Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Ντροπή σου ΠΑΟΚ!

Το σημερινό κείμενο είναι ένα δριμύ κατηγορώ, για μια ομάδα επαναστάτρια. Για μια ομάδα που δε μένει στα κλισέ του ελληνικού ποδοσφαίρου και της εγχώριας ποδοσφαιρικής πραγματικότητας. Που διαγράφει πορεία πρωταθλητισμού, με το δικό της ξεχωριστό τρόπο. Γιατί τέτοια ομάδα είναι ο φετινός ΠΑΟΚ.


Γράφει ο Άρης Σταμόπουλος





Ντροπή σου, που κατεβαίνεις σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα με τον αέρα μιας ομάδας που έχει κατακτήσει ένα σωρό τίτλους. Που μένεις ανεπηρέαστος από της ατμόσφαιρα του γηπέδου. Που ισοφαρίζεσαι στα χασομέρια του πρώτου ημιχρόνου και, παρόλα αυτά, μπαίνεις στην επανάληψη και κερδίζεις το μεγάλο ντέρμπι στα ίσια.

Ντροπή σου, που έχεις για προπονητή σου έναν άνθρωπο με μεγάλο ποδοσφαιρικό δείκτη ευφυΐας, παρά τις όποιες παραξενιές έχει με τα Θεία. Που είναι ασυμβίβαστος με την εποχή του και που επιμένει σε αρχαίες προπονητικές μεθόδους. Που μπορεί να κάνει έναν παίκτη να γουστάρει να παίζει για αυτόν και που ξέρει πώς να τον «φτιάξει» στα δύσκολα ματς.

Ντροπή σου, που δεν έχεις νίκη στο λεκανοπέδιο επί του Ολυμπιακού από το 2010. Εντούτοις έρχεσαι σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος και δείχνεις ανωτερότητα και πίστη για τη νίκη. Που δε χαμπαριάζεις από εξόφθαλμα διαιτητικά σφάλματα, κρατώντας τη συγκέντρωσή σου από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ντροπή σου, που η ενδεκάδα σου απαρτίζεται κατά τα έξι ενδέκατα από Έλληνες ποδοσφαιριστές. Σε μια εποχή που οι ομάδες προτιμούν τους αμφιβόλου ποιότητας ξένους παίκτες, εσύ ΠΑΟΚ επενδύεις στις ακαδημίες σου. Μέσα από αυτές προσδοκάς να εμφανιστεί ο επόμενος Σαλπιγγίδης, ο επόμενος Αθανασιάδης, ο επόμενος Τζανδάρης.

Ντροπή σου, που σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ομάδες, δείχνεις πίστη στο εγχώριο προϊόν και δουλεύεις με νέα παιδιά. Με παιδιά που δένονται με το σύλλογο από μικρή ηλικία και που αργότερα θα αφήσουν όλο τους το είναι στο χορτάρι για τη φανέλα.

Τέλος, ντροπή σου, γιατί ο ζάμπλουτος πρόεδρος της ομάδας, Ιβάν Σαββίδης, αποφάσισε να ρίξει αισθητά το μπάτζετ και να αλλάξει την οικονομική πολιτική του συλλόγου. Και αυτό όχι μόνο δε σε επηρέασε, αλλά σε έκανε ακόμη πιο δυνατό.

Αν δεν πάρει φέτος τον τίτλο ο ΠΑΟΚ τότε πότε; Η ευκαιρία που παρουσιάζεται στο δικέφαλο είναι δυσεύρετη. Κι ας νικάει τον κάθε αντίπαλο στο γκολ. Ο χαρακτήρας που έχει χτίσει ίσως είναι το κομμάτι που έλειπε από το πάζλ τα προηγούμενα χρόνια. Ο χρόνος θα δείξει…

2 σχόλια:

  1. 1) Το 0-1 του 2010 με τον Εντίνιο δεν το υπολογίζεις?
    2) Νέος Τζανδάρης, ενώ το παλικάρι είναι μόλις 21 :p
    3) Μόνο ο ΠΑΟΚ δουλεύει με νέους και ο Παναθηναϊκός όχι :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως προς το πρώτο κομμάτι έχεις δίκιο, ομολογώ ότι δεν το θυμόμουν. Στο δεύτερο σκέλος, όταν λέω νέο Τζανδάρη εννοώ κάποιο νέο παιδί που θα ξεπεταχτεί, όχι ηλικιακά. Σαν νέο πρόσωπο στην ομάδα. Και στο τρίτο, ο Παναθηναϊκός το κάνει από ανάγκη, ο ΠΑΟΚ από επιλογή. Αυτά φίλε μου.

      Διαγραφή