Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Η ώρα του επόμενου μεγάλου Αφρικανού!

Ένας από τους καλύτερους Αφρικανούς παίκτες αυτή τη στιγμή πήρε μεταγραφή στην Μίλαν κατά την διάρκειας της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Το όνομα αυτού; Αντέλ Τααράμπτ!

Γράφει ο Ραφαήλ Νησιάγκας




Ο Τααράμπτ, το κτήνος από το Μαρόκο όπως τον αποκαλούν οι οπαδοί της Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς, έκανε επιτέλους το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, κάτι που άξιζε για όσους πιστεύουν στην αξία του. Ο Αφρικανός επιθετικός χαφ ξεκίνησε από τις ακαδημίες της γαλλικής Λανς, μέχρι να τον εντοπίσει το 2006 η Τότεναμ όντας 17 χρονών. Στο ρόστερ των Σπιρουνιών βρέθηκε για 2,5 χρόνια χωρίς να αγωνιστεί ιδιαίτερα πολύ, κάτι το οποίο τον οδήγησε το 2009 στην Τσάμπιονσιπ και την ΚΠΡ.

Τον επόμενο 1,5 χρόνο… βολόδερνε στην Τσάμπιονσιπ, κάνοντας σαφώς την διαφορά, οδηγώντας την ΚΠΡ και πάλι στην Πρέμιερ Λιγκ μετά από πολλά χρόνια απουσίας. Τις σεζόν 2011-2012 και 2012-2013 μπορεί η ομάδα του να ήταν από τα φαβορί για τον υποβιβασμό, αλλά αυτό δεν του απαγόρεψε να λάμψει και να δείξει τις ικανότητες του σε ένα μεγαλύτερο σκαλοπάτι.

Δυστυχώς για την ΚΠΡ η ομάδα υποβιβάστηκε το 2013 στην δεύτερη κατηγορία. Ο Τααράμπτ όμως το βήμα παραπάνω το έκανε με την παρουσία του στην Πρέμιερ Λιγκ, κάτι το οποίο δεν του επέτρεπε να την ακολουθήσει στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Το πρώτο μισό της σεζόν που διανύουμε δόθηκε δανεικός στην Φούλαμ. Την Φούλαμ, η οποία πραγματοποιεί την χειρότερη σεζόν στη σύγχρονη ιστορία της, με αποτέλεσμα να παρασύρεται από την αρνητική κατάσταση που βιώνει η ομάδα, κάτι το οποίο δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί ελεύθερα και να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο.

Και φτάνουμε στην Μίλαν. Μπορεί η Μίλαν να μην είναι εδώ και δύο χρόνια το μεγαθήριο που γνωρίζουμε, όμως παραμένει η ιστορική Μίλαν με την βαριά φανέλα. Για καλή του τύχη, ο Τααράμπτ φέρνει στην ΚΠΡ πρόταση δανεισμού από την Μίλαν μέχρι το καλοκαίρι!

Αυτό ήταν που κυνηγούσε ο Τααράμπτ. Την ευκαιρία να τον κοιτάξει μια μεγάλη ομάδα. Σε ηλικία 24 ετών, έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι είναι ικανός να μείνει στο κλαμπ των μεγάλων ποδοσφαιριστών. Οι επόμενοι 6 μήνες είναι ίσως ικανοί να κρίνουν το μέλλον της καριέρας του. Εφόσον δικαιώσει τις προβλέψεις, στο μέλλον θα αποτελέσει τον επόμενο μεγάλο Αφρικανό ποδοσφαιριστή.


Και είναι σε μια καλή ηλικία να εξελιχθεί και άλλο. Οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές των τελευταίων ετών της «Μαύρης Ηπείρου», σε αυτή την ηλικία πήραν τις μεγάλες τους μεταγραφές. Ο Ετό πήγε στην Μπαρτσελόνα στα 23, ο Τουρέ επίσης στην Μπαρτσελόνα στα 24 και ο Ντρογκμπά στην Τσέλσι στα 25.

3 σχόλια:

  1. Διαφωνώ σε μεγάλο βαθμό. Ο Τααραμπτ δεν έκανε τη διαφορά σε μια ομάδα όπως η ΚΠΡ,στη συνέχεια στη Φούλαμ ήταν αρνητικός στη καλύτερη και θεωρώ ότι για καλή τους τύχη τον ξεφορτώθηκαν και έφεραν τον-τεράστιο παιχταρά κατεμε-Χόλτμπι (τον οποίον θα προτιμούσα στη Μίλαν αντί του Μαροκινού). Δε θεωρώ ότι χρειαζόταν τέτοιον παίχτη η Μίλαν, ούτε ότι θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου φίλε για τον Χόλντμπι ότι είναι εξαιρετικός. Όμως βρίσκεται ίσως στην μέγιστη απόδοση που μπορεί να πιάσει, ενώ ο Τααράμπτ πιστεύω πως δεν αποδίδει τόσο όσο μπορεί. Στην Μίλαν ταιριάζει απόλυτα αυτή τη στιγμή, καθώς ο χαρακτήρας του είναι παρόμοιος με τον Μπαλοτέλι, ο οποίος αν σταματήσει να... έχει ψυχολογικές κρίσεις, θα αποτελέσει τον κορυφαίο σέντερ φορ του κόσμου. Είναι καλό που τέτοιοι παίκτες είναι σε μια κορυφαία ιστορική ομάδα, η οποία όμως δεν τα πηγαίνει καλά, κάτι το οποίο δεν συμβαδίζει με την ιστορία της. Ψήνονται οι παίκτες υψηλού επιπέδου έτσι και ψάχνοντας την ατομική υψηλή απόδοση για να διακριθούν, ανεβάζουν και την υπόλοιπη ομάδα.

      Διαγραφή
    2. Για τον χαρακτήρα του Μαροκινού η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω. Αλλά αν είναι σαν του Μπαλοτέλι που λες αυτό μόνο καλό δε το λες.Όσο για τον Σούπερ Μάριο συμφωνώ απολύτως.Έχει αποδείξει πολλάκις ότι αν είχε μυαλό και ηρεμία μπορούσε να κάνει πολλά.Μη πάμε μακριά...Στο Euro του 12 ήταν εξαιρετικός κ μαζί με Πίρλο πήγαν την Ιταλία τελικό (άλλο αν εκεί τους έκανε κηδεία η Ισπανία το οποίο όμως ήταν αναμενόμενο). Για το τελευταίο κομμάτι δε ξέρω φίλε μου. Μακάρι να έχεις δίκιο και να ανεβάσουν απόδοση.Γιατί στην ΑΕΚ πέρσι (άκυρο παράδειγμα απλά έχει την ιδιαιτερότητα που είπες) οι παίχτες που παίξαν δεν είχαν την ατομική υψηλή απόδοση και δεν ανέβασαν την ομάδα, παρά μόνο απέδειξαν ότι μόνο σε τέτοια περίοδο θα μπορούσαν να βάλουν αυτή τη φανέλα.

      Διαγραφή