Ο λόγος της εξαγοράς –σύμφωνα με την πηγή μας– φυσικά δεν είναι μόνον η εκτόξευση της ομάδας. Στόχος του Εμίρη είναι η ανάπλαση-εκμετάλλευση μιας εκ των πιο διάσημων παραλιών του Τυρρηνικού πελάγους, της ακτής Εσμεράλντα (Costa Smeralda). Το κόστος του πρότζεκτ υπολογίζεται ότι θα υπερβεί το 1δις. Ευρώ μετατρέποντας το νότιο μέρος του νησιού σε ένα Μεσογειακό Ντουμπάι!

Μπορεί ακόμη να μην έχει ανακοινωθεί επίσημα, όμως 1οι εμείς σας ανακοινώνουμε ότι η συμφωνία έχει ολοκληρωθεί και τυπικά.

4 σχόλια: