Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Παρελθόν που περιμένει στη γωνία...

Κακό πράγμα η ιστορία μερικές φορές. Καιροφυλαχτούν διάφοροι κακοπροαίρετοι να στην υπενθυμίσουν και να σου δείξουν ότι ο δρόμος αυτός οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αποτυχία. Κάθε λογής αντίπαλος ζώνεται με πυρομαχικά πριν από κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού και περιμένει τη παραμικρή ευκαιρία να ανοίξει πυρ.

Γράφει ο Μάριος Μπελεχρής

Απέφυγε διάβολε το 4-0 και αν δε μπορείς να κρατήσεις χαμηλά το σκορ, δείξε το πάθος σου, την ένταση για αξιοπρέπεια και τη μαχητικότητά σου. Μην αφήνεις το δικαίωμα να σε περιτριγυρίζουν κακές σκέψεις και απορίες. «Είναι παρένθεση το παιχνίδι στο Βιθέντε Καλντερόν ή πισωγύρισμα;». Παίχτες αδιάφοροι, άνευροι και αγγλιστί soft δεν σε βοηθούν να κρατήσεις το γόητρο που χτίζεις με ιδρώτα, τόσο καιρό, ψηλά.

Και μην βλέπουμε φαντάσματα. Πρώτοι οι οπαδοί της ομάδας του Πειραιά αναρωτιούνται-φοβούνται για αυτές τις εικόνες. Δεν θέλουν επ’ ουδενί να επιστρέψουν στις εποχές που έβλεπαν τα εκτός έδρας ματς με ευχή να σταθούν απλά αξιοπρεπώς. Ακόμα και αν τα αποτελέσματα των τελευταίων πέντε ευρωπαϊκών παιχνιδιών τρομάζουν το φίλαθλο κοινό τους, καθώς έχουν μόνο ήττες. Με διαφορετικές συνθήκες η κάθε μία αλλά δεν παύει να μην υπάρχει ούτε ένα θετικό αποτέλεσμα και ειδικά στην έδρα της Μάλμε.

Πρέπει, λοιπόν, η ομάδα να καθησυχάσει τους οπαδούς εκεί που είναι άψογη μέχρι στιγμής στους ομίλους, στην έδρα της. Η νίκη επί της Ατλέτικο και της Γιουβέντους στο «Καραϊσκάκης» ήταν εξέχουσας σημασίας μόνο αν καταφέρει να μην έχει κάποια έκπληξη από τη Μάλμε. Δεν είναι όλα δεδομένα σε αυτή τη ζωή, για αυτό φύλαγε τα ρούχα σου.

Παρουσιάζεται, ούτως ή άλλως, μία πολύ μεγάλη ευκαιρία στον Ολυμπιακό να επιστρέψει εκεί που η Μέταλιστ του στέρησε, στη πρόσφατη ιστορία του, μία επιτυχημένη πορεία. Δύο από τα ερωτηματικά που δεν θα απαντήσει ποτέ ο Έλληνας οπαδός, είναι το τι θα έκανε ο Ολυμπιακός αν περνούσε τη Μέταλιστ και ο Παναθηναϊκός την Πόρτο σε αυτή τη διοργάνωση. Καμία ελληνική ομάδα δεν έχει καταφέρει να πάρει το Europa League και πρέπει κάποια στιγμή να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας, εκεί που η ελβετική Βασιλεία έχασε στο νήμα τη πρόκριση στο τελικό από τη Τσέλσι. Πολλές ομάδες που δεν είναι να τις ζηλεύει ο φετινός Ολυμπιακός κατάφεραν να φτάσουν σε τελικούς και πολλές από αυτές να το κατακτήσουν.

Η απάντηση στο ερώτημα της ημέρας, για το αν ήταν κακή παρένθεση η εμφάνιση στη Μαδρίτη σήμερα θα τη δώσει με τον καιρό ο Μίτσελ και οι παίκτες του. Όλα συνηγορούν πως δεν υπάρχει πισωγύρισμα για μία τέτοια ομάδα, αλλά μόνο παρενθέσεις. Το ρόστερ είναι καλό με ελλείψεις στα στόπερ και στο φορ, αλλά αυτά διορθώνονται με καλή διάθεση και χρήματα που ο Ολυμπιακός αν μη τι άλλο διαθέτει.

1 σχόλιο:

  1. Κακο αρθρο κατ εμε! Ο λογος δεν μιλαει για τον αγωνα παρα γενικα και αοριστα, μπλεκει πραγματα και εννοιες και η αρχη περι πυρομαχικων και διαολων πιο πολυ εφε για εκθεση μοιαζουν παρα για αθλητικο - ενημερωτικο αρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή