Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Σαν να μην πέρασε μια μέρα!

Ο τίτλος του άρθρου δεν θα μπορούσε να είναι πιο αντιπροσωπευτικός και για αυτήν την εβδομάδα της Ευρωλίγκας. Τα αποτελέσματα των δύο αιωνίων μόνο έκπληξη δεν προκαλούν, αφού ο ένας πήρε εύκολα αυτό που ήθελε και ο άλλος συνέχιζε να αμφισβητεί όλους με τις αποδόσεις του.

Γράφει ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος





Αρχικά, παρόλο που στον Πειραιά ήταν σε δεύτερη μοίρα το μπάσκετ τα ρεκόρ είχαν και εκεί την τιμητική τους καθώς έφαγαν και τους Τούρκους της Γαλατά με 72-54. Το αγωνιστικό κομμάτι όλοι το περάσαμε στο ντούκου αφού γίναμε μάρτυρες και ενός αγώνα μποξ ανάμεσα σε Μπεκιτς-Μενσα Μπονσου που μόνο επαγγελματικά δεν μπορείς να πεις ότι φέρθηκαν. Εντός του παρκέ πάντως έβλεπες μια ομάδα που έκανε μια σωστή διαχείριση του ροτεησιον όλη την περίοδο και χωρίς να φτύσει αίμα απέκτησε και μαθηματικά την πρώτη θέση που θα οδηγήσει σε εμφύλιο αλλά και σε παλιές γνωριμίες (όπως φαίνεται). Η απότομη αύξηση της δυσκολίας στο τοπ-16 δεν ξέρεις που θα οδηγήσει βέβαια, αφού ουσιαστικά ένα πεντάρι τραβάει όλη την δουλεία. Η περιφέρεια συνεχίζει να είναι εκνευριστικά καλή στην απόδοση και να αποτελεί την μόνιμη απειλή από τα 6,75 με μπροστάρη τον ρεκορντμαν Βασίλη Σπανούλη. Επόμενος αγώνας στην Γερμανία εναντίον της Μπάγερν όπου κάθε αποτέλεσμα δεν θα επηρεάσει τους ερυθρόλευκους αφού η κατάληψη της κορυφής του ομίλου έχει ήδη επιτευχθεί.

Στο απέναντι στρατόπεδο, για άλλον έναν αγώνα οι πράσινοι απέδειξαν ότι... μπορούν να κάνουν ακόμα χειρότερο πρώτο ημίχρονο με αποτέλεσμα να ηττηθούν 79-77 από τον όγδοο της Ισπανίας Λαμποραλ Κούτσα! Παρόλο τις πολύ φιλότιμες προσπάθειες του αρχηγού Δημήτρη Διαμαντίδη αλλά και του εξαιρετικού για ακόμα μια φορά Ματσιουλις δεν κατάφερε ο Παναθηναϊκός να πάρει το ροζ φύλλο που τον βάζει σε ακόμα μεγαλύτερους μπελάδες. Αυτό που σε εξοργίζει είναι όχι μόνο η κακή απόδοση σε κάθε αρχή του αγώνα, αλλά το γεγονός ότι με 5 λεπτά σοβαρής άμυνας κάνεις το comeback, πράγμα που σου δείχνει ότι η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες. Η ζωή του τριφυλλιού στον αγώνα έγινε και πιο δύσκολη αφού έψαχνε μονίμως λύσεις πίσω από τα 6,75 την ίδια ώρα που οι Ισπανοί στο πρώτο ημίχρονο τα έβαζαν από τα αποδυτήρια! Την επόμενη εβδομάδα φιλοξενεί τον μαχητικό Ερυθρό Αστέρα όπου με νίκη αποκτούν τουλάχιστον το μαξιλαράκι ασφαλείας και προκρίνονται στον επόμενο γύρο.








Ουσιαστικά οι 3 τελευταίες αγωνιστικές αποκτούν σημασία μόνο για τους πράσινους που θέλουν πάση θυσία να κάνουν το 3-3 που θα τους φέρει όλο και σε μια πιο προνομιούχο θέση στον επόμενο γύρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου